Stiri Juniori U16 Feminin

Formațiile cu cele mai lungi serii de victorii din Conferința B se întâlnesc la Constanța

Formațiile cu cele mai lungi serii de victorii din Conferința B se întâlnesc la Constanța

CSM Constanța și CSM CSU Oradea sunt formațiile aflate în cele mai importante serii de victorii din Conferința B a Ligii Naționale de Baschet Masculin, acestea urmând să se întâlnească pe terenul dobrogenilor sâmbătă, 14 ianuarie, în etapa cu numărul 15.

Constanța are 4 victorii la rând, iar Oradea 10, bihorenii fiind fără înfrângere de la mijlocul lunii octombrie 2022 în competițiile interne, singurii pași greșiți de atunci fiind pe plan european. Dobrogenii au ajuns prin această serie bună la 7-4 în campionat și sunt în cursa pentru calificarea în faza a doua a campionatului, acolo unde Oradea și-a asigurat deja prezența.

Formația de la malul Mării Negre a întâlnit codașele Conferinței B în primele meciuri din 2023, trecând de acestea la diferențe de șase, respectiv 11 puncte. Oradea, de cealaltă parte, a avut dueluri cu Dinamo și Steaua, în ambele cazuri ieșind cu 74 de puncte încasate.

„Leii roșii” s-au văzut învinși la mijlocul acestei săptămâni în cupele europene, pe terenul lui Keravnos, CSM Oradea cedând la două puncte, 75-77. Rezultatul i-a dus pe bihoreni la 1-2 în grupa L din Top 16 FIBA Europe Cup.

În turul campionatului, CSM Oradea a trecut acasă cu 98 la 79 de CSM Constanța, în ceea ce era până recent cea mai bună prestație ofensivă din Oradea Arena. Acel record de puncte marcate avea să fie depășit în duelul cu Steaua, când echipa lui Cristian Achim a avut 101 puncte înscrise.

Constanța și Oradea sunt două dintre cele mai ofensive echipe ale Ligii Naționale, pe lângă acest detaliu remarcându-se și la media de recuperări, assist-uri, eficiență, sau la procentajele aruncărilor bune de două și trei puncte. Contraste există la intercepții și capace, unde bihorenii stau mult mai bine față de dobrogeni.

Duelul dintre CSM Constanța și CSM Oradea va avea loc sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 17.00 și o să fie în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!