Stiri Vulturi

Vulturii și-au asigurat primul loc în grupa de pre-calificare pentru EuroBasket 2025

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
30.06.2022

Vulturii și-au asigurat primul loc în grupa de pre-calificare pentru EuroBasket 2025

Reprezentativa de seniori a României a câștigat duelul din Sala Sporturilor „Constantin Jude” cu Luxemburg. Vulturii s-au impus cu scorul de 78-67 și și-au asigurat primul loc în Grupa B de pre-calificare la EuroBasket 2025, înaintea ultimului meci din grupă. Tricolorii au un bilanț de 3-0 la acest moment, Albania are o victorie și două eșecuri, iar Luxemburg are un succes și trei înfrângeri.

România: Lucas Tohătan, Patrick Richard, Bogdan Nicolescu, Nandor Kuti, Emanuel Cățe

Luxemburg: Thomas Grun, Rob Melcher, Clancy Rugg, Alex Laurent, Ben Kovac

Partida a început excelent pentru tricolori, cu un coș pe recuperare ofensivă a lui Kuti și două libere ale lui Cățe. Kovac a spart gheața pentru oaspeți, înaintea triplei lui Richard. Rugg a redus diferența la doar o lungime prin patru puncte consecutive (7-6), dar Richard a replicat imediat cu un stop-șut de la semi-distanță. Același Rugg i-a adus pentru prima oară în avantaj pe luxemburghezi (9-10). Kalmes și Gutenkauf au dus scorul la 10-15, înaintea timeout-ului lui Dragan Petricevic. În cele din urmă, tabela indica 12-15 după primul sfert.

Olah a redus diferența în debutul sfertului, de la linia de libere. Fostul pivot al Timișoarei a egalat cu un coș de sub panou (16-16). Un and-one al lui Torok i-a readus în avantaj pentru Vulturi (19-18). Kalmes a răspuns imediat printr-un coș-fault propriu, de data aceasta din spatele arcului de cerc. Badiu a întrerupt seceta reușitelor de afară pentru tricolori și a dus scorul la 22-21. După mai multe minute în care ambele echipe au avut dificultăți în a înscrie, scorul era 29-28 pentru România, datorită triplei lui Tohătan. Laurent a răspuns imediat prin același procedeu, după un timeout. Cele două echipe s-au anihilat reciproc în prima repriză a jocului, iar scorul era 31-31.

A doua jumătate a meciului a început cu tripla pe sirenă a lui Măciucă. Jucătorul lui FC Argeș a repetat isprava câteva posesii mai târziu și a dus scorul la 37-31, înaintea unui lay-up în tranziție al lui Torok. Cățe a dus run-ul tricolorilor la 10-0, înaintea celor două reușite de afară ale lui Laurent. Cățe a oprit un parțial de 8-0 al luxemburghezilor, finalizând pasa excelentă a lui Richard. Nicolescu a dus scorul la 47-41, prin patru puncte consecutive. Oaspeții au micșorat deficitul și înaintea ultimului sfert aveau de recuperat un deficit de șase lungimi (52-46).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Luxemburg a marcat rapid patru puncte, prin Rugg și Laurent, înainte ca Torok să răspundă prin patru puncte consecutive, cu care ducea scorul la 56-50. Jucătorul lui CSO Voluntari a continuat sfertul bun și a înscris din nou de afară, de data această pe sirenă. Măciucă i-a urmat exemplul și a dus scorul la 62-50. Rugg a replicat imediat pentru a opri momentul bun al adversarilor, înainte de alte trei puncte reușite de Torok, printr-un and-one de această dată. Rolli nu s-a oprit aici și a mai bifat patru puncte la coșul advers, în decurs de câteva secunde. În cele din urmă, România s-a impus cu scorul de 78-67.

Rolland Torok a fost cel mai bun jucător din tabăra Vulturilor. El a terminat cu 21 de puncte și 6 recuperări. Emi Cățe a bifat un double-double cu 12 puncte și 10 recuperări, iar Mihai Măciucă a avut 9 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții și 3 capace. Din tabăra adversă s-au remarcat Clancy Rugg (29 de puncte) și Alex Laurent (25 de puncte).

Pentru Vulturi urmează meciul cu Albania, din deplasare, programat duminică, 3 iulie, de la ora 21:30.

*foto: Mihai Lițiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!