Stiri Vulturi

Zare Markovski: „Apărarea noastră a făcut față pivoților croaților”

Eduard Popa

Eduard Popa
23.02.2018

markovski, croatia-romania preliminarii mondial

România a reușit o victorie de senzație, scor 58-56, pe terenul Croației, în runda a treia a preliminariilor FIBA Basketball World Cup 2019.

Antrenorul României, Zare Markovski, s-a arătat mulțumit de felul în care a arătat defensiva echipei sale:

„Am încercat să jucăm la cel mai bun nivel al potențialului nostru. Nu ne-a reușit acest lucru, dar sunt satisfăcut 100% de faptul că jucătorii au pus în aplicare tot ceea ce am discutat. Cu siguranță este o victorie care îi va ajuta foarte mult pe jucători. Acesta este principalul motiv pentru care mă bucur.

Croația a avut într-adevăr un procentaj modest la aruncările de pe semicerc, dar cred că echipa noastră s-a apărat foarte bine. Poate că în anumite situații ne-am asumat niște riscuri la perimetru și cu siguranță nu am dorit să le oferim prea mult spațiu oamenilor mari la interior, deoarece știam că au multe opțiuni sub coș. Apărarea noastră a făcut față pivoților Croației.

Este ceva ce nu am pregătit în mod deosebit. Nu am abordat meciul cu asta în gând, dar pe parcursul jocului a devenit limpede că trebuie să ne adaptăm la acest lucru. Sunt satisfăcut de faptul că jucătorii au înțeles pe parcursul jocului ce trebuie să facă și că s-au adaptat la schimbarea de plan pentru a avea șanse de a câștiga acest meci.”, a spus Markovski, la conferința de presă de la finalul partidei.

Cu această victorie România ajunge la 2-1 în Grupa D a primei faze a preliminariilor FIBA World Cup 2019. Următoarea partidă va fi luni, 26 februarie, în compania Italiei.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!