Stiri Vulturi

Vulturii primesc vizita Bulgariei în primul meci din Pitești Arena

Vulturii primesc vizita Bulgariei în primul meci din Pitești Arena

Naționala de baschet masculin a României se află în fața ultimelor două jocuri din faza secundă a precalificărilor pentru EuroBasket 2025, vulturii urmând să evolueze în noua Sală Polivalentă din Pitești. Primul meci o să fie joi, 23 februarie, contra Bulgariei.

Vecinii de la sud se luptă cu Portugalia pentru primul loc în grupa F, bulgarii având 3-1 bilanț în acest moment și lusitanii stau cu 4-0. România ocupă poziția a treia cu 1-3, singura victorie de până acum în faza secundă fiind obținută în Cipru.

Succesul din tur a fost al doilea pe care Bulgaria l-a obținut la o diferență formată din două cifre în fața României, Sasha Vezenkov fiind atunci la trei assist-uri distanță de triple-double. Bulgarii au avut alți doi baschetbaliști în double figures, iar pentru România au atins acest prag Patrick Richard, Nandor Kuti, Alex Olah și Bobe Nicolescu.

De când a început faza a doua a precalificărilor, Bulgaria are a patra medie de puncte pe întâlnire (81.2), iar pe plan defensiv are a cincea apărare din totalul celor 12 naționale participante în această parte a întrecerii. România, de partea cealaltă, are un atac mai bun doar decât Cipru și Austria, aceste două selecționate fiind încă fără victorie.

Pentru ultima fereastră a precalificărilor, bulgarii au început pregătirea cu 15 jucători, în lot fiind Dimitar Dimitrov (Balkan Botevgrad), Emil Stoilov (Movistar Estudiantes), Simeon Lepichev (Chernomorets), Tsvetomir Chernokojev (Spartak Pleven), Yordan Minchev (Rilski Sportist), Aleks Simeonov (CSKA Sofia), Sasha Vezenkov (Olympiacos Pireu), Chavdar Kostov (Rilski Sportist), Ivan Alipiev (Latina), Georgi Boyanov (Chernomorets), Stanimir Marinov (Spartak Pleven), Pavlin Ivanov (Balkan Botevgrad), Codi Miller-McIntyre (Gaziantep), Deyan Karamfilov (Rilski Sportist) și Lachezar Dimitrov (Levski Sofia).

România s-a reunit cu nume precum Lucas Tohătan, Rolland Torok (ambii CSO Voluntari), Mihai Măciucă, Tudor Fometescu (ambii FC Argeș), Rareș Uță (CSU Sibiu), Alex Olah (Rapid București), Ștefan Grasu (Dinamo București), Kris Richard, Tudor Gheorghe, Bobe Nicolescu (toți CSM Oradea), Emi Cățe, Nandor Kuti și Patrick Richard (toți U-BT Cluj-Napoca). Acesta din urmă a venit în locul lui Giordan Watson, care absentează din cauza unei accidentări.

Majoritatea datelor statistice țin cu Bulgaria înaintea acestui meci, România fiind mai bună doar la procentajele din interiorul arcului de cerc (55.3% față de 50%) și la punctele pe contraatac (9.9 față de 9.5).

Partida din Pitești Arena va avea loc joi, 23 februarie, începând cu ora 19.00 și o să fie în direct pe Digisport 4, Prima Sport 2 și FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!