Stiri Juniori U16 Feminin

Alexandra Cătălina Ion, MVP-ul turneului final U16, a semnat cu o formație din Spania

Alexandra Cătălina Ion, MVP-ul turneului final U16, a semnat cu o formație din Spania

În ediția 2018-2019, ACS Champions București a devenit campioană națională U16, după o victorie în fața celor de la Bega Timișoara (50-46). Alexandra Cătălina Ion a fost numită MVP a turneului, după niște performanțe extraordinare reușite în semifinale și finală.

În primul joc al turneului final, baschetbalista lui ACS Champions București a adunat 26 de puncte și 10 recuperări, în timp ce, în finală, aceasta a contabilizat 22 de puncte și 19 recuperări.

Prestațiile Alexandrei nu au rămas neobservate, aducându-i tinerei sportive atenția unor echipe din străinătate. Conform paginii de Facebook a clubului din Capitală, în sezonul 2019-2020, Alexandra Cătălina Ion va juca, în Spania, pentru Nissan Al-Qazeres Extremadura.

Această formație este localizată în Caceres și face parte din prima ligă a Spaniei, terminând ediția precedentă pe locul 11, cu 9 victorii și 17 înfrângeri. Așadar, Alexandra își va continua junioratul într-una din țările cu cele mai bune rezultate, din ultimii ani, la Campionatele Europene de baschet feminin.

*foto: fiba.basketball