Stiri Vulturi

Victorie pentru „Vulturi” la primul meci cu spectatori după o așteptare de doi ani

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
24.02.2022

Victorie pentru „Vulturi” la primul meci cu spectatori după o așteptare de doi ani

Naționala României de baschet masculine a obținut o victorie mare în Grupa B a precalificărilor pentru Eurobasket, scor 101-84, împotriva Albaniei. Acesta a fost primul duel după doi ani în care Vulturii au avut suporterii alături.

Dragan Petricevic a început cu Lucas Tohătan, Patrick Richard, Mihai Măciucă, Rolland Torok și Emanuel Cățe. Afrim Bilali i-a titularizat pe Elvisi Dusha, Robert Shestani, Rei Pullazi, Daniel Lekndreaj și Endrit Hysenagolli.

Torok a dezghețat tabela cu un coș de la distanță. Dusha a fost primul marcator al oaspeților. Cățe a finalizat splendid după un euro-step pe tușă, iar tricolorii conduceau cu 7-4. Măciucă a executat același procedeu în tranziție pentru încă două puncte. Pivotul Murciei a colaborat excelent cu Tohătan în pick and roll pentru o reușită sub inel, înainte ca Dusha să puncteze cu un stop-șut de la semi-distanță. Patru puncte înscrise de Pullazi și Hysenagolli îi aduceau pentru prima oară în avantaj pe elevii lui Bilali. Dusha a transformat prima aruncare de la distanță pentru a duce scorul la 11-17, înainte de dunk-ul lui Olah. După un timeout al lui Bilali, Tohătan a înscris de afară pentru a reduce ecartul la o lungime. Nicolescu i-a urmat exemplul și a egalat la 19 cu un coș din zero grade. Badiu a înscris primele sale trei puncte după un run de 5-0 al adversarilor. La prima pauză, Albania conducea cu 29-28.

Moore a fost primul marcator al celui de-al doilea parțial, înainte ca Torok să egaleze de afară prin pasa colegului său de la club, Badiu. Vulturii i-au dominat pe albanezi în jocul de interior prin Uță și Torok și treceau la conducere (36-35). Măciucă s-a trecut și el pe lista marcatorilor de la distanță, după o întrerupere cauzată de un fault tehnic încasat de Afrim Bilali. Avansul tricolorilor crescuse la cinci puncte, dar acesta a fost ras rapid de Moore și Lekndreaj. Vida, intrat pentru prima oară pe teren, reușea să egaleze la 47 cu încă o lovitură de afară, dar Pullazi a răspuns prin același procedeu. Moore l-a forțat pe Petricevic să ceară un timeout la 47-52. Gheorghe a reușit și el să spargă gheața și să întrerupă un run al albanezilor. La pauza mare, scorul era 52-56 pentru oaspeți. Vulturii aveau 10/19 de la distanță.

Măciucă a deschis a doua jumătate cu două reușite de la linia de pedeapsă. Torok a restabilit egalitatea cu un layup ușor, iar prima reușită a lui Richard a readus România în avantaj. Moore a egalat cu un stepback de la distanță, dar Pat a răspuns imediat și a ajuns la șase puncte. Dusha s-a înscris și el în duelul sniperilor, egalând la 62. Cățe a fost pus în valoare de colegii săi, iar prin cele patru puncte înscrise, România conducea cu 70-64. Nicolescu a înscris primele sale puncte în a doua jumătate cu un coș de afară. Badiu a fost faultat pe o aruncare din zero grade, iar avansul României ajungea la nouă lungimi (75-66). Vulturii conduceau cu 77-70 înaintea ultimelor 10 minute.

Cățe a deschis ultimul parțial cu un cârlig din post-up. Cu un slam-dunk în tranziție, pivotul Murciei a dus avansul formației gazdă pentru prima oară în double digits (81-70). Richard a perforat apărarea adversă și a ajuns la 12 puncte cu o finalizare elegantă. Tohătan i-a pasat lui Bobe la inel, iar căpitanul a finalizat spectaculos de sus. Lekndreaj a terminat seceta gazdelor cu un and-one în fața lui Uță. Pivotul Sibiului s-a revanșat cu o reușită la coșul advers. Dusha a reaprins speranța albanezilor cu o triplă prin care echipa sa se apropia la 11 puncte (91-80). Cățe a continuat prestația de gală și a ajuns la 7/7 din acțiune. Emi și-a scos la rampă și calitățile de playmaker și l-a găsit excelent și pe Richard după ce a fost dublat în căciulă. Vida a pus cireașa de pe tort cu un poster, iar în cele din urmă, România s-a impus cu scorul de 101-84.

Emi Cățe a terminat cu un double-double (15 puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții și un capac). Rolland Torok a terminat cu 16 puncte. El și Patrick Richard au fost cei mai buni marcatori ai României. Jucătorul naturalizat al lui U-BT Cluj a mai bifat și 7 pase decisive. Bobe Nicolescu a terminat cu 15 puncte. Elvisi Dusha a fost cel mai bun marcator al confruntării, cu 20 de puncte. Dallas Moore a avut 18 puncte.

Următorul meci al naționalei României va avea loc în data de 30 iunie, pe teren propriu, împotriva Luxemburgului.

*foto: fiba.basketball

8 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Repriza a II-a
    Foarte bună în fața unei echipe arțăgoase. Mi-a plăcut chimia dintre Cățe și Petrică.

    cu 2 ani în urmă (25.02.2022)
    • Benjamin:

      ...
      Sa o vedem si la U, zic :)

      cu 2 ani în urmă (25.02.2022)
    Raspunde
  • Benjamin :

    ..
    Bravo baieti! De mult timp nu am mai vazut asa mult chef de joc la nationala. Stiu, jucam contra Albania, dar mi-a placut sa ii vad pe jucatorii tineri jucand cu asa multa libertate.

    As mai remarca un aspect: cat de slabut sta U la tineri. Cu tot respectul pentru Grasu si Colceg, dar e clar ca in momentul de fata nu au cum sa acumuleze minute la nationala.

    cu 2 ani în urmă (25.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      jucători tineri
      Din păcate stam slab și din cauză că am pierdut multi, Somacescu, Lungu și Vida încă ar avea loc în lot. Grasu a jucat foarte bine sezonul trecut și acum 2 sezoane, din păcate în ultimul timp nu prea reușește nimic.

      cu 2 ani în urmă (25.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca caatmark:

      Vida
      A fost in lot. A marcat vreo doua de 3 PT.

      cu 2 ani în urmă (25.02.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca caatmark :

    Felicitari Romania
    Desi vorbim de precalificari, avem doua victorii consecutive. Ii un sentiment placut. S-a jucat colectiv. S-a plimbat mingea mult. Experienta lui Pat a iesit la suprafata cand era mai mare nevoie. Cate bun in caciula. S-a luptat mult. Sper sa-l vedem la U intr-o zi. Desi cred ca ar fi un pas inapoi in cariera pentru el chiar daca la U ar juca mai mult decat la Murcia.

    cu 2 ani în urmă (25.02.2022) Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    remarcati
    Eu i-as ramarca pe Cate, Rolli si Bobe. Pote si pe Lucas pt cele 7 pase decisive. La Richard consider ca, tinand cont de statutul lui, trebuia sa faca mai mult. Asta e parerea mea.

    cu 2 ani în urmă (25.02.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    parerea mea de chibit
    Fara Cate, Petrica si Rolli suntem pasta. Cei trei sunt singurii care joaca baschet si cu CAPUL. Probabil lor s-ar alatura Diculescu. In rest avem niste buni batatori de cuie in panou. Unii au urme de talent ca Bobe , Tohatan sau Badiu. Da, a fost ceva mai multa daruire si spirit de echipa insuflate probabil de Petricevic. Totusi s-a vazut in tactica antrenorului, neincrederea in jucatorii mari ( Uta si Olah , dupa mine , plafonati de tineri). Suntem departe de "departe".

    cu 2 ani în urmă (25.02.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!