Stiri Acvile

Ayhan Avci: „Avem o grupă puternică, dar vom avansa. Sunt sigur că vom merge la European”

Ayhan Avci: „Avem o grupă puternică, dar vom avansa. Sunt sigur că vom merge la European”

România începe joi, de la ora 18:00, meciurile oficiale din calificările la Women's Eurobasket 2021. Tricolorele joacă acasă cu Danemarca, în runda inaugurală din grupa D. Va fi prima partidă oficială în care Acvilele sunt conduse de noul selecționer, Ayhan Avci. Turcul a declarat cu două zile înainte de duelul cu danezele că are încredere în reprezentativa noastră și este sigur că se va califica la turneul final.

„Mă simt foarte bine aici, îmi plac fetele, cred că sunt o echipă bună și vom fi mai buni zi după zi. Știm că nu avem timp, cu doar 6 antrenamente. Este o echipă nouă pentru mine. Astăzi nu au fost probleme, toți m-au ajutat. Eu încerc să îi înțeleg, ei încep să mă înțeleagă pe mine.

Sunt atât de bucuros că sunt aici, este o experiență foarte bună în viața și cariera mea și sunt entuziasmat, cu primul meci, aici în România. Avem o grupă puternică, Danemarca, Italia și Cehia, dar vom avansa, sunt sigur că vom merge la Campionatul European, am încredere în ele. Doar un lucru este rău pentru noi, accidentarea Claudiei Pop, este importantă pentru noi. Dar poate anul următor va putea să joace și va fi alături de noi. Acum totul este bine. S-a văzut și la antrenament, toată lumea este foarte concentrată pe teren”, a declarat Ayhan Avci pentru pagina de facebook a Echipei Naționale de baschet feminin a României.

Acvilele au jucat în această seară un meci de pregătire cu FCC Baschet Arad, în care și-au exersat schemele, turcul a folosit 12 jucătoare, iar scorul final a fost 70-34. Noul selecționer așteaptă ca elevele sale să trateze serios Danemarca, adversarul cel mai accesibil din grupă pe hârtie.

„În mod normal toată lumea vorbește despre Italia și Cehia, dar trebuie să fim serioși. Danemarca nu are o echipă atât de experimentată la campionatele europene, dar sunt o echipă și trebuie să le respectăm. Le-am spus și jucătoarelor noastre să fie serioase pe teren și trebuie să ne facem treaba. Victoria e victorie. În primul rând trebuie să câștigăm meciul, iar în al doilea rând să jucăm bine pentru că ne-am antrenat atât de mult și intens și vrem să vedem asta în teren la meci. Pentru mine va fi primul meci, poate primul cu România și pentru unele jucătoare. Poate vor fi entuziasmate, vom vedea ce se întâmplă, dar este un joc foarte important. Sunt încântat, nu simt că este presiune. Poate să vină multă lume, cred că va fi o atmosferă bună. Cred că totul va fi bine”, a mai spus Ayhan Avci.

România și Danemarca se întâlnesc joi, 14 noiembrie, de la ora 18:00 la Sala Constantin Jude din Timișoara. După trei zile tricolorele vor disputa partida din Cehia, după care urmează aproape un an până la fereastra următoare din calificări. Atunci România va primi vizita Italiei și va merge în Danemarca, iar preliminariile se vor încheia în februarie 2021. Prima clasată din cele 9 grupe se califică la turneul final, alături de 5 cele mai bune locuri doi.

*foto: Alina Cojocaru Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!