Stiri Juniori U16 Feminin

Doua cluburi importante din baschetul juvenil își unesc forțele pentru a duce performanța la nivelul următor

Baschet .ro

Baschet .ro
09.08.2021

Doua cluburi importante din baschetul juvenil își unesc forțele pentru a duce performanța la nivelul următor

Laguna Sharks și Lumina Wolves fuzionează. Proiectul este unic în sportul de performanță din România întrucât activitatea sportivă la nivel înalt se completează perfect cu cea academică.

Noul proiect va beneficia de palmaresul și experiența celor două cluburi, iar Instituțiile de învățământ Lumina vor crea cadrul școlar optim pentru ca fiecare sportiv să beneficieze de educație școlară la cel mai înalt nivel.

Proiectul se va ocupa de pregătirea sportivă a peste 1000 de tineri baschetbaliști, precum și de organizarea activității echipei de seniori. Unul dintre obiectivele proiectului fiind crearea unui sistem corect în care sportivii români să poată performa la orice categorie de vârstă.

Echipa de seniori va participa în Liga 1 și va fi formată în cea mai mare parte din tineri jucători autohtoni.

Echipele vor participa în competiții sub titulatura Laguna Sharks. Din management vor face parte Sorin Dragomirescu - campion al LNB cu Dinamo București în calitate de jucător și multiplu campion național la juniori în calitate de antrenor, dar și Serdal Uteu - specialist în educație digitală și IT, cu experiență de management sportiv în cadrul Lumina Wolves (baschet și volei) și Școlii de fotbal “Lucian Sănmărtean”.

De identitatea noului proiect se va ocupa agenția de strategie și manifestare creativă de brand Rusu+Bortun Brand Growers. 

Radu Costea, președinte Laguna Sharks : “Scopul este de a ”crește” juniori care să poată ajunge să fie considerați adevărate modele pentru copii, pentru că fiecare copil are nevoie de un CAMPION. Mândria națională a fost dintotdeauna și trebuie să rămână un atribut principal al sportivului de performanță, dar în aceeași măsură și o responsabilitate enormă pentru fiecare sportiv de a se ridica la nivelul așteptărilor celor care îl susțin, îl admiră, îl urmează. Performanța sportivă este o cale dificilă, care nu se află la îndemâna oricui.  Dar odată început, acest drum duce doar într-o singură direcție – către victorie. Pentru că principiile și valorile se transmit din generație în generație, dar pentru a reuși acest lucru sportivul trebuie să atingă performanțe sportive, performanțe școlare, performanțe sociale, trebuie să fie un performer pe toate planurile.”

Vlastimir Vukadinovic, președinte Lumina Wolves: “În sezonul recent încheiat din NBA au activat peste 50 de jucători din Europa, proveniți din țări precum Letonia, Slovenia, Bosnia, Ucraina, Elveția, Finlanda, Georgia, Austria sau Cehia. Baschetul este echilibrat la nivel de talent, iar diferența se face prin educație și muncă. Mulți copii aleg să plece devreme din România în SUA, Italia și mai nou Spania, dar de marea lor majoritate nu auzim nimic ulterior. Este o nevoie mare de a ne ține copiii aici, de a le dezvolta, de a le oferi un cadru similar cu ceea ce există în străinătate, de a investi în viitorul lor. Colaborarea Lumina Wolves cu Laguna Sharks își propune exact aceste lucruri, prin extinderea ariei de selecție, prin investiții în infrastructură, educație de top, staff profesionist și o echipă de seniori care promovează și șlefuiește tinere talente.”

Începând cu anul 2022 sportivii vor avea la dispoziție o bază sportiva supraetajată nouă, care va reuni în același complex educațional o sală de joc cu tribune, de nivelul Ligii Naționale, o altă sală de antrenament, o sală de fitness, parcare, dar și birourile clubului.

Partener tehnic al Laguna Sharks va fi Peak Sport România, iar cel de servicii de fizioterapie, kinetoterapie și recuperare medicală, Medicine Park by Tuncay Öztürk.

Despre Laguna Sharks

De 14 ani, Clubul de Baschet LAGUNA SHARKS descoperă și șlefuiește viitoare caractere sportive printre copii și tinerii din România. În toată această perioadă, echipele clubului au adunat 49 de titluri obținute în competiții municipale, naționale și internaționale și 38 de sportivi au fost selecționați în loturile naționale juvenile ale României.

Despre Lumina Wolves 

Început în anul 2017, proiectul LUMINA WOLVES a marcat prima implicare în sport a grupului educațional Lumina Instituții de Învățământ, activ de peste 20 de ani, cu rezultate deosebite pe plan național și internațional (olimpiade școlare și alte competiții). Cu un palmares unic în România, grupul susține principiul că educația de calitate și sportul de performanță pot merge împreună pe calea succesului. În sezonul 2020/2021 secția de baschet a activat în Liga 1, clasându-se pe locul 8.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!