Stiri Vulturi

Victorie pentru România în meciul secund cu Ungaria de la Arad

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.06.2014

Reprezentativa feminină a României a izbutit să câștige cel de-al doilea amical de la Arad jucat împotriva formației similare a Ungariei, scor 69-59, după ce joi a pierdut împotriva acestora cu scorul de 62-69.

Ungaria a intrat mult mai bine în meci, reușind să se impună în primul act al jocului cu 17-13. Baschetbalistele pregătite de Florin Nini și Alexandru Radu s-au trezit după primele 10 minute, reușind un sfert 2 perfect, impunându-se cu un neverosimil 26-9. După 20 de minute scurse din meci, România conducea Ungaria cu 39-26. Secvența de după pauza mare a fost una echilibrată și în același timp spectaculoasă, cele două naționale reușind să marcheze împreună 42 de puncte, 22-20 în favoarea tricolorelor. În ultima parte a confruntării, formația maghiară s-a impus cu un parțial de 13-8, însă, în final, câștig de cauză a avut naționala țării noastre, care s-a impus cu 69-59. 

Punctele României au fost marcate de Claudia Pop 18 puncte, Elisabeth Pavel 11, Gabriela Mărginean 9, Gabriela Cursaru 8, Sonia Ursu 7, Andreea Orosz 6, Cristiana Cutaș 3, Anca Șipoș 3, Annemarie Părău 2, Ancuța Stoenescu 2 (7 rec). De asemenea, pentru România au mai evoluat Cristina Bigică și Alina Crăciun.

De cealaltă parte, cele mai bune baschetbaliste din lotul Ungariei au fost Dora Horti cu 17 puncte și 15 recuperări, respectiv Anna Vajda cu 11 puncte marcate și 6 recuperări. 

Cele două echipe națioanale care vor organiza împreună în vara anului 2015 Campionatul European de baschet feminin s-au întâlnit în ultima săptămână de patru ori, mai exact de două ori la Debrecen, respectiv de două ori acum la Arad. România și Ungaria și-au împărțit în mod egal victoriile, iar fiecare din cele două formații au izbutit să se impună o dată și în deplasare.

Rezultatele consemnate între cele două reprezentative în cele patru meciuri de pregătire:

Debrecen

Ungaria vs. România 79-87

Ungaria vs. România 67-60

Arad

România vs. Ungaria 62-69

România vs. Ungaria 69-59

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!