Stiri Juniori U16 Feminin

Ilinca Belegante a fost a treia marcatoare de la CE U16 Feminin - Divizia B

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.08.2022

Ilinca Belegante a fost a treia marcatoare de la CE U16 Feminin - Divizia B

România a terminat cu o înfrângere participarea la Campionatul European U16 Feminin – Divizia B. Tricolorele s-au văzut învinse în eșecul cu Ucraina de sâmbătă și au încheiat competiția pe locul 14.

Ilinca Belegante s-a remarcat din nou totuși în eșecul cu scorul de 62-87 împotriva vecinelor de peste Siret. Ea a încheiat cu 22 de puncte, 2 recuperări și 2 intercepții în 32 de minute, reușind să transforme 8/15 aruncări din acțiune, 3/7 de la distanță și 3/6 de la linia de libere.

A fost a doua oară când Ilinca înscrie peste 20 de puncte, după ce a mai bifat această realizare și în confruntarea cu Luxemburg. În toate partidele, ea a înscris minim 11 puncte.

La capătul turneului, ea a avut medii de 17.1 puncte, 5 recuperări și 1.1 pase decisive, cu procentaje de 40.2% din acțiune, 36.4% de la distanță și 58.3% de la linia de aruncări libere.

Prin prestațiile sale, Belegante s-a clasat pe locul trei în topul celor mai bune marcatoare de la turneul final, fiind depășită doar Denitsa Manolova (23.7 puncte pe meci) și Daria Biriuk (17.4). Elena Agnes Zane a fost următoarea reprezentantă a României în acest top. Ea a ocupat locul 20, cu o medie de 11.3, la egalitate cu islandezele Isold Saevarsdottir și Erna Osk Snorradottir.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!