Stiri Vulturi

Xavi Rabaseda: „E o responsabilitate pentru toți să păstrăm echipa națională în top”

Xavi Rabaseda: „E o responsabilitate pentru toți să păstrăm echipa națională în top”

La începutul toamnei lui 2019, Spania reușea să cucerească titlul de campioană mondială, după o finală cu Argentina, care a încununat un turneu excelent al ibericilor. În lotul care a făcut deplasarea în China s-a aflat și Xavier Rabaseda, baschetbalistul de 30 de ani al lui Gran Canaria.

Între timp, acesta a devenit căpitanul naționalei și, datorită acestui rol, a fost prezent la conferința de presă de după meciul cu România.

Pentru noi a fost o partidă dificilă. Întotdeauna e greu în deplasare, însă cred că ne-am pregătit bine. Trebuie să păstrăm această atitudine și această mentalitate și să ne axăm pe jocul de duminică, împotriva Poloniei, care din nou va fi foarte dificil. Polonia este o echipă foarte bună, au păstrat mulți jucători de la Campionatul Mondial și vom încerca să evoluăm mai bine pe teren propriu”, a declarat Xavi Rabaseda.

De asemenea, jucătorul născut în Ripoll a spus câteva cuvinte despre responsabilitatea pe care el și colegii săi o au față de națională.

Pentru mine este o mare motivație faptul că mă aflu aici. Întotdeauna e o plăcere să joc pentru echipa națională și să fiu parte din această organizație. După ce am câștigat Campionatul Mondial a devenit o responsabilitate pentru noi să păstrăm această mentalitate, chiar dacă suntem o formație diferită, și să ne calificăm la Campionatul European din 2021. E o responsabilitate pentru toți cei ce suntem aici să păstrăm echipa națională în top.”

Pentru Spania urmează duelul cu Polonia din runda a doua a preliminariilor pentru EuroBasket 2021. Disputa are loc duminică, 23 februarie, de la ora 19:00, în Zaragoza.

*foto: Valentin Todea/Baschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!