Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Phoenix Galați devine istorie. Adunarea generală a decis dizolvarea clubului sportiv înființat în anul 2000

Baschet .ro

Baschet .ro
05.08.2020

CS Phoenix Galați devine istorie. Adunarea generală a decis dizolvarea clubului sportiv înființat în anul 2000

Înființat în anul 2000 printre primele cluburi sportive din România, Phoenix Galați devine istorie. Formația condusă de către antrenorul Florin Nini, cu participări la activ atât în LNBM cât și în LNBF, a decis prin adunarea generală dizolvarea entității ce deține brand-ul Phoenix lăsând în urmă datorii de zeci de de mii de euro către furnizori, sportivi sau agenți. Clubul se înscrie pe lunga listă a entităților baschetbalistice românești ce nu și-au onorat datoriile către foștii parteneri lăsând în urmă o pată neagră baschetului românesc.

Informația este oferită de către Portalul Instanțelor de Judecată din România, iar conform dosarului 15807/233/2019 de pe rolul Judecătoriei Galați dizolvarea s-a realizat la cererea Clubului Sportiv "Phoenix" Galați ca urmare a unei hotărâri a adunării generale.  Conform aceleiași surse, datoriile acumulate de Phoenix sunt de ordinul zecilor de mii de euro. Lichidator a fost numită societatea Salina 2000 SPRL, însă este puțin probabil ca aceasta să mai poată recupera sume de bani de la un club sportiv fără activitate.

La o scurtă căutare printre dosarele de judecată aflăm că creditori sunt Dunărea SA (hotelul partener a clubului) cu suma de 45.753,47 lei pe care încearcă să o recupereze de peste un an de zile, fără succes; sportiva Crăciun Andreea Alina cu suma de 7.071,45 euro; sportiva Rutan Katharine Elisabeth cu suma de 47.933,68 lei; sau o agenție de sport cu suma de 20.225,9 lei. Adunată, datoria către foștii parteneri se ridică la aproximativ 30.000 euro.

Cu toate acestea, zilele trecute la Galați a fost motiv de sărbătoare aniversându-se 20 de ani de existență a brand-ului Phoenix Galați. În cadrul emisiunii "Ediție Specială" a postului local de radio Pro Lider FM, noul antrenor al CSM Galați, Florin Nini, a vorbit despre cei 20 de ani de activitate ai clubului cât și despre planurile de viitor pentru următorii 10 ani.

Deoarece numele clubului nu este o coincidență, observăm că printre deciziile consiliului director al FRB din data de 09.07.2020 se regăsește afilierea definitivă a Asociației Club Sportiv Academia de Baschet Phoenix Galați, entitate condusă și recent înființată de același Florin Nini. Pe lista dezafilierilor nu observăm însă și Clubul Sportiv Phoenix Galați, entitate în realitate dizolvată la cererea clubului.

Practic activitatea brand-ului "Phoenix" a fost continuată pe clubul recent înființat, aniversându-se zilele trecute 20 de ani de existență, în timp ce datoriile au rămas "uitate", conform unei practici des întâlnite în baschetul românesc, pe clubul dizolvat.

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu Mihai1988 :

    Florin Nini un smecher de Romania
    Este foarte greu sa aduni sponsori si sa faci rost de bani pentru sport dar multi muncesc din greu pentru a face acest lucru, pentru a mai aduce un sponsor, iar altii ca si Florin Nini aleg calea ilegala iar apoi se lauda cu cate si mai cate au facut ei pentru sport si ce aport aduce el societatii. Nu rusine ar trebui ci revolta impotriva acestor oameni lipsiti de caracter.

    cu 3 ani în urmă (05.08.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Calea a fost îndelung bătătorită de multe alte cluburi din România, sub înaltul patronaj al FRB...
    Un om mic precum Nini a copiat doar rețeta.

    cu 3 ani în urmă (05.08.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!