Stiri Juniori U16 Feminin

CSM București obligată să plătească despăgubiri de peste 200.000 euro lui Toijala și Runkauskas conform Curții de Apel București

Baschet .ro

Baschet .ro
10.07.2023

CSM București obligată să plătească despăgubiri de peste 200.000 euro lui Toijala și Runkauskas conform Curții de Apel București

În urmă cu aproximativ cinci ani, pe data de 6 septembrie 2018, Clubul Sportiv Municipal București a rupt protocolul de colaborare cu Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, iar proiectul CSM Steaua Eximbank București a devenit istorie. Cu toate că gruparea condusă în acea perioadă de Gabriela Szabo avea încheiate contracte de activitate sportivă cu mai mulți sportivi, CSM București a decis să nu se înscrie în ediția 2018/2019 a Ligii Naționale de Baschet masculin, iar secția de baschet să fie trasă pe linie moartă.

Dragan Zekovic, Jukka Toijala și Marius Runkauskas sunt trei dintre participanții la activitatea sportivă care și-au reziliat contractele cu CSM București pentru ca ulterior să își caute dreptatea în instanță. Dosarul a fost inițial înregistrat la Tribunalul București, în anul 2018, iar după trei ani de zile instanța din Capitală a decis că CSM-ul este bun de plată și a acordat o despăgubire de peste 300.000 euro către cei doi sportivi și antrenor.

CSM a formulat apel, iar cea de a doua fază procesuală s-a finalizat după alți doi ani. Astfel, la data de 27.06.2023 Curtea de Apel București a respins apărările clubului bucureștean și a considerat că Toijala și Runkauskas și-au reziliat în mod legal contractele cu gruparea bucureșteană, aceasta din urmă fiind obligată să le plătească o despăgubire de peste 200.000 euro. Suma a fost redusă ca urmare a admiterii apelului în ceea ce îl privește pe Dragan Zekovic, unde, Curtea de Apel a considerat că nu este competentă să se pronunțe îndrumându-l pe baschetbalistul sârb să se adreseze Tribunalului de Arbitraj Baschetbalistic de la Geneva. Sportivii au fost reprezentați de către avocații Sabin Gherdan și Cristian Oană din cadrul Gherdan și Asociații SCA.

Anunțul a fost făcut astăzi de către societatea de avocatură specializată în dreptul sportului care i-a reprezentat pe Toijala, Runkauskas și Zekovic, prin intermediul unei platforme de social media.

Conform portalului instanțelor de judecată, soluția pe scurt a Curții de Apel este următoarea:

Ora estimata: 9:00
Complet: S4-Completul.22A
Tip solutie: Admitere apel
Solutia pe scurt: Admite apelul formulat de apelantul – pârât. Anulează în parte încheierea de şedinţă de la termenul din 02.11.2020 şi sentinţa civilă nr. 953/14.06.2021, pronunţate de Tribunalul Bucureşti – Secţia a III- a Civilă, în ceea ce îl priveşte pe reclamantul DRAGAN ZEKOVIC. Admite excepţia necompetenţei generale a instanţelor de judecată. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul DRAGAN ZEKOVIC ca nefiind de competenţa instanţelor române. Păstrează în rest încheierea de şedinţă de la termenul din 02.11.2020 şi sentinţa apelată. Respinge, ca nefondat, apelul formulat de apelantul – pârât împotriva încheierii de şedinţă de la termenul din 29.03.2021. Respinge apelul incident, ca nefondat. Obligă pe apelantul – pârât la plata către intimatul – reclamant Marius Runkauskas a sumei de 1000 euro, echivalent în lei la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocaţial şi la plata către intimatul – reclamant Jukka Toijala a sumei de 1190 euro, echivalent în lei la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocaţial, precum şi a sumei de 1508, 08 lei pentru fiecare dintre cei doi intimaţi – reclamanţi cu titlu de cheltuieli de transport şi cazare. Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată formulată de reclamantul DRAGAN ZEKOVIC, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune, sub sancţiunea nulităţii, la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei astăzi, 27.06.2023. 
Document: Hotarâre  1011/2023  27.06.2023

Hotărârea va putea fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!