Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Luka Lapornik obține o decizie favorabilă în litigiul cu CSM București

Baschet .ro

Baschet .ro
11.08.2020

Luka Lapornik obține o decizie favorabilă în litigiul cu CSM București

După doi ani de la rezilierea colaborării cu CSA Steaua București, Clubul Sportiv Municipal București este ajuns din urmă de datoriile pe care le-a îngropat în trecut. În vara anului 2019 CSM București a fost nevoită să-i achite lui Iuri Fraseniuc peste 60.000 de euro ca urmare a deciziei Tribunalului Arbitral Baschetbalistic într-un litigiu în care clubul bucureștean a fost reprezentat chiar de către președinte, fosta campioană olimpica Gabriela Szabo, o apropiată a primarului Capitalei, Gabriela Firea.

Anul acesta pe nota de plată s-a înscris și Luka Lapornik, sportivul sloven ce a evoluat în stagiunea 2017/2018 pentru gruparea din Capitală. Conform sentinței Judecătoriei Sector 1 București, ce a fost pronunțată pe data de 10.08.2020, CSM București este obligată la plata către sportiv a sumei de 11.735 lei alături de dobândă și cheltuieli de judecată. Suma reprezintă bonusul neachitat de CSM București pentru calificarea în finala Ligii Naționale de Baschet masculin, act pe care CSM-ul l-a pierdut în fața CSM CSU Oradea. 

Ulterior rezilierii colaborării cu CSA Steaua București, conducerea clubului bucureștean a refuzat să achite sumele de bani datorate jucătorilor, agenților sau partenerilor respectiv să respecte contractele încheiate cu perioadă de derulare pe parcursul aniilor următori. Această decizie a generat o mulțime de litigii, în așteptarea unei sentințe aflându-se sportivi precum Randal Falker, Marius Runkauskas, Dragan Zekovic sau antrenorul Jukka Toijala.

Spre deosebire de dosarul de la Tribunalul Arbitral Baschetbalistic în fața Judecătoriei Sector 1 București nu s-a mai prezentat președintele Gabriela Szabo, clubul fiind reprezentat de societatea de avocatură Zamfirescu, Racoți și partenerii din Baroul București în timp ce sportivul Luka Lapornik a fost asistat de avocatul Sabin Gherdan din Baroul Cluj.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!