Stiri Vulturi

Universiada 2013 - Tricolorii s-au calificat în sferturile de finală. Urmează partida cu Serbia!

Adrian Micinic

Adrian Micinic
12.07.2013

Echipa națională universitară de baschet masculin a României a obținut cea de-a 4-a victorie din tot atâtea meciuri disputate la Jocurile Mondiale Universitare de la Kazan. Tricolorii au consfințit calificarea în sferturile de finală prin victoria repurtată asupra Mexicului, scor 76-67.

Partida din cursul serii de joi (11.07), disputate în compania latino-americanilor, a fost cea mai dificilă de la acest eveniment pentru tricolori. A fost primul meci în care trupa lui Tudor Costescu a fost testată serios. Însă, tricolorii au învins și astfel repetă performanța din urmă cu doi ani, când s-a ajuns în sferturile de finală ale turneului de baschet masculin.

De notat că o înfrângere în fața Mexicului ar fi pus echipa României în dificultate. Dacă tricolorii ar fi pierdut, ambele echipe aveau 3-1 la general, iar în ultima zi a fazei preliminare România ar fi fost obligată să învingă Serbia și să spere la un eventual eșec al Mexicului cu ultima clasată în grupă, Filipine.

Iată situația în clasament înaintea ultimei etape:

Așadar, România întâlnește Serbia într-un meci care va stabili câștigătoarea Grupei B. Prima șansă aparține plavilor, miza fiind evitarea Rusiei în sferturile de finală. De notat că în echipa gazdă joacă Sergey Karasev, jucător ales în NBA Draft 2013 de către Cleveland Cavaliers. Rușii au 4-0 în Grupa A, iar în ultima etapă întâlnesc Germania. De notat că în cursa pentru calificare din această grupă, este angrenată, cu șanse mari, Estonia. Desigur există și varianta ca Rusia să piardă cu Germania, iar atunci s-ar putea ajunge la o egalitate în 3, departajarea făcându-se la un clasament între aceste echipe. Totuși, gazdele rămân printre marile favorite ale întregului turneu.

Meciul cu Serbia are loc vineri (12.07), cu începere de la ora 17.

Sferturile de finală sunt programate duminică (14.07).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!