Stiri Juniori U16 Feminin

CN U16 F - Olimpia București este campioana ediției 2022/2023

CN U16 F - Olimpia București este campioana ediției 2022/2023

Orașul Mediaș a găzduit în perioada 15-19 februarie Turneul Final al Campionatului Național U16 la baschet feminin, câștigătoarea ediției 2022/2023 fiind CS Olimpia București. Formația din Capitală a trecut de Gladius Târgu Mureș cu 66-46 în finală.

Olimpia a revenit după un sfert inaugural pe care Gladius l-a câștigat cu 14-21, în acea perioadă formația din Târgu Mureș conducând și la nouă puncte. Echipa din Capitală a încasat apoi 15 puncte în următoarele 20 de minute și a reușit să se distanțeze, la capătul celui de-al treilea sfert scorul fiind 52-36. Diferența maximă a devenit de 20 de puncte, într-un final CS Olimpia București câștigând cu 66 la 46.

Anisia Constantinescu a terminat cu 20 de puncte, 10 intercepții și 7 recuperări, următoarea pe lista marcatoarelor fiind Petra Matei (17 puncte, 10 recuperări, 8 intercepții), iar Carina Dănciulescu a adunat 15 puncte, 8 recuperări și 5 assist-uri. Singura în double figures de la Gladius Târgu Mureș a fost Alexia Mărcuș cu 17 puncte și 8 recuperări.

Gruparea din București a reușit să câștige fiecare meci de la Mediaș la diferențe formate din două cifre, în faza grupelor având prestația ofensivă cea mai modestă a echipei în cadrul acestui turneu, când Olimpia a marcat 62 de puncte tot în fața lui Gladius.

Au primit minute la acest turneu final următoarele jucătoare aflate în lotul Alexandrei Orbeanu: Ilinca Gungor, Anisia Constantinescu, Carina Dănciulescu, Petra Matei, Maria Popescu, Lavinia Cristea Pantelimon, Melisa Oner, Amalia Bălan, Maria Tache, Ema Godeanu, Alexia Dincă și Ania Ciupercă.

CS Olimpia București a avut per total un bilanț de 18 victorii și o singură înfrângere în acest sezon.

În finala mică s-au întâlnit Dan Dacian București și Rookies Oradea, bronzul mergând la formația din București după 52 la 47.

Top 8 în urma Turneului Final CN U16 Feminin:

  • 1. CS Olimpia București
  • 2. Gladius Târgu Mureș
  • 3. ACS Dan Dacian București
  • 4. Rookies Oradea
  • 5. NBS Cluj-Napoca
  • 6. CSM Constanța
  • 7. CSȘ Bega Timișoara
  • 8. Sportul Studențesc București

*foto: Facebook Gladius Târgu Mureș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!