Stiri Vulturi

Virgil Căruțașu: "România a căzut într-o grupă accesibilă"

Paul Olar

Paul Olar
03.02.2014

Orașul Barcelona a găzduit astăzi tragerile la sorți a grupelor de calificare la Eurobasket 2015, competiție ce se va disputa în Ucraina. În drumul lor spre europene, "tricolorii" vor da peste Letonia, Suedia și Slovacia, iar Virgil Căruțașu este de părere că țara noastră va avea adversari accesibili.

Numit manager al echipei naționale, fostul baschetbalist a acordat un interviu site-ului Total Baschet, în care a vorbit despre șansele trupei lui Țenter la campania din vară.

Ce părere aveți despre grupa României?

Este o grupă accesibilă, din care cred că dacă vor veni toți cei convocați, ne vom putea clasa în primele două ca să mergem la Euro. Mai mult, nu am prins forțe precum Italia sau Rusia. Avem parte de Suedia, echipă ce a fost la ultimul Campionat European, la fel ca Letonia. Totuși, de ce să nu fim optimiști?

Vor apărea surprize la nivelul lotului?

Noi vom încerca să aducem toți jucătorii care sunt disponibili la momentul începerii cantonamentului. Vom face un trial de jucători și ne vom da silința să formăm un lot competitiv ca să ne calificăm.

Poate România să facă uitate prestațiile modeste din anii anteriori?

Noi ne dorim să realizăm acest lucru. Vă dați seama că ei muncesc un an de zile, iar noi încercăm să-i convocăm și să le oferim cele mai bune condiții, alături de partide amicale cât se poate de utile. Încercăm să le oferim tot ce au nevoie ca ei să răspundă pozitiv și să câștige meciurile din grupă.

S-au stabilit locațiile de desfășurare ale partidelor de pe teren propriu?

Încă nu s-au stabilit, le vom hotărî de comun acord cu antrenorul și staff-ul Federației. Vom avea o ședință și vom analiza totul. Atunci vom stabili unde ne pregătim și cu cine vom disputa partidele de verificare.

*Foto: Răzvan Păsărică/rpressport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!