Stiri Juniori U16 Feminin

CSȘ nr. 2, al doilea club al Capitalei în CN U18F

Costin Marinescu

Costin Marinescu
08.11.2012

CSȘ nr. 2 București, cifra doi venind, pentru cei care nu știu, de la numele sectorului din Capitală pe care îl reprezintă, supraviețuiește în baschetul feminin românesc așa zis ”de performanță” printr-o singură echipă, înscrisă în CN U18. De altfel, la acest nivel, Bucureștiul supraviețuiește prin această echipă și prin Olimpia, vecina de sector și parcă, sora mai mare a CSȘ-ului, singurele cluburi din oraș înscrise în campionat.

Situația financiară precară a structurii, susținută în totalitate de bugetul statului, a forțat-o pe acesta să încropească o echipă de doar 12 jucătoare cu care să abordeze sezonul 2012/13. Dintre acestea 7 fete au fost transferate în această vară de la BC Star București. De altfel antrenorul secund al formației este Valentin Bâlă, cel care se ocupă și de destinele Star-ului.

Ioana Miroiu, una dintre fetele venite de la Star, este căpitanul echipei, iar mezina formației este Eva Grigore, care a împlinit în august 14 ani.

Vezi lotul echipei CSȘ nr. 2 București!

Banii, sau mai bine zis lipsa lor, sunt și cauza pentru care echipa preferă să joace ori de câte ori poate în sala Olimpiei București. Sala de sport propie este neadecvată jocului de baschet la acest nivel, iar de bani pentru reparații sau eventuale modernizări nu poate fi vorba. ”La noi în sală este greu să joci baschet, spune Nicu Anghelescu, antrenorul echipiei. Mi-e teamă ca fetele să nu se lovească de caloriferele de pe marginea sălii și să se accidenteze. De aceea jucăm ori de câte ori putem la Olimpia!

bianca ballaRepartizată într-o serie de doar trei formații, deoarece Phoenix Galați s-a retras, CSȘ nr. 2 a disputat în actualul sezon al CN U18F doar 4 partide. Nu a câștigat niciuna, cea mai echilibrată fiind cea de pe propriul teren cu CSȘ Bacău, scor 83 – 77 în favoarea moldovencelor. Momentan ocupă ultimul loc în seria sa, dar sistemul competițional o va trimite automat în faza a doua a competiției, acolo unde merg primele trei echipe din fiecare serie plus cel mai bun loc 4.

De altfel Nicu Anghelescu, antrenor în cadrul clubului de 3 ani și al echipei din acest sezon, nici nu îndrăznește să se gândească la mai mult. ”E greu să avem un obiectiv. Vom accede în faza a doua, ca fiind a treia echipă din grupă, iar acest lucru este pentru noi un lucru deosebit. Vom avea ocazia să jucăm mai multe meciuri cu echipe puternice” a spus tehnicianul pentru totalbaschet.ro.

În ciuda lipsei victoriilor, performanțele individuale ale jucătoarelor nu au lipsit. Balla Bianca (foto, la minge) a fost cea mai bună marcatoare a echipei. Sportiva născută în 1996 ce evoluează pe postul de pivot a marcat 26 puncte cu Olimpia București în turul fazei preliminare și 18 în retur, iar cu Bacăul a înscris 25.

Probabil că CSȘ va pierde și ultimul meci al fazei preliminare, cel de la Bacău, de duminică, mai ales că Bianca este accidentată. Va termina pe ultima poziție în serie dar va merge în faza a doua.

Foarte important va fi însă, ca la bilanțul anual să nu fie considerată aceasta o performanță pentru ca factorii de decizie ai clubului să se aplece mai serios asupra problemei baschetului feminin și să împidice dispariția încă unui club de pe harta și așa pustie a baschetului feminin românesc.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!