Stiri Juniori U16 Feminin

CSM Petrolul Ploiești ajunge la 2-0 în seria cu CSM Focșani

CSM Petrolul Ploiești ajunge la 2-0 în seria cu CSM Focșani

CSM Petrolul Ploiești a câștigat într-o manieră clară și al doilea meci al seriei cu CSM Focșani, pentru locurile 15-16 în Liga Națională de Baschet Masculin. Galben-albaștrii au trecut de vrânceni cu 93-78 în cursul serii de luni, 13 mai.

Ploiești: Reggie Johnson, Kenneth Funderburk, Vlad Corpodean, Lorenzo Diaconescu, Veljko Brkic

Focșani: Cătălin Petrișor, Pavle Reljic, Dragoș Axinte, Lucian Țîbîrnă, Justin Baker

Începutul mai bun al gazdelor a fost urmat de replica oaspeților și au existat câteva schimbări la conducere în prima jumătate a sfertului de debut. Johnson a egalat la 10, iar Brkic, Cârstea și Lufile s-au întrecut în reușite de trei puncte (18-15) înainte ca Ploieștiul să ducă diferența la două posesii. Liberele lui Reljic au reprezentat ultimele puncte ale vizitatorilor în acest act, în timp ce Brkic a dus scorul la 23-17.

Lufile a marcat primele cinci puncte ale Petrolului în cel de-al doilea sfert, Popa a fost precis la 30-24 și Brkic a contribuit cu un layup pentru +10. După jumătatea actului diferența formată din două cifre a devenit constantă, Axinte și Mihai fiind cel mai aproape să o aducă pe Focșani în single digits (42-31), dar un parțial de 10-2 al gazdelor a pus capăt oricărei speranțe a vrâncenilor de a reduce din handicap. Tripla lui Diaconescu a trimis formațiile cu 55-35 la vestiare, după ce prahovenii au pus pe tabelă 32 de puncte pe parcursul sfertului secund.

Aproape două minute au trecut din repriza secundă până la prima reușită din acțiune, anterior Baker și Reljic fiind trimiși la linia de fault. Mai mult, CSM Focșani a marcat dintr-o altă zonă a terenului abia la 65-43, cu ajutorul lui Axinte, moment în urma căruia s-a ajuns la +27 prin coșul lui Lufile (76-49) venit peste câteva minute bune. Baker și Reljic au contribuit pentru un parțial de 7-0 în favoarea vizitatorilor și actul al treilea s-a terminat cu 76-56.

CSM Petrolul a rămas la minim 20 de puncte în față până la 85-66, când Petrișor a scuturat plasa de la distanță. Lufile a răspuns din interiorul arcului de cerc, dar CSM Focșani a continuat să arunce precis de trei puncte în ultimul act și apoi Cârstea a avut un dunk la 92-77. În ultimele două minute și jumătate doar Popa, respectiv Chirilă au modificat puțin scorul și Ploieștiul a câștigat cu 93-78. Scorul la general a devenit 2-0 în favoarea galben-albaștrilor.

Toți cei opt jucători trecuți pe foaia oficială au marcat pentru gazde. Meshack Lufile a totalizat 22 de puncte și 6 recuperări, iar Veljko Brkic l-a urmat cu 20 de puncte, 5 recuperări, 2 intercepții și 8/9 din acțiune.

Pavle Reljic a contribuit cu 18 puncte, 9 pase decisive, 7 recuperări și 2 intercepții pentru CSM Focșani, în timp ce Justin Baker a avut 14 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive.

Meciul trei va avea loc la Focșani pe 15 mai, de la ora 17.00.

*foto: Facebook CSM Ploiești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!