Stiri Acvile

România a urcat 31 de locuri în clasamentul mondial feminin după schimbarea sistemului de calcul

România a urcat 31 de locuri în clasamentul mondial feminin după schimbarea sistemului de calcul

FIBA a anunțat schimbarea sistemului de calcul pentru clasamentul mondial feminin, trecându-se la cel implementat acum doi ani la masculin. Dacă înaine se lua în calcul doar clasarea la turneele finale, de acum înainte contează rezultatele din toate partidele, inclusiv din meciurile de calificare. Clasamentul cu noua metodă de calcul a fost publicat în 8 noiembrie, iar naționala României a avansat 31 de poziții față de vechiul clasament, până pe locul 48.

Naționala feminină a României ocupă locul 48 în noul clasament mondial, 27 în cel continental, cu 131,1 puncte după schimbarea sistemului de calcul. Dacă înainte se obțineau puncte doar la capătul turneelor finale, din această lună contează și meciurile din calificări. Acvilele erau pe locul 79 după vechiul sistem de calcul, cu un singur punct.

Tricolorele se pregătesc la Timișoara din acest weekend, pentru primele două partide din fereastra de calificări la Women's EuroBasket 2021. Naționala preluată în această vară de Ayhan Avci este în grupa D a calificărilor, alături de Danemarca, Italia și Cehia.

Două dintre adversarele României au profitat și ele de schimbarea de punctaj. Italia a urcat de pe 31 pe 14 (locul 9 european) cu noul mod de calcul. Italiencele au 343,2 puncte. Cehia a căzut câteva poziții, ajungând pe locul 17 mondial (10 continental), cu 325,4 puncte. Cele două formații au participat la turneul final european din acest an, terminând pe 9 și pe 15.

Și Danemarca a profitat de noul sistem de punctaj. Naționala care n-a mai jucat în calificările pentru turneul final de la începutul anilor 2000 a ajuns pe locul 46, cu 132,6 puncte. Danezele au obținut puncte importante pentru că au câștigat anul trecut europeanul pentru țări mici.

Din această lună intră în aplicare și alte schimbări făcute de FIBA în ceea ce privește turneele preolimpice, iar din 8 noiembrie a fost dat publicității și noul clasament. Acesta se bazează pe rezultatele jocurilor, nu pe rezultatul final de la competiții, fie ele continentale, mondiale sau olimpice. Toate meciurile din precalificări, calificări și turnee finale vor avea un coeficient, în funcție de competiție, iar la o fază superioară crește punctajul. Va fi luat în calcul și gradul de dificultate al adversarului, dacă o echipă joacă acasă sau în deplasare, dar și diferența la care câștigă sau pierde.

România se pregătește să înceapă noua campanie de calificare la Timișoara. Tricolorele joacă primul meci joi, 14 noiembrie, de la ora 18:00, la Sala Constantin Jude, cu Danemarca, teoretic cel mai accesibil adversar al Acvilelor în această grupă. Duminică, 17 noiembrie, România va juca în deplasare cu Cehia. Fereastra a doua de calificări este în noiembrie 2020, iar ultima va fi în februarie 2021.

*foto:

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!