Stiri Vulturi

Vasile Popa: ”Tim Ghiță trebuie să respecte disciplina de echipă!”

Costin Marinescu

Costin Marinescu
15.07.2013

vasile popa baschet

Tim Ghiță-Urmanczy a decis să renunțe la baschet. Decizia juniorului de 15 ani a fost făcută publică într-o scrisoare deschisă adresată de către tatăl său, Cristian Ghiță-Urmanczy, Federației Române de baschet.

Motivele pentru care s-a luat această decizie în familia Ghiță-Urmanczy sunt ”mediocritatea din baschetul românesc, în special amatorismul din baschetul juvenil” și eliminarea jucătorului din lotul U16 masculin pe ”considerente inventate aiurea de FRBaschet”.

Unul dintre cei vizați de scrisoarea deschisă este Vasile Popa, antrenorul coordonator al lotului U16 masculin.

Contactat de TotalBaschet.ro, fostul antrenorul al lui Dinamo București, a explicat motivele pentru care jucătorul a fost eliminat din lot.

Aici este vorba de atitudinea jucătorului, de participare. Nu putem participa la Europene cu 20 de jucători, trebuie doar 12, iar dacă nu participi (la jocul colectiv), nu te aperi, nu poți fi în cei 12 oricât ai fi de talentat. Tim Ghiță este un copil extrem de talentat, dar trebuie să respecte o disciplină de echipă. Nu poate să arunce când vrea, la ultimul meci chiar a dat niște pase care nu aveau niciun rost, a tratat cu prea mare ușurință jocul. Culmea, erau alți jucători vizați înaintea partidelor cu Israel, dar când am văzut randamentul său în aceste meciuri nu a fost slab, ci foarte slab, am spus că nu putem pune bază în el.

Acest copil este talentat. I s-a dat o șansă în plus. După mine, părintele lui ar fi trebuit să aprecieze că (Tim Ghiță) s-a antrenat timp de 2-3 săptămâni, a văzut care este nivelul. Pentru noi a fost destul de greu să jucăm aceste meciuri de pregătire cu 15 jucători, să le oferim tuturor minute, ca să știm apoi la cine să renunțăm pentru a ajunge la cei 12 pentru Europene, cum prevede regulamentul FIBA.

Pentru tatăl lui toți suntem niște nulități. Nu poate să spună că are fiul său mai multe medalii decât antrenorul lotului. Este o chestie exagerată până la Dumnezeu și înapoi. Știu că fiul lui a luat trei medalii anul acesta. Îl felicit! Un premiu a fost de cel mai de perspectivă jucător la o categorie la care a jucat mai puțin. Eu l-am văzut la multe meciuri. Nu poți pune încă bază pe el. Este încă un copil. Un an de zile, de la 15 la 16 ani contează enorm în pregătire. Nu este ca de la 20 la 21 ani. Sunt de acord că un părinte este nemulțumit (că fiul său nu a fost oprit în lot), dar nu mi se pare corect să desființezi tot ce este în jurul unei echipe din această cauză.

Totodată, tehnicianul a ținut să precizeze că selecția nu s-a făcut pe pile și că îl alegerea celor 12 jucători care vor reprezenta România la Campionatul european U16 masculin Divizia B stafful tehnic nu va fi părtinitor.

Nu are nimeni nimic cu Tim. Și selecția s-a făcut corect. De când se face PerformBaschet, la acel turneu final vin toți antrenorii din centrele de pregătire și ne propun jucătorii pentru loturi. Ajungem astfel la un număr de 20 - 22 jucători din care facem lotul. În ultimii ani nu cred că selecția a mai fost făcută din biouri.

Nu mi se pare corect (părinții) să acuze că antrenorii sunt părtinitori. Dacă eram părtinitori (Amadeo) Casale, care e la Dinamo, eu fiind dinamovist, ar fi trebuit să rămână în lot. La fel și (Vlad) Petrea, de la (ACS) Dan Dacian, că doar toată lumea vorbește despre cum (ACS) Dan Dacian este ocrotit de Federație. Și niciunul dintre părinții celor doi copii nu au mai făcut scandal.

47 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe asdepica :

    hmm
    ...tare-s curios care-s aia 12. mai exact restul de 6... Oare au ramas cei care n-au prea jucat cu israelul si, deci, n-au avut cum sa greseasca si "sa arunce aiurea"?

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    mureseni
    Cred ca au ramas in lot Engi si Boloni de la Tg. Mures....
    D-nul Popa da o explicatie destul de plauzibila.. Iar treaba cu jocul colectiv la noi sufera de foarte multa vreme...

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sil :

    Nulitati..
    Cine este acest Vasile Popa!? Prietenul lui Bercean, au fost colegi la Dibamo..Niste nulitati ai baschetului romanesc.Cat despre acest Trif George care chipurile este "antrenor" de baschet ar fi multe de spus.In primul rand nu a fost niciodata un bun jucator de baschet daramite un antrenor fie si la U16..In fine ,pacat de acest copil talentat, dar poate ca e mai bine asa..Ce sa invete de la urechila Trif! Turca, de asta este baschetul ronanesc unde este pt. ca este condus de nulitati, neprofesionisti, incompetenti si numai pe interese..Sus capul Tim, viata merge inainte, iar talentul nu ti-l poate lua nimeni!! Sa va fie rusine federalilor...

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde
  • usser :

    Haide U!
    Sunt la fel de contrariat de V.Popa,Trif s.a.;si fiul meu(f.talentat)a ramas pe dinafara,rusine... ma pun sa scriu si eu o scrisoare...sa-i vedem pe cei 12,stie cineva?

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fane corectul :

    raspuns
    federalii au procedat corect.tim este un jucator de reala .perspectiva dar la echipa de club i se permite orice.la meciurile cu israelul a jucat prost iar la loturile nationale asa se procedeaza.aceasta intamplare trebuie sa fie invatatura de minte pt tim,trebuie sa isi revizuiasca atitudinea.
    pentru cel care nu stie cine este vasile popa il informez ca a fost un MARE JUCATOR iar dan berceanu a fost un bun jucator si cred eu cel MAI BUN ANTRENOR roman pe care l-am avut vreodata.
    in ceea ce priveste cinstea si corectitudinea acestor doi domni sunt fara cusur si ar fii bine daca societatea romaneasca ar avea doar oameni de aceata calitate

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde
  • cunoscator :

    nimic nou sub soare
    din pacate, aceste practice de a fi 'dusi' la lot copii (tineri) care sint selectati pe criteria clare de 'pile si relatii' nu este de azi de ieri; ia sa-l intrebati pe d-l Ion Constantin cum l-a luat la lot pe un dansator care se plictisise de dans si aterizase la baschet, mai mult, facindu-l si capitan de echipa acu' nu multi ani? Deci, cu tot regretul pentru sperantele pierdute ale juniorului in cauza si a familiei sale, cel mai destept cedeaza... si FRB nu cedeaza niciodata!

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fortheloveofthegame :

    @sil
    stimate domn. mai studiati istoria baschetului romanesc si vedeti cine este vasile popa. si inca o recomandare. mai studiati si limba romana.

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_ghita :

    raspuns
    Concret, in meciul amintit de dl. Vasile Popa (meciul 3 cu Israelul), Tim a avut 2 aruncari de 3 puncte din care 1 marcata. I s-a reprosat ca nu a aruncat la timp. David Engi (Tg. Mures) a avut 8 aruncari la 3 puncte din care 0 (zero) marcate. Domnule antrenor coordonator intre cei doi jucatori este indisciplinat tactic?

    In meciul 1 Tim a jucat 7 minute. In meciul 2 a jucat zero minute. In meciul 3 a jucat 7 minute.

    In scrisoarea mea deschisa nu v-am numit nulitati, dar sunt de acord cu dvs, ati gasit termenul potrivit.

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_ghita :

    completare
    Turneul Final U16 la care a primit distinctia de cel mai de perspectiva jucator ... cum puteti afirma ca a jucat mai putin? La acel Turneul Final a fost un 1 singur meci importanta U-Mobitelc vs. Dan Dacian. Meciul a fost castigat de U-Mobitelco dupa o aparare impecabila a clujenilor iar pe atac Kuti si Tim cate 30 de puncte fiecare. Absolut in toate meciurile Kuti si Tim au impartit egal minutele de joc. Cum puteti afirma ca a jucat mai putin domnule antrenor coordonator ???

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    @cristian_ghita
    daca un jucator joaca o schema si arunca arunca de 3, chiar daca rateaza de 8 ori, nu greseste cu absolut nimic. aici de vina este antrenorul care nu vede ca acel jucator nu are o zi buna. dar daca un jucator arunca si rateaza in urma unei actiuni individuale atunci cand nu era cazul, da, eu unul o consider o greseala.

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe carcoteala :

    Tim,
    capul sus,ce nu ne doboara ne intareste,spun unii mai priceputi,te vei intalni cu astfel de decizii neintelese de multe ori in viata,stiu ca esti suparat,deceptionat,dar asta nu trebuie sa re determine sa renunti la visul tau.Au mai facut-o si altii,crede-ma nu ajuta ;a nimic.tot ei au dreptate.Ramai in fenomenul baschet,esti talentat,vei face performanta si ajuta-i pe acesti domni si pe altii la fel de domni,sa se "bucure"ori de cate ori te vor vedea in teren,poate daca au un pic de bun simt vor invata ceva din acest protest.sau poate nu.....dar nu conteaza pentru tine.

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe asdepica :

    chiar asa?
    "Nu poate sa arunce cand vrea. La ultimul meci a dat niste pase care nu-si AVEAU rostul" Chiar asa? In 14 minute/ 3 meciuri a apucat sa "arunce cand vrea" si sa mai dea si nu-stiu-cate pase care "nu-si avea rostul"? N-am vazut meciurile, dar nu pare ca Tim le-o mancat. Subtire, domnule Popa, subtire!

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe parereamea :

    Serios?
    Sa nu uitam domnule Popa ca in acest moment DD echipa de pe locul 4 in acest an are 3 jucatorii in acest lot....despre ce vorbim?

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_ghita :

    @ineacsu
    Hai ca intru in detaliu ... prima aruncare de 3 puncte a fost asa: patrundere, jucatorul roman a fost inchis, scoasa mingea in 0 grade, aruncare necontestata (ratare). A doua aruncare, pe tranzitie ofensiva ... stop shoot de 3 puncte (cos). Aruncarea marcata era singura cea aruncata prea repede, dar daca este marcata, n-ai ce reprosa jucatorului. Da, au fost pase gresite ... 2 sau maxim 3. Aceste actiuni au fost considerate indisciplina tactica si trimis acasa.

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe carcoteala :

    fratilor.
    indiferent ce spunem noi,omul are dreptate,este scuzabil,a cazut ca musca-n lapte pe acest post nici macar habar nu are ce jucatori au asociatiile la lot,ce va mai enervati de pomana lasati-l in boii lui,

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    aiurea
    vorbim degeaba pe aici. atata timp cat avem un antrenor la lot el este cel ce hotaraste cum face selectia, pe cine selectioneaza si raspunde de rezultate. intotdeauna se vor gasi parinti care vor contesta alegerile antrenorului dar, parerea mea, este ca nu fac decat rau copiilor . in loc sa le zica: " tata, asta este, hai sa muncesti mai mult si la anul vei fi sigur in lot" , ei incep sa scrie scrisori deschise si ameninta cu retragerea copiilor din baschet. din pacate acestia sunt doar parinti , nu si pedagogi. am trait vreo 10 ani in USA si am avut ambii copii la sport acolo. se antrenau vreo 40 de copii si, la final, antrenorul era cel care alegea 10-12 care formau echipa. va asigur ca nu s-a intamplat niciodata, chiar niciodata, ca un parinte sa vina si sa faca scandal ca de ce copilul lui nu a fost selectionat. rolul parintelui , acolo, este axat foarte mult pe partea pedagogica, sa-si incurajeze copilul. oare ce exemplu da acest parinte copilului lui?

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    aiurea
    am uitat sa va spun o intamplare de la colegiu, de la fiicamea. ea a facut volei si , la un antrenament, cea mai buna jucatoare din echipa ( o fata din parinti brazilieni ) a iesit din antrenament suparata ca a fost certata de antrenor. ce s-a intamplat dupa? cu toate ca era cea mai buna din echipa ea nu a mai fost chemata la echipa pana la finalul campionatului . am intrebat antrenorul daca nu cumva a exagerat cu ea si stiti ce mi-a raspuns? " eu nu sunt pus aici pt a castiga meciuri ci pt a forma sportivi si caractere" !

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde
  • crina :

    ha ha
    cel mai bun antrrenor,cel mai bun jucator si cel mai bun parinte cu cel mai bun suporter din cea mai buna tara cu cel mai bun baschet.poate dati deoparte vorbele astea la o parte si se apuca tim de baschet,ca frb oricum nu da un leu pe el sau pe alte valori.mai bine pasa la fimiu decat sa arunce altu,parca asa striga o mama in sala lu dd si se executau pana si antrenori.frumos iai crescut tocala,sigur esti mandra.

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș green#13 :

    @cristian_ghita
    aveti ceva personal cu Engi David???sau in speta cu muresenii??ca vad ca numai de acesti va legati...eu personal am vazut jucand unul importiva celuilalt (David vs Tim) si jucatorul muresului m-i s-o parut mult mai bun pe ambele faze ale jocului...

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_ghita :

    green#13
    Felicitari pentru locul 7 la Turneul Final U16!

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    Cereti ajutor unui cistigator de cupa europeana
    nu luati apararea antrenorilor de lot!ei nu vor da socoteala pentru ca nu au cui! De ce? Pentru ca ei sunt la lot decit pe masa si casa,deplasari si diurna!Si cu lista 2/3 facuta de specialistii din birouri!Dna Crina este in criza de idei constructive si o da pe "fetele" de la FRB!Care de fapt au fost "arondate" acolo de cea aleasa fara concurenta Presedinte de cvorumul care o va alege si-n decembrie!Pentru modul cum trebuie conseiat un talent incipient aflat la virsta intrebarilor,si care nu are cum sa fie ajutat de coordonatorul lotului , care nu face decit observatii,pentru ca a lucrat la DINAMO si cum stim acolo pedagogia este "pozitia de drepti"si care, aceste minime cunostinte despre cum se "aduce pe brazda"un caracter dificil nu are de unde sa le "procure"pentru ca dupa baschet "the end"pas la pregatire teoretica, psiho-pedagogica si atunci de unde" antrenor coordonator
    "in lipsa de




    .

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș green#13 :

    @cristian_ghita
    cred ca ati evitat sa raspundeti la intrebari...daca stiu bine acuma un an inaite sa dam un pivot la Malaga v-am batut cu 30 de puncte in semifinale...

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • Sarbu :

    Ptr d-l sil
    D-le sil va ajut eu cu raspunsul la intrebarea "cine este acest Vasile Popa " un fost mare baschetbalist care are in palmares peste 10 titluri de Campion National ,peste 150 de selectii la Lotul National participant la peste 5 editii ale campionatului European Maestru al Sportului antrenor al echipei Dinamo Bucuresti si nu DIBAMO castigator a mai multe titluri de Campion National ca antrenor absolvent al Facultatii Politehnice Ofiter superior in MAI absolvent al Centrului National de Formare si Perfectionare a Antrenorilor si lista ar putea sa mai continue dar nu vreau sa devin plictisitor si tot pentru cultura d- vs D-le sil la 2ani dupa plecarea D-lui Popa a venit

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • Sarbu :

    Continuare
    spuneam ca dupa doi Ani de la plecarea d-lui Popa a venit d-l Berceanu si nu Bercean asa ca d-le sil ar fi frumos din partea d-vs sa va cereti scuze vis a vis de d-l Popa

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_ghita :

    green#13
    Lotul din acest an se face in baza performantelor din sezonul 2011-2012? Hai sa vorbim despre sezonul actual ... in prima etapa, inainte sa plece Uta si Alexo, Muresul campioana la zi, in efectiv complet primeste vizita Clujului care se prezinta fara Kuti. Clujul cu o aparare impecabila si cu 40 de puncte marcate de Tim v-a batut cu tot cu pivotul ce l-ati dat la Malaga, cu tot cu MVP-ul Boloni si cu tot cu David in teren. Ca sa fiu mai precis in raspuns: imi place David, n-am nimic cu el. Consider ca si-a pierdut din precizie si procentajele lui la Turneul Final recent incheiat. Cu toate astea este un jucator cu mult bun simt, foarte talentat si nu m-am legat deloc de el. Am facut referire la antrenorul Trif care unuia ii permite ratari cu nemiluita (lui David) - iar pe Tim il trimite acasa pe motive aiurea. Sper ca ti-am raspuns la intrebare.

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    continuare!
    in lipsa de profesionisti apar persoane care vor binele baschetului juvenil!Adica pensionari care nu deranjaza! Pentru modul cum se se lucreaza cu sporivii dificili, mai ales la aceasta virsta,propun ca cei care a-ti discutat acest subiect si doriti o rezolvare pozitiva sa cereti parerea unui mare specialist:d-ul Davidescu!

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe minu-s :

    .
    http://www.hilarioustime.com/images/04/Funny-teacher-student-and-parents-comic.jpg

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_ghita :

    green#13
    Ca sa nu fiu inteles gresit, departe de mine gandul ca David n-ar trebui sa faca parte din lot. David este de certa valoare si nici nu intra in discutie sa nu faca parte din primii 12. La fel si Tim. Mai fac o precizare, niciunul din antrenori n-a avut vreo discutie cu Tim cu privire la nerespectarea disciplinei tactice. In mod normal, inainte sa trimiti acasa un jucator ii pui in vedere o deficienta si daca nu si-o corecteaza, esti nevoit sa renunti la el. Antrenorii preferau ca duminica copiii sa fie toata ziua prin mall-uri iar ei sa-si vada de programul personal, in loc sa le puna in vedere la fiecare in parte care este capitolul la care se doreste progres.

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • usser :

    haide U
    Tim e jucator de baschet,halal antrenori,poate se baga Popa,Berceanu,Tocala ce ziceti?

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș green#13 :

    @cristian_ghita
    total de acord cu ultimul comentariu...dar se datoreaza amatorismului cu care se procedeaza la absolut orice nivel

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe start :

    cristian
    un om cu demnitate care nu tanjeste dupa acel prapadit de lot si o excursie la campionatul european ,dupa ce santajeaza cu retragerea de la lot asta in conditiile in care stie ca anul viitor federatia are nevoie de tim la lotul de u16 fiind cam cel mai bun de pe gen 98 ma convigeti ca sunteti parte din sistem ,engi lazar ,boloni tonea berceanu sigur se pot gasi 2 pe postul lor mai buni am vazut jucand acesti jucatori ,tim mi-am dat seama bine ca motivul este neimplicarea si sigur aroganta pe care am sesizat-o si la tsf u16 la buc impreuna cu kuty ;dar kuty este mai abil si mai matur ,nu va mai laudati atat ca tim ar fi vre un mare jucator , este bun dar nu va laduti singuri se creaza scheme cu finalizare pe el cu arauncari de 3p cert are mana dar singur nu si-o face singur pt 3p ,lam vazut la tf u15 o cara singur nici o schema dar facea asta pt ca nivelul pe gen98 este foarte slab asa ca am avut dreptate cristian ghita frustrarea excluderi este motivul real in conditiile in care in lot au ramas unii mai slabi si timpul o va demonstra asa ca mai lasati-ne cu retragerea

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe start :

    pt antrenori
    sunt sigur ca ati observat jocul dintre colegii din teren cum se face pe prietenii ,cum intra unul neagreat de colegi nu ii vin pase decisive, pe scheme ,cum se face lotul intre ei ca si colegi urmariti mai atent aspect, durerea mare a lui Tim este ca a fost luat pe nepregatite el sperand ca un altul va fi scos din lot fapt confirmat de dl Popa ca nu Tim era cel vizat,daca dl Trif a eliminat vedetismul tot respectul pt el oricat de bun ar TIM ,cum ar trebui eliminate si pilele dar aci este mai greu

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe start :

    dl trif
    cred ca ati gresit ca pe ultima suta de metrii a pregatirilor nu ati optat doar pt 12 jucatori cu riscul de a alege gresit dar pt a elimina aceasta concurenta pe care ati dorit sa o creati corect intre ei ca jucatori ,dar jucatorii cred ca au facut deja bisericute intre ei ,ei fiind la primul campionat european neavand experienta lotului s-a iscat o discordie intre ei ,fiecare dintre ei fiind in stare sa il calce in picioare pe coechipier sau sa nu joace colectiv fiecare aratandu-si muschii iar TIM a fost campionul la asa ceva se pare

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    motiv primar vs secundar
    Dle Cristian Ghita. Imi pare rau ca fiul Dvs (sau Dvs?) s-a (v-ati?) gandit sa renunte la baschet. Pacat pentru un talent irosit. Dar este decizia lui sau a Dvs. Sper ca in noua optiune sa aiba mai multe sanse. Dar totusi nu credeti ca faceti mult tam-tam pe D-ul antrenor Trif George? Ca doar declarati la alt articol ca nu este motivul principal al deciziei de retragere din baschetul de performanta. Dar totusi numai de asta vorbiti in comenturi. Pana una alta Dansul este antrenorul lotului national. Cand veti fi Dvs o sa aveti libertatea de a selecta lotul pe care il doriti.

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    profesionistii
    Pe de alta parte citind comenturile de mai sus constat ca tara asta este plina de priceputi in antrenorat, scoutting, la toate, ca e fotbal, ca e baschet, ca e politica, ca e ...... Dar cand suntem pusi in fata unei probleme de rezolvat, nimic. De acea este societatea romana, unde e ...

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_ghita :

    toate cele bune!
    Timpul meu alocat acestui subiect s-a epuizat. Va doresc toate cele bune!

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • Spritz :

    Badchet
    E ok ca fiecare isi da cu parerea dar cand ajungem sa facem niste confuziu gen Popa= selectie pe pile sau mai stiu eu cum chiar ca aberati,putinii care chiar il cunosc stiu ca e unul dintre cei care inca tine la ceea ce inseamna formarea jucatorilor tineri,si pt domnul ghita care poate are tot dreptul sa fie suparat pt copilul sau,poate ar fii bn sa spuneti tot adevarul,povestea nu se opreste la draga tim mergi acasa,acolo pe la final i s-au spus si alte lucruri printre care si: la anul te asteptam inapoi pustiule!dar trebuie sa mai muncesti.
    In concluzie dl ghita cunosc fenomenul baschetbalistic din cj destul de bine,felicitari tuturor centrelor de juniori si antrenorilor din cj dar inca nu am gasit un antrenor care sa lucreze cum o face Dl Popa
    Incercati sa mergeti la cateva antrenamente sau turnee unde este el prezent si sa va luati cateva minute sa il ascultati,poate o sa ramaneti surprins placut

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • 3points :

    Pt. Dl. Ghita


    Sunt de acord cu dvs., sistemul, in interiorul lui, este defect, dar, aveti grija, astfel si reperele dvs. legate de el pot fi eronate.

    Parerea mea este ca aveti dreptate daca porniti evaluarea copilului de la MVP TF U15. Un titlu corect.

    Gresiti daca porniti de la MVP TF U17, aici aveti dreptate daca pomeniti de amatorism sau alte interese. Ale celor din sistem (nu dvs.). Alti copii ar fi putut sa se lase atunci, nedreptatiti. Mobitelco probabil a fost mai puternica (crezand poate ca ajuta copilul). Lucru intamplat de mai multe ori in ani in astfel de situatii si cu alti jucatori.

    Titlurile de campioni sunt colective, deci ale echipei. Echipele sunt niste colective in care trebuie sa se inscrie jucatorii. In sistemul de joc si in afara lui. Vedetele (chiar si juniorii vedeta, vezi articolul "unuimoldovean" de anul trecut) sunt, uneori, rejectate din sisteme mai "modeste si mai inchegate" si asta se poate numi neintegrare.

    Echipele au si niste antrenori. Care le construiesc. Rezultatele se datoreaza si lor. Asa amatori (altii nu avem). Nationalele (indiferent de sport) au selectioneri. Ei raspund de rezultatele obtinute de echipa si astfel decid si selectia. Federatia are niste obiective. Antrenorul le cunoaste. Asa ar trebui. In selectie se tine cont mai mult de randamentul colectivului constituit, decat de titlurile individuale sau colective obtinute de jucatori (care pot fi, chiar si cele colective, subiective, prin influenta unor rezultate alterate, vezi meciul Dan Dacian-Dinamo sau, cele individuale, de alegeri influentate de alte interese, necunoscute spectatorilor, parinti sau nu).

    Pentru Tim ar fi fost o nedreptate sa lipseasca la anul din lotul de U16. Anul acesta nu este o tragedie, daca temperam atmosfera. Copilul trebuie sa inteleaga corect ce i se intampla. In generatia '97 sunt multi copii buni. Mai mult de 12. Se pot considera astfel si altii nedreptatiti de faptul ca sunt doar 12 locuri intr-o echipa, nu doar Tim. Au mai plecat cativa acasa. Si ei sufera. Si vor mai pleca si din cei ramasi. Asta este ... selectia. Oricare ar fi criteriile, ele vor "nedreptati" pe cei exclusi.

    Poate pana la urma, daca nu sunteti pregatit sa va despartiti de copil in interesul evolutiei lui sportive, - IN ALTA TARA - singura varianta posibila pentru a avea o sansa in acest sport (vezi chiar interviul onest si deschis al dl. Trif de pe Total Baschet), poate ca e mai bine ca luati decizia asta acum. Succes copilului in toate!

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    Eliminarea renuntarii
    Imi aduc aminte de explicatiile referitoare la incercarea de convocare a lui Anton la lotul U16. Parca tot Popa ne ametea cu uite-l pe Anton la U15, viitorul Marcu de la U16. Sa il cred acum cand imi spune cum se face selectia la lot? Mi se toarna in ureche CV-ul sportiv si extrasportiv, ca si cum omul nu poate fi subiectiv cand alege lotul din motiv de inginer si ofiter superior MAI. Lectia care ni se preda este clara: nemultumitul este liber sa plece pentru ca asteapta si altii in spatele cosului.

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe start :

    fara titlu
    oare jucatorii ramasi in lot vad ce se comenteaza aici??
    va dati seama ce stare tensionata s-a introdus pe baza unor frustari??parca il vad pe Kuty ca e suparat ca nu isi mai are coechipierul de la marele cluj si poate coace ceva in surdina.......;de ce ati facut asta dl-le Ghita??chiar daca aveti unele argumente solide referitor la nivelul slab care este in ROMANIA Ce v-ati spus ??......DUPA NOI POTOPUL.....

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    Clar, este mana ungurilor!!!
    Chiar asa domnule Ghita, de partea cui sunteti?

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    Sa luam atitudine
    In mod sigur ca toate rezultatele proaste o sa vi se atribuie, domnule Ghita. Poate si unele divorturi.

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • usser :

    priceputilor!
    echipa incepe asa:Kuti,Tim si cine mai vreti voi(Popa si toti elefantii de la federatie)iar antrenor... care vrea,oricum nu conteaza!

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    specialistii
    dl. popa, dna. tocala, samd au fost niste foarte buni jucatori. asta niciodata nu ii va califica drept foarte buni antrenori, arbitri sau manageri. in aceste noi domenii ei trebuie sa dovedeasca nu prin prisma performatelor sportive apuse, ci prin eficienta si rezultate. nu exista conditionare intre cele doua aspecte ci doar competenta.

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • usser :

    ok
    asta vream sa zic si eu! persoane care dauneaza grav baschetului de la noi!din pacate nu se (ne)lasa...

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • anonimus :

    speranta
    toate federatiile din tara asta arata posturile sportive tv sunt praf dar ca asta nu i nici una.

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • Pirvu :

    antrenor
    Singurul antrenor(selectioner)care a avut rezultate in ultimii ani este Piperea-cu generatia 90(feminin) a promovat in grupa A a campionatului european, iar anul urmator a mentinut selectionata in grupa A.In campionatul intern are echipa 98 campioana nationala 2010,2011,2012,2013.Sunt statistici care spun totul.Cu respect

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!