Stiri Vulturi

Vulturii își continuă parcursul perfect în faza a 3-a a precalificărilor pentru EuroBasket 2021

Vulturii își continuă parcursul perfect în faza a 3-a a precalificărilor pentru EuroBasket 2021

Naționala de seniori a României a obținut a 3-a victorie din tot atâtea partide în faza a 3-a a precalificărilor pentru EuroBasket 2021. Tricolorii s-au impus acasă cu Cipru, scor 89-63, pe sferturi: 27-18, 21-12, 21-19, 20-14 . A fost un meci controlat în mare parte de reprezentativa noastră. Vulturii au reușit din nou multe coșuri de la distanță, 17, Popa având 6 din 6. Emi Cățe a reușit un nou double-double pentru România.

Tudor Costescu a început partida cu Giordan Watson, Mirel Dragoste, Bobe Nicolescu, Bogdan Popa și Emanuel Cățe. Cipru i-a avut în primul 5 pe Christos Loizides, Panagiotis Markou, Simon Michail, Christopher Razis și Michalis Koumis.

Nicolescu a deschis scorul cu o reușită de la distanță, pe final de atac. Michail și Razis i-au dus pe oaspeți la conducere, 3-5. Popa a marcat cinci puncte la rând, iar Nicolescu și Dragoste au făcut 12-7 după atacuri rapide. Popa a reușit din nou 5 puncte consecutive pentru 17-9. Michail și Loizides i-au apropiat pe ciprioți la patru lungimi după un antisportiv, dar Popa și Watson au răspuns cu noi reușite de afară pentru 23-13. Cățe a mărit ecartul la 12 puncte, iar Markou a reușit prima triplă a Ciprului, stabilind scorul primei pauze, 27-18.

Au fost multe schimbări în tabăra noastră în finalul primului sfert și în debutul celui de-al doilea. Tricolorii au marcat doar de la linia de fault în primele trei minute ale sfertului secund, Paliciuc reușind primul coș din acțiune pe un contraatac. Au urmat triplele lui Orbeanu (2) și Nicolescu, iar Vulturii se distanțau la 20 de puncte, 41-21. Au fost două minute fără coș pentru tricolori, iar oaspeții au redus diferența cu șase puncte. Cățe a oprit seria cipriotă, de la linia de fault, iar Popa a marcat a patra sa triplă din tot atâtea încercări și Nicolescu ducea diferența la 21 de puncte. S-a jucat pe contre în finalul sfertului, cu ratări ale ambelor echipe. La pauza mare scorul era 48-30.

Cățe a reușit două capace spectaculoase în startul reprizei secunde, iar Popa a reușit alte două triple prin care a dus scorul la 58-34 în minutul 25. A urmat time-out-ul cipriot, după care Markou reușea două coșuri de la distanță pentru 58-40. Era rândul lui Tudor Costeascu să ceară timp de odihnă. Michail a înscris cinci puncte la rând și ducea scorul la 59-45. Finalul sfertului le-a aparținut tricolorilor, care și-au adjudecat și această perioadă de joc. Cățe a reușit un nou capac și un dunk spectaculos, Nicolescu a punctat din semicerc și Paliciuc a reușit două triple, ducând scorul la 69-49 la ultima pauză.

Cățe a înscris primul în sfertul patru, dar au urmat mai mult de patru minute fără coș pentru România. Cipru a redus puțin diferența, apropiindu-se la 14 puncte. Watson a oprit seceta din atacul nostru cu cinci puncte la rând, inclusiv o triplă în final de atac, dintr-o poziție dificilă. Tricolorii s-au distanțat la 76-57 și urma un nou time-out al oaspeților. România a continuat să înscrie din spatele semicercului prin Paliciuc (de două ori) și Tohătan. Ecartul s-a mărit pe final și meciul s-a încheiat cu scorul de 89-63, a 3-a victorie la rând pentru Vulturi în grupa F.

Bogdan Popa a fost coșgheterul partidei cu 22 de puncte (6x3), iar Emi Cățe a fost cel mai eficient, din nou în double-double cu 13 puncte și 15 recuperări, plus 5 capace. Pentru România au mai înscris: Paliciuc 16 puncte (4x3), Watson 12 puncte (6 assist-uri), Nicolescu 12 puncte, Orbeanu 6, Tohătan 3, Vîrnă 3 și Dragoste 2 puncte. De la oaspeți s-au remarcat Michail cu 19 puncte, Markou cu 16 (5x3) și Razis cu 12.

Tricolorii încheie precalificările miercuri, la Bratislava, de la ora 19 (ora noastră). România poate obține primul loc în grupa F dacă se impune în Slovacia sau dacă pierde la mai puțin de 17 puncte.  

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!