Stiri Juniori U16 Masculin

CSM București obligată la plata a peste 300.000 euro către Runkauskas, Toijala și Zekovic

Baschet .ro

Baschet .ro
15.06.2021

CSM București obligată la plata a peste 300.000 euro către Runkauskas, Toijala și Zekovic

Clubul Sportiv Municipal București a pierdut încă un litigiu după ce Gabriela Szabo a decis să nu înscrie echipa de baschet în sezonul 2018/2019 al Ligii Naționale de Baschet masculin. Decizia directorului CSM a fost sinonimă cu desființarea secției de baschet masculin, deși în acel moment CSM-ul avea încheiate contracte valabile cu sportivi și antrenori pentru stagiunea 2018/2019.

După Iuri Fraseniuk, Luka Lapornik și Randal Falker, este rândul lui Marius Runkauskas, Dragan Zekovic și Jukka Toijala să obțină o hotărâre favorabilă în fața instanțelor civile din România. Printr-o hotărâre judecătorească pronunțată pe data de 14.06.2021, Secția a III-a a Tribunalului București a obligat Clubul Sportiv Municipal București la plata către cei trei sportivi a sumei de aproximativ 310.000 euro la care se mai adaugă dobânzi. 

Anunțul a fost făcut de către casa de avocatură specializată în drept sportiv, Gherdan și Asociații SCA, coordonată de către avocatul Sabin Gherdan. 

 

Vești bune de la Secția a III-a Civilă a Tribunalului București care a judecat litigiul dintre clienții noștri Marius...

Posted by Gherdan & Asociații on Tuesday, June 15, 2021

Primul care a obținut o hotărâre favorabilă în instanță a fost Iuri Fraseniuk. Acesta s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Baschetbalistic care, în vara anului 2019, a obligat CSM-ul la plata sumei de aproximativ 60.000 euro ca urmare a nerespectării angajamentului pentru sezonul 2018/2019. CSM-ul a achitat de îndată datoria, chiar dacă efectele hotărârii arbitrale nu au fost recunoscute pe teritoriul României. În vara anului 2020, Luka Lapornik a obținut și el o decizie favorabilă în primă instanță, iar CSM București a fost obligată la plata a 11.735 lei alături de dobândă și cheltuieli de judecată. Suma reprezintă bonusul neachitat de CSM București pentru calificarea în finala Ligii Naționale de Baschet masculin, act pe care CSM-ul l-a cedat în fața CSM CSU Oradea. Același bonus nu i-a fost plătit lui Randal Falker, care a obținut în instanță suma de 28.000 lei, la finalul anului trecut.

Conform Ministerului Finanțelor Publice, CSM București a avut un buget de 10 milioane de euro în 2020.

Foto: Răzvan Păsărică (SportPictures.eu)

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    si cine plateste
    cei 300k coco? Duamna Gaby sau contribuabilii miti, pardon, bucureșteni? :))

    cu 2 ani în urmă (15.06.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Oho
    Și este doar vîrful aisbergului. Din cîte am auzit se pregătesc niscaiva rugbiști, handbaliști, voleibaliști și alți. Duamna Gaby ar trebui să ceară sfatul celeilalte Găbițe de Voluntari ( că doar ea a pus-o acolo și tot ea i-a cerut loturi de campioni la toate sporturile de echipă, ca mai tîrziu să se răzgîndească ). Sau ar putea să vîndă din lingourile cîștigate ( pe merit , cu MARI sacrificii, dar mai ales fără ajutorul pedesereului) în Golden League Athletics. Fiind touși un SIMBOL al sportului românesc și nu-i așa trebuie să ne respectăm simbolurile ( indiferent de ce prostii fac ? ) tare mi-e teamă că vom plătii cu toții nu numai Bucureștenii.

    cu 2 ani în urmă (15.06.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Scuze
      ar mai fi varianta unui complet de judecată condus de vreun ciordache sau toader ot Iași care să ceară sportivilor să aducă bani de acasă pentru ”onoarea” de a fi cunosut famiglia pandele ! Ar fi ceva surprizător ?

      cu 2 ani în urmă (15.06.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!