Stiri Juniori U16 Feminin

FCC Baschet UAV Arad rămâne singura echipă fără înfrângere în LNBF

FCC Baschet UAV Arad rămâne singura echipă fără înfrângere în LNBF

FCC Baschet UAV Arad a câștigat sâmbătă (20.11) derby-ul etapei a 7-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, scor 75-64 pe teren propriu cu CSM Satu Mare. După acest joc, arădencele au rămas unica formație din ligă fără meci pierdut.

Aradul a început cu un prim 5 format din Hadzovic, Keys, Ghiță, Manea și Vitulova, în timp ce Satu Mare a început cu Taylor, Dzombeta, Biszak, Ardelean și Kostowicz.

Gazdele s-au aflat la conducere în primele minute, Hadzovic și Ghiță contribuind pentru 6-3. CSM Satu Mare a revenit și cu cinci puncte la rând a preluat conducerea, 8-6, cu tripla lui Ardelean. Vizitatoarele s-au ținut în față pe tot restul primului sfert și cu and-one-ul lui Taylor au mers la 18-12, ulterior și Moore fiind faultată pe aruncare, pentru o liberă suplimentară, ce a consemnat scorul 21-14 la finalul sfertului inaugural.

Marta Fodor și-a dus formația la +9 pe tabelă, de unde cu șase aruncări libere consecutive Aradul s-a redresat la 23-20. Gazdele au venit la un singur punct în spate, după care Hadzovic a punctat și fosta campioană a țării a preluat conducerea, 26-25. Un run de 15-5 în favoarea Aradului a rupt echilibrul în sfertul secund și Vitulova a punctat din spatele arcului de cerc (41-30), finalul reprizei consemnând și cel mai mare avantaj, 44-32.

În mai multe rânduri au venit sătmărencele la sub 10 puncte în spate, Dzombeta strângând ecartul la 46-40, de unde scorul a luat proporții ca urmare a unui parțial de 8-0 pentru FCC Baschet UAV Arad (54-40). Echipa antrenată de Miguel Lopez a încercat să revină la o diferență de cel mult trei posesii, reducând până la 56-46, dar finalul sfertului a fost al gazdelor, care conduceau cu 62-48.

Akathiotou, Keys și Hadzovic au punctat pentru Arad și galben-albastrele au ajuns la 68-50 cu puțin sub 8 minute rămase din meci. După ce Mîrne Nagy a punctat la 70-50, CSM Satu Mare a prins o serie de 10-2, prin care a venit la 72-60, pâna la final înscriindu-se două coșuri din acțiune și trei puncte de la lina de fault. S-a terminat 75-64 în favoarea lui FCC Baschet UAV Arad, care își menține recordul perfect în campionat și ajunge la 6-0. De cealaltă parte, sătmărencele au 6-1 bilanț.

Etapa viitoare arădencele merg la București, pe terenul Agronomiei, iar CSM Satu Mare are o deplasare lungă până la Constanța, pe terenul lui Phoenix.

Andreona Keys și-a trecut în cont al doilea double-double din acest sezon, cu 19 puncte și 10 recuperări, urmată din echipa Aradului de Brankica Hadzovic (18 puncte, 8 pase decisive, 6 recuperări, 3 intercepții) și Veatriki Akathiotou (15 puncte, 5 assist-uri, 2/3 de 3 puncte). Principala marcatoare a venit din lotul învinselor, în persoana lui Stephanie Kostowicz (26 de puncte, 15 recuperări, 50% din acțiune), secondată de Miljana Dzombeta (12 puncte, 7 pase decisive).

 

*foto: baschetarad.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!