Stiri Vulturi

Universiada 2013 - România învinge Brazilia și luptă pentru locul 5

Adrian Micinic

Adrian Micinic
15.07.2013

 

România a învins Brazilia, scor 82-75, într-un meci contând pentru turneul locurilor 5-8 la Jocurile Mondiale Universitare 2013 de la Kazan. Pe sferturi: 26-23, 13-13, 16-16, 27-23.

România a început partida cu Pop, Petrișor, Corpodean, Guțoaia și Țibîrnă. Așadar o schimbare față de toate celelalte partide, mizându-se pentru startul meciului pe doi fundași.

Sud-americanii au marcat primul coș al partidei, însă Alex Pop a adus România în avantaj cu o triplă. Urmează reușita lui Țibîrnă, precum și patru puncte de la Torok, însă Brazilia se desprinde la 14-9. Tricolorii revin prin tripla lui Țibărnă urmată de două libere ale aceluiași jucător, respectiv coșul din acțiune semnat Guțoaia. Astfel, în minutul 6 era 16-16. Se merge cap la cap, cu Adrian Roșu aducând al 3-lea avantaj pentru România la 20-19. Același jucător transformă trei libere, iar apoi Petrișor înscrie din afara semicercului și România conduce cu 26-23.

Orbeanu înscrie primul coș al secvenței a doua și România se desprinde la cinci lungimi. Petrișor înscrie patru puncte, iar Toth punctează din acțiune de două ori pentru a duce scorul la 37-31 în minutul 18. Repriza se încheie cu scorul de 39-36.

Repriza a doua începe modest pentru România, care încasează patru puncte în primul minut. Astfel, Brazilia preia conducerea pe tabela de marcaj. Pop aduce primele puncte ale compatrioților noștri, iar apoi Torok înscrie de două ori din acțiune. Țibîrnă contribuit la creație, iar România conduce cu scorul de 48-44, în minutul 25 al partidei. Dumitrescu îngroapă o aruncare de la distanță și avantajul urcă la șase puncte. Brazilienii încheie mai bine actul, cu zece minute înainte de final scorul fiinf de 55-52 în favoarea României.

Brazilia înscrie două libere, Orbeanu răspunde din acțiune, însă la încheierea celui de-al doilea minut al secvenței decisive Chaia transformă din spatele semicercului pentru a egala la 57. Guțoaia înscrie de două ori de la linia de pedeapsă și de două ori din acțiune pentru a oferi României un nou avantaj mai mare de o posesie. Petrișor aduce două puncte, iar Torok altele patru, iar România conduce cu 69-61, în minutul 37. Avantajul urcă chiar la zece lungimi după coșul lui Toth și liberele lui Torok. Tricolorii păstoresc avantajul și se impun cu scorul de 82-75.

Marți (16.07), România va juca în partida pentru locurile 5-6, împotriva învingătoarei meciului Lituania vs Estonia. partida are loc cu începere de la ora 12:00.

Foto: kazan2013.ru 

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Felicitari
    Bravo baieti, o victorie importanta in fata unei forte din baschetul mondial

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    Felicitari!
    Un parcurs foarte bun realizat de tinerii nostrii tricolori!
    Chiar daca si-au ''furat-o '' de la Serbia si Rusia ( 2 dintre semifinaliste) ai nostrii baieti au fost la inaltime!
    Bravo!

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde
  • dog :

    Felicitari la maxim
    Tudor, cu rezultatul asta l-ai pus pe Calancea sa-si rescrie CV-ul de pe site-ul propriu.

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!