Stiri Juniori U16 Feminin

CSU Sibiu obține a treia victorie pe teren propriu în Top 10

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
20.03.2024

CSU Sibiu obține a treia victorie pe teren propriu în Top 10

CSU Sibiu a obținut o nouă victorie pe teren propriu și a ajuns la un bilanț de 7-8 în Liga Națională de Baschet Masculin. Vulturii au oprit tentativa de revenire a celor de la Corona Brașov în meciul din etapa a șaptea din Top 10 și s-au impus cu scorul de 93-85. Gruparea de sub Tâmpa are un bilanț de 4-11 la momentul actual.

CSU Sibiu: Jay Threatt, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Marc Loving, Rareș Uță

Corona Brașov: Brandon Anderson, Andrei Petică, Armin Cane, Jacoby Armstrong, Andrei Oinaru

Partida a debutat cu coșurile americanilor Threatt și Loving. Cane a restabilit egalitatea cu două reușite din interior. Ivanov a dublat scorul ardelenilor printr-un coș cu fault din spatele arcului de cerc. Cane a continuat evoluția bună și a redus diferența la o singură posesie. Uță a animat atmosfera printr-un coș de sus. Formația de sub Tâmpa a cerut timeout la scorul de 14-6. Ivanov a pus pentru prima oară o diferență de două cifre cu un nou coș de trei. Loving și Dragoste au continuat run-ul ardelenilor. La capătul primului sfert, tabela indica 25-13, după liberele lui Williams.

Gazdele au început în forță și sfertul secund, cu triplele autohtonilor Kuti și Gavriloaia, prin care avansul creștea la 18 lungimi. Brașovenii au reușit să revină rapid în meci, run-ul lor fiind pornit de coșuri la inel ale lui Anderson și Williams. Neacșu a reușit un coș de trei, iar un and-one al lui Anderson ducea scorul la 31-23. Uță a întrerupt momentul bun al oaspeților printr-un layup. Gavriloaia a refăcut diferența de două cifre printr-un nou coș de la distanță. Gray i-a urmat imediat exemplul, dar Gavriloaia i-a replicat cu a treia sa triplă din acest sfert. Forcing-ul lui Uță făcea ca avantajul să rămână unul confortabil la pauza mare pentru Sibiu, în ciuda triplei lui Williams care făcea ca scorul să fie 48-36.

Corona a revenit rapid în meci, după ce Gheorghe și Anderson au înjumătățit diferența prin câte un coș de trei puncte. Ivanov a replicat de la libere, înainte ca oaspeții să vină la doar două posesii prin coșurile de două puncte ale lui Gheorghe și Anderson. Uță a reușit apoi patru puncte la rând pentru gruparea lui Tomas Rinkevicius. Threatt a majorat avansul cu un coș din spatele arcului de cerc. Nou-promovata s-a apropiat din nou la patru lungimi datorită lui Gray. Kuti a oferit un moment de respiro de la libere, dar Anderson a reușit să înscrie din nou de afară pentru a duce scorul la 59-56. Vulturii au încheiat mai bine sfertul, cu un run de 10-7, astfel că înaintea actului decisiv scorul era 69-63.

Oinaru a deschis balul în sfertul al patrulea, de la semi-distanță. Pratt a fost faultat pe o aruncare de trei puncte și a transformat două dintre liberele rezultate. Uță a majorat diferența la opt lungimi, înainte ca Williams să răspundă de la linia de pedeapsă. La jumătatea sfertului, CSU avea să refacă diferența de două cifre prin Loving. Cane și Threatt au marcat pe rând din interiorul arcului de cerc în posesiile următoare. Threatt a despicat apărarea adversă pentru a duce scorul la 86-72. Cane a întrerupt parțialul adversarilor, însă oaspeții nu au reușit să reaprindă suspansul pe final și au cedat cu 93-85.

Rareș Uță a fost MVP-ul confruntării și a fost aproape de double-double, cu 22 de puncte și 8 recuperări. Mo Pratt a adus 18 puncte și 7 recuperări. Pentru oaspeți, Brandon Anderson a adus 22 de puncte, secundat de CJ WIlliams și Armin Cane cu câte 18. 

În etapa următoare, CSU Sibiu primește vizita campioanei U-BT Cluj-Napoca, iar Corona Brașov joacă acasă cu vicecampioana CSM Oradea.

*foto: Bogdan Isailă

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    mi se pare
    cam irosit potentialul coronei. la cluj l-am vazut super bine, fizici, inchegati. dar probabil ca nu joaca toate meciurile ca pe cele de la cluj...

    cu 1 lună în urmă (21.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!