Stiri Juniori U16 Feminin

FCC Baschet UAV Arad a anunțat primele transferuri pentru sezonul viitor

FCC Baschet UAV Arad a anunțat primele transferuri pentru sezonul viitor

FCC Baschet UAV Arad începe să-și contureze încet lotul pentru sezonul 2023/2024, fiind anunțate până în prezent patru jucătoare noi. Una dintre acestea a devenit campioană în LNBF în ediția precedentă.

Prima noutate a venit pe 3 iulie, când a fost prezentată Boglarka Biszak, cea care în ultimul an a evoluat la KSE Târgu Secuiesc și a avut cele mai bune cifre ale carierei. Ea a adunat medii de 9.9 puncte, 5.0 recuperări și 2.5 pase decisive în 26 de apariții în LNBF.

Mutarea la Arad reprezintă al patrulea club din cariera lui Biszak, pe lângă Târgu Secuiesc ea aflându-se în anii precedenți în lotul Universității Cluj, respectiv al lui CSM Satu Mare.

Peste câteva zile, pe 8 iulie, arădencele au anunțat-o pe Bianca Voica-Nagy, care a sosit de la Olimpia CSU Brașov. Jucătoarea în vârstă de 32 de ani a bifat medii de 5.3 puncte, 1.7 assist-uri și 1.4 recuperări la clubul de sub Tâmpa, pentru care a evoluat anterior și în stagiunea 2019/2020.

Prezentă în această vară la naționala de baschet 3x3 a României, Voica-Nagy va începe cel de-al 15-lea sezon în prima ligă a baschetului feminin, unde a adunat aproape 300 de partide. Nouă jucătoare a Aradului are în CV echipe precum CET Govora, CSU Alba Iulia, CSM Satu Mare, ”U” Cluj, CSM Târgu Mureș sau Phoenix CSU Simona Halep Constanța.

Al treilea transfer a fost anunțat pe parcursul săptămânii trecute, pe 12 iulie, fiind vorba despre Paloma Cucu, vicecampioană en-titre cu CSM Constanța. Ea face parte din naționala U20 a României și are deja 130 de apariții în LNBF.

La Constanța, Cucu a terminat cu 4.4 puncte, 3.2 recuperări, 2.0 pase decisive și 1.9 intercepții în medie în 27 de apariții. În trecut, ea a jucat la CSM Alexandria și CSM Satu Mare.

În fine, ultimul transfer de până acum a fost anunțat în cursul zilei de marți, 18 iulie. Nicoleta Andreea Mititelu a ajuns la medaliata cu bronz a Ligii Naționale, după ce în campania precedentă a ieșit campioană alături de Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe. Ea a prins 25 de meciuri în LNBF cu medii de 5.8 puncte, 3.3 recuperări, 1.0 pase decisive și 0.9 intercepții.

Pe lângă experiența de la Sfântu Gheorghe, Mititelu a jucat timp de patru ani la Phoenix Constanța și un sezon la CSU Oradea.

FCC Baschet UAV Arad va avea un lot schimbat aproape în totalitate pentru 2023/2024, clubul în galben și albastru anunțând la începutul lunii iulie despărțirea de mai multe jucătoare.

*foto: Facebook Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!