Stiri Vulturi

Universiada 2013 - România a pierdut sfertul de finală cu Rusia

Adrian Micinic

Adrian Micinic
14.07.2013

Echipa națională universitară de baschet masculin a României a fost învinsă de Rusia în sferturile de finală ale Jocurilor Mondiale Universitare de la Kazan. Rezultatul final al partidei a fost de: 78-53. Pe sferturi: 15-17, 12-16, 12-21, 24-14.

Antrenorul Tudor Costescu a început meciul cu Pop, Corpodean, Guțoaia, Torok și Toth. 

Karasev înscrie din afara semicercului după un minut de joc. Toth marchează primul coș al României, însă rușii punctează la rândul lor din interiorul semicercului. Vlad Corpodean transformă din afara semicercului și scorul devine 7-5 în minutul 3 al partidei. După un minut și jumătate de secetă, Guțoaia aduce egalarea. Karasev respectiv Turok punctează, iar Zaryazhko transformă de la mare distanță. Ambele echipe marchează de la mare distanță, însă Kulagin desprinde Rusia la 17-14 în penultimul minut al secvenței inaugurale. Urmează o liberă marcată de către Vlad Dumitrescu, iar la capătul primei secvențe scorul a fost de 17-15 în favoarea Rusiei.

Sfertul al doilea demarează excelent pentru compatrioții noștri. Orbeanu egalează, iar apoi Țibîrnă înscrie din spatele semicercului pentru a duce scorul la 20-17. Rusia înscrie primul coș în această secvență după aproape trei minute de joc. Același Țibărnă înscrie, de această pentru două puncte, însă adversarul răspunde cu un parțial de 10-0 alimentat de către Nikita Balasov și Sergey Karasev. Repriza se termină cu întreruperea perioadei negative a României, iar la jumătatea meciului scorul era 33-27 în favoarea Rusiei.

 

Semen Antonov marchează de la linia de pedeapsă la capătul primei acțiuni de joc din repriza a doua. Țibîrnă înscrie din nou de la mare distanță, iar Guțoaia transformă două aruncări libere, iar Petrișor marcherază din acțiune pentru a aduce România la 35-34 în minutul 24 al partidei. Rușii înscrie cinci puncte, iar Guțoaia răspunde de la linia de pedeapsă. Urmează însă alte cinci puncte din partea Rusiei pe fondul mai multor faulturi dictate împotriva României. Torok înscrie o liberă, dar Karasev marchează de la distanță mărind diferența la 11 puncte. Același jucător are ultimul cuvânt în sfertul al 3-lea și duce scorul la 54-39 cu zece minute înainte de final.

Sfertul 4 începe cu același Karasev la finalizare. Vine rândul altor ruși să puncteze, iar scorul devine 64-40 în minutul 34 al partidei. Rușii se apără în pressing pe tot terenul, acest lucru deranjând în mod vizibil echipa noastră. Costescu cere timp întrucât diferența urcă în continuare. După reluarea jocului Țibărnă recuperează ofensiv și aduce primul coș din acțiune pentru România. Orbeanu punctează de pe pivot. Tricolorii nu cedează în pofida diferenței mari, apărându-se agresiv și cu presiune la minge inclusiv în ultimele minute. Partida a luat sfârșit cu victoria echipei gazdă.

România va juca în turneul locurilor 5-8. Compatrioții noștri întâlnesc Brazilia. Partida are loc luni (15.07), cu începere de la ora 17:00.

8 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Titulari
    Poate ne explica d-nul Costescu de ce nu a inceput cu Tibarna titular. Dupa un joc foarte bun cu Mexicul, 34 la eficienta, Bogdan a fost folosit relativ putin cu Serbia. A jucat Toth si nu a fact-o chiar rau. Bun, am promovat un jucator de la Timisoara, viitoarea echipa a a d-nului Costescu, intr-un meci cu o miza relativ scazuta. Dar astazi, DE CE NU ATI INCEPUT CU TIBARNA ? Daca nu stiti, Bogdan este un jucator de moral, si este net superior lui Toth.....

    cu 10 ani în urmă (14.07.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    lungul nasului...
    Am vazut un jucator absolut fabulos:KARASEV!Noi nu se poate spune ca n-am vrut,dar atat putem!Ce-i drept,chiar si asa,Orbeanu si Pop nu aveau ce cauta p-acolo...

    cu 10 ani în urmă (14.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe luta :

    negativistule!!
    Buzestii poate pot fi si pozitivi: spune-ne cine "aveau ce cauta p-acolo..." Daca nu poti face asta, demisioneaza!!!

    cu 10 ani în urmă (14.07.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Statistica
    Nu am vazut meciul dar statistica imi arata ca TIBARNA a fost unul din putinii jucatori care au facut fata. Ma bucura faptul ca arunca si de la 3 pct.

    cu 10 ani în urmă (14.07.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    @luta
    Esti ruda cu vreunul si te-ai simtit vexat?Asa mca fapt divers,zice lumea ca de la Tibarna sau Gutoaia am avea ce astepta si pe viitor...

    cu 10 ani în urmă (14.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe luta :

    serbia , rusia?
    Imi aduc aminte de un scor cam asa 140-40 cu serbia in 2007 parca, Orbeanu si Gutoia cred ca au jucat- in Spania la juniori dupa ce la Sibiu, cu un an inaite, juniorii au fortat divizia A la CE, despre Rusia nu stiu sa fi jucat cu aceasta echipa in ultimii.... multi ani la nici un nivel de varsta, la masculin. Asa ca Felicitari echipei, capul sus , curaj. Sunteti in primele 8 echipe ale universiadei 2013, obiectiv indeplinit-in rest respectati baschetul, jucandu-l!!!!

    cu 10 ani în urmă (14.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe luta :

    @Buzestii
    lasa tu vexatu si vezi de baschet, daca poti. Nu uita sa fii pozitiv .....daca poti. Daca ai lista cu jucatorii care "aveau ce cauta pe acolo" publico acum si aici daca nu, critica ta ma va lasa rece....

    cu 10 ani în urmă (14.07.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    ...
    Nu e cazul,esti inghetat.

    cu 10 ani în urmă (14.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!