Stiri Vulturi

Universiada 2013 - Procentaj excelent la două puncte și contribuții majore de la mulți jucători

Adrian Micinic

Adrian Micinic
16.07.2013

 

Echipa națională universitară a României a învins Brazilia cu scorul de 82-75, într-un meci contând pentru turneul rezervat locurilor 5-8 la Jocurile Mondiale Universitare de la Kazan, ediția 2013. Formația pregătită de către Tudor Costescu a avut câteva aspecte pozitive ce merită evidențiate.

Tricolorii au avut un procentaj excelent la aruncările de două puncte: 22/31 pentru 71%. De asemenea, procentajul la linia de pedeapsă a fost acceptabil, 26/33 pentru 79%. Adică în jurul unui procentaj acceptabil.

În plus, Tudor Costescu a rotit iarăși 11 jucători. De notat că în afara lui Adrian Guțoaia nimeni nu a petrecut mai mult de 25 minute pe parchet. Altfel spus, acest lot universitar se aseamănă cu ceea ce se petrece în alte echipe naționale sau în alte ligi din Europa. În plus și contribuțiile au fost semnificative, statistica confirmând faptul că tricolorii au avut parte de mai multe arme atât ofensiv cât și defensiv, atât la finalizare, cât și la creație.

Din punct de vedere statistic s-au remarcat mai mulți jucători. În mod deosebit trebuie apreciat faptul că fundașii Pop și Petrișor au avut doar două posesii pierdute. Acest lucru este îmbucurător pentru că a limitat șansele adversarului de a intercepta mingea la prima pasă sau din dribling.

În plus, atât Pop cât și Petrișor au avut contribuții notabile. Primul a terminat cu 5 puncte (40% la aruncări), 5 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție, fără posesie pierdută pentru 11 la eficiență. Cel din urmă a avut 10 puncte (60% din acțiune, 100% la libere), 2 pase decisive, o intercepție, 2 posesii pierdute și 9 la eficiență.

Tridentul Guțoaia - Torok - Țibîrnă a produs iarăși statistici solide, fiind jucători alimentați cu cele mai multe mingi.

Guțoaia a avut 5/11 din acțiune și 11/14 la linia de pedeapsă pentru un total de 21 puncte. A adăugat 2 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții cu 5 posesii pierdute pentru 13 la eficiență. A fost cel mai bun marcator al partidei.

Torok a totalizat 6/7 la aruncările din acțiune și 5/9 la linia de pedeapsă pentru un total de 17 puncte. El a contribuit cu 8 recuperări, 2 intercepții și 3 posesii pierdute pentru un indice de 19 la eficiență. Roli a fost cel mai eficient om al României în acest meci.

Țibîrnă (foto) a avut 3/8 din acțiune și 4/4 la linia de pedeapsă pentru 11 puncte. A adăugat 4 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții și un capac cu două posesii pierdute pentru 16 la eficiență. A fost liderul echipei la pase decisive și intercepții.

Nu trebuie omis nici faptul că cei trei au pierdut zece posesii. Lucru explicabil prin faptul că sunt principalele arme pe finalizare, dar în același timp sunt jucătorii cu cele mai multe minute de joc în această partidă.

În fine, George Toth a contribuit cu 6 puncte (3/4 din acțiune), 5 recuperări, 2 capace și 2 intercepții cu o posesie pierdută pentru 13 la eficiență în doar 15 minute de joc.

Pe de altă parte, tricolorii au fost deficitari la recuperare (39-31). În mod deosebit se remarcă raportul la recuperări ofensive (14-5). Ambele în favoarea Braziliei. De asemenea, numărul total de posesii pierdute a fost de 17 în dreptul României. Nu este foarte grav, cu atât mai mult cu cât adversarul a pierdut mai multe mingi, compensându-se astfel din diferența consemnată la recuperare.

Foto: kazan2013.ru

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!