Stiri Vulturi

Universiada 2013 - România suferă primul eșec

Adrian Micinic

Adrian Micinic
12.07.2013

 

Echipa națională universitară a României a pierdut meciul cu Serbia, nimeni alta decât campioana mondială universitară la precedentele două ediții, scor 53-78. Partida a avut loc la Kazan, în cursul zilei de vineri (12.07).

România a început în formula Pop, Corpodean, Guțoaia, Torok, Toth. Așadar, o schimbare în garnitura de start față de meciurile anterioare pe postul de pivot. De cealaltă parte, în garnitura de start s-a aflat Darko Balaban, fostul pivot al lui BC Mureș. De altfel, decizia lui Costescu de a începe cu Țibîrnă pe bancă e posibil să fie explicabilă prin faptul că nici Serbia nu a început cu pivotul principal, Dorde Gagic, pivotul lui Partizan.

Partida a demarat sub semnul echilibrului. George Toth a înscris de trei ori consecutiv pentru a oferi un avantaj de 8-4 pentru tricolori. Lucrurile s-au complicat în continuare, Serbia replicând cu un parțial de 16-0. Țibîrnă a întrerupe seria negativă cu două libere care au stabilit rezultatul primei secvențe, 20-10 în favoarea Serbiei.

Sfertul al doilea demarează cu libera lui Adrian Roșu. Replica vine imediat, sârbii dublând avantajul printr-o reușită din acțiune. Torok înscrie cinci puncte consecutiv pentru România, dar Balaban pune patru în contul Serbiei. La jumătatea sfertului al doilea scorul era de 28-18. De notat că Tudor Costescu a mizat chiar și în această partidă pe o rotația adâncă, oferind minute importante de joc pentru zece jucători. Totuși, tricolorii au redus handicapul sub zece lungimi. La jumătatea partidei, scorul era de 31-22.

Tricolorii sunt dominați la recuperare (27-13, cu 4-2 la cele ofensive) după 20 minute de joc. De asemenea, România are 0/7 la trei puncte și doar 7/25 la două puncte.

George Toth are 8 puncte la pauză, iar Rolland Torok a totalizat 7. De cealaltă parte, Darko Balaban are 6 puncte și 7 recuperări.

România înscrie primul coș al sfertului al 3-lea și handicapul coboară la șapte puncte. Replica vine imediat. Guțoaia și Torok contribuie în acest sfert și scorul se strânge la 50-44, cu zece minute înainte de final, în pofida accentuării problemelor la recuperare.

Serbia a început cu un parțial de 14-2 și diferența a crescut până la final. Parțialul sfertului 4 a fost de 28-9. Rezultatul final a fost de 78-53.

Astfel, România termină grupa preliminară pe locul 2.

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!