Stiri Vulturi

Universiada 2013 - Rezultatele echipei României la Kazan

Adrian Micinic

Adrian Micinic
16.07.2013

 

Echipa națională universitară de baschet masculin a României este cea de-a doua care își încheie programul în această vară. Spre deosebire de reprezentativa U20 feminin, lotul universitar se întoarce în țară după un rezultat bun.

Tudor Costescu a ghidat această echipă spre o clasare foarte bună, locul 6 în concursul de baschet al turneului mondial universitar de la Kazan. În comparație cu precedentele participări românești la acest concurs în 2013 s-a obținut cel mai bun rezultat.

În cadrul concursului din Rusia, echipa României a avut următorii jucători:

- fundași (1) - Alex Pop, Cătălin Petrișor
- extreme (2/3) - Vlad Corpodean, Adrian Guțoaia, Adrian Roșu, Vlad Dumitrescu, Dan Ioan
- pivoți (4/5) - Rolland Torok, Vlad Negoițescu, George Toth, Bogdan Țibîrnă, Iulian Orbeanu

Bilanțul României a fost unul pozitiv: cinci victorii, trei înfrângeri.

Iată parcursul României:

De notat că pe teren, România a învins Filipine cu scorul de 106-58

În două dintre cele trei eșecuri, cu Serbia și mai ales Rusia, elevii lui Costescu au lăsat o bună impresie, reușind să se mențină aproape de adversari până spre jumătatea reprizei a doua. Ar mai fi de adăugat faptul că acest lot s-a reunit la jumătatea lunii iunie, cu trei săptămâni înaintea startului oficial al competiției.

Desigur cel din urmă aspect nu e neapărat pozitiv în condițiile în care se știa din timp de programul loturilor naționale din acest an. Totuși, în pofida lipsei de timp suficient, tricolorii s-au descurcat foarte bine. Pe de altă parte trebuie admis faptul că nivelul valoric la Jocurile Mondiale Universitare nu este comparabil cu întrecerile continentale (în special adversarii din Asia, însă au fost și echipe ce au avut în componență jucători de certă valoare, precum Rusia sau Serbia - jucători angrenați în Euroligă, EuroCup, Liga VTB), însă acest lucru nu trebuie să știrbească din dorința de victorie și din rezultatele obținute de un lot alcătuit în mare parte din jucători care nu au avut posibilitatea să joace prea mult la echipele de club de care aparțin.

Cel mai important aspect al participării la Universiadă constă în faptul că acești jucători au avut posibilitatea să joace, zece dintre ei fiind folosiți în fiecare partidă, iar media de minute pentru nouă dintre componenții lotului a fost de peste 14 minute. Concluzia este că românii au jucat. Acesta e cel mai important. Au fost și rezultate bune, iar clasarea este meritorie. Sunt prea puține concursurile internaționale de baschet 5x5, indiferent de nivelul competiției, în care România ocupă locul 6 din 24 de participante.

Pentru câțiva dintre jucătorii prezenți la Kazan vara continuă cu aventura alături de echipa națională de seniori. Ceilalți se vor bucura de 2-3 săptămâni de vacanță înainte de a se prezenta la reunirea echipelor de club cu care se află sub contract.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!