Stiri Vulturi

Universiada 2013 - Tricolorii depășesc performanța de la Shenzhen

Adrian Micinic

Adrian Micinic
15.07.2013

Tudor Costescu obține un nou rezultat notabil. De această dată conducând o echipă națională 

Echipa națională universitară de baschet masculin a României a învins Brazilia și astfel a bifat a 5-a victorie la Jocurile Mondiale Universitare de la Kazan.

Tricolorii vor juca pentru locurile 5-6, ceea ce coincide cu cel mai bun rezultat din istoria recentă a participărilor românești într-un concurs internațional. Prin acest rezultat, România înbunătățește performanța de la Shenzhen (China), din urmă cu doi ani, atunci când compatrioții noștri au obținut locul 8.

Iată rezultatele consemnate la precedentele ediții ale Universiadei:

2011 - locul 8
2009 - locul 13
2007 - nu a participat

În istoria baschetului universitar, România a obținut doar două rezultate mai bune. Ambele au fost atinse la feminin. Este vorba despre locul 3 (bronz) la ediția 1981 desfășurată la București, respectiv locul 2 (argint) la ediția din 1983, desfășurată la Kobe (Japonia).

Foto: kazan2013.ru 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!