Donatas Tarolis s-a despărțit de CSM Oradea și revine în Lituania
21 ore în urmăAinars Bagatskis: „Consider că tragerea la sorți nu este nici rea, nici bună”
21 ore în urmăȘtefan Gribinic va evolua din sezonul următor la CSM Târgu Jiu
22 ore în urmăFR Baschet, obligată să reinstituie regula cu doi jucători români în permanență pe teren
1 zi în urmăZona Transferurilor 2025 - Liga Națională de Baschet Masculin
1 zi în urmăCupa Mondială continuă duminică, 3 septembrie, cu una dintre cele mai importante zile din întreaga competiție. Faza secundă din cursa pentru medalii va lua sfârșit, iar șase dintre cele opt meciuri programate au implicații în împerecherile din sferturile de finală. Patru jocuri se vor juca cu calificarea cu masă, în timp ce alte două vor decide ocupantele primelor poziții în grupele respective.
Meciurile în care se vor da lupte pentru supremație sunt cele din grupele J (SUA vs. Lituania) și K (Germania vs. Slovenia). În același timp, toate cele opt echipe din grupele I și L păstrează șanse la calificare. Acest articol va servi drept live score pentru cele opt meciuri.
Grupa I (Quezon City, Filipine)
Italienii au înțeles importanța partidei și au intrat montați încă din primul minut. Astfel, după 10 minute, Azzuri conduceau deja cu 25-15. Portoricanii au început să taie ușor-ușor din avans și s-au apropiat la o singură posesie până la pauza mare, scorul final fiind stabilit de un layup pe sirenă al lui Waters: 39-36.
Nord-americanii au început excelent al treilea sfert, cu un run de 7-2, forțând astfel un timeout al lui Gianmarco Pozzeco după ce preluau conducerea. Indicațiile selecționerului italian au dat roade, iar elevii săi au revenit în avantaj înaintea ultimului act: 51-47. Europenii au explodat din spatele semicercului în ultimul sfert. Ricci a contribuit enorm la consolidarea victoriei echipei sale cu scorul de .
Simone Fontecchio a fost în double-double, cu 12 puncte și 12 recuperări. Giampaolo Ricci și Stefano Tonut au adăugat câte 15 puncte. Tremont Waters a avut 13 puncte și 9 pase decisive pentru portoricani.
Sârbii au intrat mult mai montați pe teren și au reușit să pună aproape instant pe tabelă o diferență de două cifre, în ciuda insistențelor lui Karl-Anthony Towns. Bogdanovic a marcat 10 puncte în primul sfert, iar echipa sa conducea cu 15-29. Diferența a continuat să crească și în cel de-al doilea parțial. Europenii nu au transpirat deloc pentru coșurile din interior, disecând defensiva adversă prin jocul de pick-and-roll, iar scorul la pauza mare era 35-56.
Dominicanii nu au dat semne că se pot apropia amenințător nici în a doua jumătate, în care diferența a tot continuat să crească. La capătul sfertului al treilea tabela indica 53-87, pentru ca la final Serbia să câștige cu 79-114.
Bogdan Bogdanovic a ieșit la rampă cu 20 de puncte și 5 pase decisive. Vanja Marinkovic și Nikola Milutinovic au avut câte 16 puncte. Karl-Anthony Towns s-a remarcat pentru dominicani cu 25 de puncte și 7 recuperări.
Grupa J (Manila, Filipine)
Muntenegrenii au avut un start foarte bun de partidă și s-au distanțat rapid la 10 puncte. Elenii au reușit să înjumătățească acest deficit până la finalul primului sfert, cand scorul era 14-19. Cele două defensive și-au păstrat intensitatea și în sfertul al doilea, totalizând 33 de puncte, astfel că la pauza mare scorul era 30-36.
Nici după pauză cele două echipe nu au găsit un ritm ofensiv, reușind să înscrie sub 25 de puncte cumulat. Vucevic și compania au mai adăugat totuși două puncte la diferența de pe tabelă (42-50). Aceștia au reușit să își păstrze calmul pe final pentru a obține victoria cu scorul de .
Nikola Vucevic a fost MVP-ul partidei, adunând 19 puncte și 7 recuperări. Ioannis Papapetrou a fost principalul marcator al grecilor, cu 16 puncte.
Americanii au fost dominați autoritar în primul sfert, în care au încasat șase coșuri de la distanță și au cedat foarte multe recuperări tandemului Valanciunas-Motiejunas. Scorul era 12-31 după 10 minute. Diferența a fost redusă cu doar două puncte în al doilea parțial, în bună măsură lui Edwards, care și-a ținut echipa în viață, iar scorul după prima repriză era 37-54.
Pauza mare le-a priit americanilor, care au venit la șase puncte de adversari datorită preciziei de la distanță și a intensității defensive. Mai mulți jucători au reușit să marcheze din spatele semicercului, iar cu 10 minute înainte de final tabela indica 65-71. Lituanienii au revenit la jocul din prima jumătate, dominând prin aruncările de la distanță și lupta la recuperări pentru a se impune cu 104-110.
Vaidas Kariniauskas a fost cel mai eficient om al lituanienilor, după ce a terminat cu 15 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Tadas Sedekerskis a fost în double-double, cu 11 puncte și 11 recuperări. Anthony Edwards a ieșit la rampă pentru americani, cu 35 de puncte.
Grupa K (Okinawa, Japonia)
Cangurii au reușit să se instaleze rapid la conducere după primul sfert, datorită preciziei din spatele arcului de cerc datorită căreia conduceau cu 23-17. Al doilea parțial a fost chiar mai bun, iar europenii au încasat șase coșuri de la distanță din opt încercări ale adversarilor. Diferența a intrat în double-digits, iar tabela indica 54-37 la pauza mare.
Din fericire pentru europeni, Mills nu a mai fost la fel de inspirat după revenirea de la cabine, permițându-le astfel să taie cinci puncte din ecartul de pe tabelă până în actul decisiv: 79-67. Cu toate acestea, cangurii nu au mai avut emoții pe final și s-au impus cu 100-84.
Patty Mills a fost cel mai bun jucător de pe teren și a adunat 19 puncte și 5 pase decisive. Dante Exum l-a urmat cu 18 puncte și 4 pase decisive. Goga Bitadze s-a remarcat cu 20 de puncte și 6 recuperări.
Slovenii au avut un start lansat de partidă datorită vedetei echipei. Doncic a contribuit la primele nouă puncte ale echipei sale, oferind avântul necesar pentru a pune pe tabelă o diferență de două cifre până la finalul primului sfert: 11-25. Nemții au dat dovadă de tărie de caracter și au bifat unul dintre cele mai prolifice sferturi din competiție, încasând doar nouă puncte de la o ofensivă foarte puternică. Astfel, la pauza mare, elevii lui Gordon Herbert conduceau cu 38-34.
Prepelic și Doncic și-au apropiat echipa la o singură posesie în debutul părții secunde, dar din acel moment Schroder a preluat frâiele ofensivei și a dirijat un run de 18-4, marcând în acest timp opt puncte consecutive și oferind două pase decisive. Cu 10 minute înainte de final, Germania conducea cu 68-52. Elevii lui Aleksander Sekulic nu au putut reuși o revenire nesperată, astfel că au cedat la final cu 100-71.
Dennis Schroder a fost din nou omul de bază în victoria echipei sale, el adunând 24 de puncte și 10 pase decisive. Daniel Theis a avut 14 puncte și 7 recuperări, iar Isaac Bonga a strâns 21 puncte și 5 recuperări. Luka Doncic s-a remarcat cu 23 de puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive.
Grupa L (Jakarta, Indonezia)
Letonii au dominat startul partidei, distanțându-se rapid la șapte puncte. După un timeout, jocul de pick-and-roll dintre Huertas și Caboclo i-a readus pe sud-americani în meci. Bruno a marcat patru coșuri din căciulă din pasele conducătorului său de joc, iar Cariocas reveneau în avantaj. După primul sfert, europenii conduceau cu 20-22 datorită triplei pe sirenă reușite de Kurucs. Această reușită a stârnit un run de 10-2 în debutul celui de-al doilea parțial pentru elevii lui Luca Banchi. Brazilienii au rămas în meci datorită coșurilor de la distanță, iar la pauza mare tabela indica 42-45.
Letonia a preluat din nou inițiativa, după revenirea de la vestiare, alimentată de reușitele de trei puncte din partea lui Zagars. Adversarii lor au avut probleme întrucât Caboclo a acumulat devreme cel de-al patrulea fault. Brazilienii au reușit să revină la o posesie, înainte ca Bertans și Zoriks să reușească șapte puncte în două posesii consecutive și să ducă diferența în double-digits. Balticii conduceau cu 63-81 după un sfert în care au marcat 36 de puncte. La final, Letonia a câștigat cu 84-104.
Andrejs Grazulis a fost omul zilei și a totalizat 24 de puncte, 3 recuperări și 5 pase decisive. Arturs Zagars l-a secundat cu 17 puncte. Bruno Caboclo a fost cel mai bun om al brazilienilor, cu 20 de puncte și 7 recuperări.
Cele două echipe s-au anihilat reciproc în startul confruntării, iar după 10 minute scorul era 21-21. Spaniolii au făcut primii pasul către preluarea inițiativei și au câștigat al doilea sfert la 10 puncte pentru ca la pauza mare să conducă cu 48-38.
Nord-americanii au revenit în joc după pauză tot datorită defensivei, însă ultimele minute din sfertul al treilea făceau ca ibericii să conducă cu 73-61 înaintea actului decisiv. Brooks și-a readus echipa în meci, conducând un run de 10-4. Shai Gilgeous-Alexander și vărul său, Nickeil Alexander-Walker, au redus ecartul la o singură posesie cu puțin peste un minut rămas de jucat. Brooks a egalat cu o triplă dificilă în tranziție, înainte ca Shai să înscrie coșul cu care canadienii au revenit la conducere. La final, elevii lui Jordi Fernandez s-au impus cu 85-88, eliminând campioana în exercițiu.
Shai Gilgeous-Alexander a fost din nou decisiv pentru canadieni și a adunat 30 de puncte, 4 recuperări și 7 pase decisive. Dillon Brooks l-a urmat cu 22 de puncte și 5 recuperări. Willy Hernangomez a adus 25 de puncte pentru spanioli, iar Santi Aldama a contribuit cu 20 de puncte.
*foto: fiba.basketball
Hapoel Tel-Aviv, printre echipele cu cele mai mari bugete din Euroligă în s...
U-BT Cluj-Napoca și-a aflat adversarii din noul sezon al BKT EuroCup
CSM Oradea și-a aflat traseul în preliminariile Basketball Champions League
CSO Voluntari va participa pentru al treilea sezon consecutiv în ENBL
U-BT Cluj-Napoca și-a aflat adversarii din noul sezon al BKT EuroCup
Hapoel Tel-Aviv, printre echipele cu cele mai mari bugete din Euroligă în s...
Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.
Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.
Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.
După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!