Mihai Silvășan despre provocările sezonului 2022-2023, primul în EuroCup pentru U-BT
4 ore în urmăDenver Nuggets a câștigat fără probleme primul meci al finalei NBA
7 ore în urmăTF U17 M - Akos Szentkuti a marcat coșul victoriei după o schemă a la Brad Stevens
18 ore în urmăDenver Nuggets și Miami Heat, adversare în premieră în finala NBA
20 ore în urmăNick Nurse și Monty Williams au semnat cu Philadelphia 76ers, respectiv Detroit Pistons
23 ore în urmăMiercuri, 17 noiembrie, U-BT Cluj-Napoca a reușit una dintre cele mai importante victorii europene din istoria clubului. Campioana României a învins-o pe Hapoel Holon cu scorul de 106 la 101, după două reprize de prelungiri și o mulțime de aruncări spectaculoase.
Două dintre aceste aruncări au fost reușite de Patrick Richard, căpitanul alb-negrilor, care a fost de neoprit în momentele-cheie ale jocului. Aproape de finalul timpului regulamentar, Karel Guzman a obținut o intercepție, i-a pasat mingea lui Richard, iar acesta s-a oprit, fără ezitare, în fața liniei de trei puncte și a marcat coșul egalării.
Apoi, la sfârșitul primei reprize suplimentare, tot Richard a înscris o triplă prin care a trimis meciul în a doua repriză de prelungiri. Dacă, la prima acțiune, reușita se datorează calității atletice a lui Guzman și inspirației de moment a lui Richard, în schimb, al doilea coș a venit în urma unei scheme celebre, împrumutată de Mihai Silvășan de la Brad Stevens, fostul antrenor al lui Boston Celtics.
Acesta a conceput o serie de scheme pentru finalul jocului încă de pe vremea când o conducea pe Universitatea Butler în NCAA. Apoi, Stevens și-a implementat ideile și în NBA, reușind adesea să își surprindă adversarii.
Schema pe care „Silvă” a utilizat-o se numește „Winner” și se desfășoară în felul următor. Jucătorul aflat pe poziția 4 repune mingea din lateral. Cei ce joacă pe 2 și 3 se află în strongside, în timp ce conducătorul de joc stă în weakside, aproape de coș. Pivotul își ocupă locul la linia de libere în weakside.
Shooting guard-ul, care urmează să arunce, fiind probabil cel mai periculos baschetbalist al echipei din atac, urcă și se preface că vrea să primească mingea. Între timp, fundașul face un blocaj pentru extremă, care fuge în partea opusă. Aceasta primește mingea, pivotul face un blocaj pentru jucătorul de pe poziția 2, care ajunge liber la linia de trei puncte.
Să luăm exemplul lui U-BT. Elijah Stewart s-a aflat la repunere, Richard și Guzman au stat în strongside, Brandon Brown și-a ocupat poziția în weakside, lângă panou, iar Andrija Stipanovic a stat sus, la linia de libere.
Richard a urcat și, în același timp, Guzman a trecut pe cealaltă parte și a primit pasa de la Stewart. Stipe a făcut blocajul, iar „Petrică” a primit mingea și a înscris coșul care a trimis jocul în a doua repriză de prelungiri.
Așadar, o schemă executată perfect de către campioana României. Tot aseară, în Euroligă, Dimitris Itoudis, antrenorul lui CSKA Moscova, a încercat să folosească o schemă similară împotriva lui FC Barcelona, condusă de Sarunas Jasikevicius, însă acțiunea nu s-a încheiat cu succes. Catalanii au revenit spectaculos în sfertul patru și s-au impus cu 81 la 73.
Itoudis tried the famous Brad Stevens End of Game set play in final minutes of Barcelona - CSKA game.
— Augustas Šuliauskas (@augis04) November 17, 2021
Saras understood it in a blink of an eye.
By now, it has became so popular it's hard to surprise your opponent. pic.twitter.com/zfw2TiQ4Xr
*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball, screenshot – Gibson Pyper/Half Court Hoops
Aleksandar Rasic: „Această echipă, această sală, acești fani și acest oraș...
44.510 suporteri au fost în tribunele BTarena și Oradea Arena la finala LNB...
Mihai Silvășan și Cristian Achim, în fața duelului direct cu numărul 50
Mihai Silvășan, pe larg, despre finala Ligii Naționale de Baschet Masculin
Bobe Nicolescu, „lunetistul” lui CSM Oradea în finala Ligii Naționale
Mihai Silvășan și Cristian Achim, în fața duelului direct cu numărul 50
7 comentarii la aceasta stire:
no, si voi acum
cu 1 an în urmă (18.11.2021) RaspundeIn meciul 5 din finala cu Oradea, la 60-57 (pentru ei), 5 secunde de joc, noi ce mai executam? :)))
Trecand la lucruri "cu adevarat serioase", fain articol, super interesanta legatura atat cu schema de joc originala cat si cu cea executata in aceeasi seara in alta competitie europeana. Felicitari celui care a pus toate informatiile acestea cap la cap.
Nice
cu 1 an în urmă (18.11.2021) RaspundeBravo Silva! Bravo Petrica!
Bravo David!
Asa DA!
cu 1 an în urmă (18.11.2021) RaspundeNo, ticule, felicitari pentru articol. Nu stiu de unde ai informatia sau cine ti-a explicat paralela, dar e foarte bun materialul! Mi-a facut placere sa citesc asa ceva!
Asta înseamnă
cu 1 an în urmă (18.11.2021) Raspundesă te documentezi temeinic!
Atît pentru joc, cît și pentru articol.
Felicitări tuturor.
Asta înseamnă
cu 1 an în urmă (18.11.2021) Raspundesă te documentezi temeinic!
Atît pentru joc, cît și pentru articol.
Felicitări tuturor.
Da
cu 1 an în urmă (18.11.2021) Raspundedoar vreau si eu sa ma alatur celor care apreciaza acest articol si acest tip de articol: foarte buna informare si ilustrare. Felicitari!
Feedback
cu 1 an în urmă (18.11.2021) RaspundeMulțumesc mult pentru aprecieri! Ne bucurăm când vedem că nu doar scandalurile, ci și articolele mai speciale sunt citite și asta ne motivează și ambiționează să continuăm să realizăm materiale de acest gen. O săptămână bună!
Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.
Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.
Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.
După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!