Stiri

Doi fani ai lui Marc Loving au călătorit peste 2000 de kilometri pentru a-l vedea jucând

Sâmbătă, 10 februarie, Sala Sporturilor „Horia Demian” a găzduit un nou episod al rivalității dintre U-BT Cluj-Napoca și CSU Sibiu. Galben-albaștrii au început în forță și au dominat primul sfert, însă alb-negrii au revenit în cel de-al doilea act și, după o repriză secundă echilibrată, s-au impus cu 80 la 74.

Așa cum a obișnuit, galeria sibienilor a fost prezentă pe malul Someșului pentru a-și susține favoriții și, la meciul cu U-BT, aceasta a avut doi noi membri. Este vorba de Michael și Emily Finnikin, un cuplu din Leicester, care a făcut deplasarea pentru a-l vedea pe Marc Loving.

Jucătorul american a absolvit Ohio State și, în 2021, și-a început cariera profesionistă în Marea Britanie, la Leicester Riders. A evoluat două sezoane pentru gruparea din centrul Angliei, perioadă în care a cucerit trei trofee.

În vara anului 2023, Loving a luat decizia de a-și continua cariera în Israel, la Hapoel Gilboa Galil, însă, după izbucnirea războiului, acesta și-a schimbat din nou echipa și a semnat cu CSU Sibiu.

Michael, bucătar, și Emily, studentă, au început să meargă împreună la meciurile lui Riders în același sezon în care a ajuns și Marc Loving la formația britanică și s-au îndrăgostit de baschet. Și-au făcut abonamente și de-atunci sunt nelipsiți de la jocurile echipei lor favorite.

Loving a devenit baschetbalistul lor preferat, admirând modul în care acesta joacă și felul cum se comportă pe teren:

„I-am apreciat stilul, în primul rând. E foarte bun din afara semicercului și e foarte calm. Nu pare să fie afectat de nimic. Uneori, unii jucători încep să comenteze, dar el nu face asta niciodată”, ne-au explicat cei doi tineri.

Chiar dacă Loving a plecat de la Leicester Riders, Michael și Emily au continuat să îl urmărească pe sportivul de 29 de ani și s-au uitat pe FRB TV la fiecare joc al lui CSU Sibiu. De asemenea, au decis să își ia concediu și să vină în România pentru a-l vedea pe Loving jucând.

Întrebați care este motivul pentru care se află în Cluj, răspunsul lui Emily a fost clar: Marc Loving.

A jucat pentru Leicester Riders iar noi deținem abonamente acolo. De când a plecat, echipa noastră nu a mai fost la fel de bună așa că am decis să venim să-l vedem din nou. A evoluat doi ani la noi și apoi a plecat în Israel, după care s-a transferat aici. Ne uităm pe YouTube, pe FRB TV. Ne-am luat două săptămâni de concediu și am zis că vom merge oriunde joacă și așa am ajuns în Cluj. E un oraș frumos, clădirile sunt impresionante.

Cei doi au intrat în sală cu o oră înainte de începerea meciului, echipați cu maioul lui Marc Loving de la Leicester Riders și cu un tablou desenat special pentru jucătorul din Ohio. În timpul încălzirii, au apucat să schimbe niște vorbe și să își facă poze cu acesta:

„Sperăm ca Sibiu să câștige și Marc să dea minim 15 puncte. I-am urmărit toate meciurile. Atmosfera e mai frumoasă aici decât în Marea Britanie. Acolo e mult mai liniște. Aici, fanii sunt gălăgioși și mult mai pasionali. Baschetul devine tot mai bun în Marea Britanie, însă London Lions continuă să domine, mai ales că au renunțat la salary cap. Au mulți bani. În schimb, Leicester nu are așa de mulți bani, astfel că are mulți debutanți în echipă în acest sezon. Suntem pe locul 7, o schimbare mare față de când l-am avut pe Marc, perioadă în care am obținut trei trofee. London are jucători din NBA așa că deocamdată domină liga. Sperăm ca echipa din Cluj să îi învingă în EuroCup”, au spus Michael și Emily.

Treptat, sectorul dedicat fanilor sibieni a început să se umple, iar cei doi musafiri au fost primiți foarte bine, fiind cunoscuți de pe grupul suporterilor, unde au lăsat mai multe comentarii.

Jucătorii lui Tomas Rinkevicius au evoluat foarte bine, mai ales în prima repriză, iar atmosfera din sală a fost electrizantă, ambele galerii ridicându-se la un nivel înalt. Marc Loving a adunat 15 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție, având un indice al eficienței de +11.

La final, Michael și Emily au fost încântați de meci, de atmosferă, de duelul galeriilor și, evident, de prestația lui Loving. „Am avut un timp excelent la meci, o nouă performanță foarte bună. A meritat călătoria”, a scris Emily pe Instagram după partida din „Horia Demian”.

*foto: Bogdan Isailă/Baschet.ro

14 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    Invitație
    Sincer impresionata de acești tineri, care aleg sportul și călătoriile în locul altor nebunii!
    As dori sa i invitați sa rămână în Cluj-Napoca, dacă se poate și pentru meciurile din Cupa României!
    Va fii un turneu frumos!

    cu 2 luni în urmă (11.02.2024) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Gata, am înțeles exact ce s-a întâmplat.
    Cei doi tineri din Leicester sunt capii răutăților. Ei neștiind care este imnul lui U-BT și ce importantă și simbolistică are acesta pentru suporterii acestui club fanion, au pornit scandările și bătăile tobei în timpul intonării solemne, iar galeria noastră, ca o turmă ce este (transhumanță, Mărginime, telemea,...), le-a urmat prostul exemplu...

    cu 2 luni în urmă (11.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca nanaarpy 78:

      ⭐Respectul reciproc contează
      Ooo din punctul meu de vedere nu e nici o problemă. Știu poate unii fani din Cluj nu au avut atitudinea dorită față de sibieni dar eu totuși țin să vă spun că nu e nici o tragedie. Eu de exemplu înainte de meci am mers la câțiva fani Sibieni și le-am urat bun venit , am dat mâna și am schimbat câteva vorbe. Trebuie să înțelegeți că peste tot sunt fani pasionali dar trebuie să căutăm să ne respectăm.

      cu 2 luni în urmă (11.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Nu pot intelege
      De ce in constiinta noastra colectiva e atat de greu de inteles ca un lucru poate avea parti bune si rele.

      Povestea din articol este un lucru bun si frumos.
      Galeria si echipa Sibiului au facut o figura frumoasa.
      Oamenii din Sibiu sunt buni si frumosi si se poate sa fie prietenie in tribune.
      Sa acoperi cu toba imnul advers este urat si mitocanesc si nu face altceva decat sa starneasca ura. La fel ca si ironia asta gen Malone.

      cu 2 luni în urmă (12.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Si ca sa fie
      Ironia ironica pana la capat, simbolistica U nu ar trebui sa fie departe de cea CSU, but who do i kid.

      cu 2 luni în urmă (12.02.2024)
    • 'mpepo:

      Ironia
      În general, ironia este subtilă și inteligentă. Lucru care nu se poate spune despre trista încercare a suporterului sibian de a cauționa un gest inept, mitocănesc al galeriei din Sibiu. Cel cu bătăile în tobă și urletele în timp ce se cânta imnul Universității. Iar frumosul gest al tinerilor englezi, care au venit de departe să-și susțină idolul, a fost aruncat în derizoriu de către același comentariu nefericit.

      cu 2 luni în urmă (12.02.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @gyke
      Când o să învățați, măcar în deplasări, minimul de respect, atunci nu o să mai comentez la adresa voastră.
      Pe Sere l-ați înjurat în arena noastră, păi cum adică? Faceți deplasarea la meciuri și înjurați staff-ul gazdelor și mai veniți și cu prostia aia de "peste tot acasă"? Măcar în deplasări dacă le faceți să vă susțineți echipa și să dați dovadă de bun simț, la voi acasă faceți ce huliganisme vreți(am văzut asta și la meciul retur de acum 2 luni).
      Până atunci, spor la ciobănit!

      cu 2 luni în urmă (12.02.2024)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Markus :

    .
    fara suparare, dar mi se par puerile reactiile voastre. Din pacate nu am ajuns la meci, dar din ce inteleg o toba si 60 de ciobani si ciobanite s-au facut auzite in timpul imnului cantat de 2500 de clujeni (paranteza intentionata: nu am scris it-isti, intelectuali etc). Nu este nicio lipsa de respect fata de voi, ba mai mult, daca ar fi sa aleaga cine sa castige dintre Cluj si Oradea, cel putin 9 din 10 ciobani mancatori de telemea ar alege Clujul. Daca cei 60 de ciobani si ciobanite au strigat pana nu au mai putut, ce i-a oprit pe cei 2500 de clujeni sa faca acelasi lucru? De exemplu, cei de la Steaua Rosie Belgrad acopera imnul Euroligii strigand pana nu mai pot si nu se plang la oficiali sa dea imnul mai incet in boxe.
    Sper sa treceti peste momentul asta si sa va bucurati de parcursul impresionant in Eurocup, noi chiar apreciem ce s-a construit la Cluj.

    cu 2 luni în urmă (12.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      PACE
      A fost vorba de O TOBA si UN MELTEAN ( tzugulan, bombardier etc), poate 2,(stau cu spatele asa ca nu i-am numarat ) ! Nu cioban sau ciobani, altfel o meserie fara de care bravul bobor roman nu ar fi existat sau nu s-ar fi afirmat/dezvoltat. Vad ca se tot insista pe o exprimare "nefericita" si rautacioasa, spusa la nervi. Melteanul/meltenii respectivi probabil nu aveau nici ei la rindul lor inregistrat la OSIM " cei sapte ani de acasa " asa cum noi am omis sa inregistram cintecul de deschidere/inchidere ca imn. Tousi IMNUL lui U este altul !
      Frumos ar fi fost ( parerea mea ) ca macar la sfirsit sa fi fost respectat momentul.
      De urmarit, in Cupa !

      cu 2 luni în urmă (12.02.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Exact ce s-a întâmplat...
    ...cum spune colegul @gyke că a înțeles se poate vedea și pe transmisia FRB de pe YouTube. Atât eu cât și ceilalți prezenți în sală l-am înțeles și comentat încă de atunci. Și răspund doar pentru că a comentat colegul @gyke. El e un tip aproape mereu rațional, de și cu bun simț, foarte bun cunoscător al baschetului, dar care de această dată a ales să ducă în derizoriu discuția.

    Imnul se intonează la început, pe transmisie la 39:38 și la sfârșit, pe transmisie la 2:33:15.
    Veți constata că, în ambele ocazii, clujenii au început intonarea imnului atunci când galeria Sibiului nu scanda absolut nimic. În ambele ocazii, imediat ce clujenii au pornit să cânte, au început sibienii să facă gălăgie.
    La început nici măcar nu era meciul pornit, echipele aflându-se la bănci, atunci când au început clujenii să cânte. La sfârșit era liniște în sală de aproape jumătate de minut.

    Așadar asta s-a întâmplat. Un comportament din categoria ”Și-a luat vecinul mașină mai bună ca a mea? Ia să-i dau eu o flegmă pe parbriz să vadă fraierul cine-i șmecher aici în cartier!”.

    cu 2 luni în urmă (12.02.2024) Raspunde
  • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Stanciu Tudor :

    Imn
    Spre deosebire de fotbal, unde 2-0 in minutul 90 cam inseamna ca e cam gata, +6 cu 38s inainte de final nu inseamna nimic … io nu cred ca trebuie sa obligam galeria adversa sa taca in cele mai intense momente ale meciului. La inceputul meciurilor am remarcat ca arbitrii de eurocup nu dau drumul la meci pana cand nu se termina imnul … poate preiau si cei din Ro asta

    cu 2 luni în urmă (12.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Imn și scandari
      Nimeni nu obliga adversarii sa "tacă" daca tu cânți imnul - oricine are pretenții asta e deplasat. Dar legat de sibieni/ oieri / ciobani și ce-or mai fi, a fost deranjant tocmai faptul că atunci au încercat să urle mai tare, tocmai pt că era cantat imnul. Care ar fi justificarea din spate... mă depășește - și nu era cu 6 minute înainte de final, ci cu 20 de secunde înaintea finalului, Pt că oricum nu te auzi când cântă o sală întreagă - ce se aude la tv e avantajul camerei care filma de lângă sibieni (vezi doar câțiva disperați care dau in tobe și urla). Cum se scria și mai sus, respectul se câștigă greu, și se pierde repede. Și oricât de frumoasa ar fi galeria Sibiului, și oricât de apreciata e că merge în deplasări, exact aceste "iesiri' ( dar nu sunt singurele, lista e lunga cu deplasările unde au clacat) pun o pata negativă și anulează mare parte din aprecierile positive. Dar dacă asta își doresc, sun liberi să continue așa.

      cu 2 luni în urmă (12.02.2024)
    • varu silvois:

      interesante postarile pe axa Cluj-Sibiu-Oradea
      cu argumente pro si contra, argumente pertinente si luari de pozitii destul de civilizate. Publicul si sustinatorii fenomenului sportiv de tip baschet este tot mai numeros si de calitate, nu degeaba putem merge la sala ca la spectacol, insototi de sotii si copii. Din lipsa de altceva ( alta zona in care se poate refula) la baschet ajung si suporteri patimasi ai altor sporturi, in genere ai fotbalului si de aici si aceste scapari. A fost nevoie de ani de zile pentru a ne civiliza prin educatie si inca mai este nevoie de asa cevva, dar cred totusi ca aceste derapaje nu sunt chiar catastrofale. MereU nUmai U.

      cu 2 luni în urmă (12.02.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!