Stiri Juniori U16 Feminin

Naționala feminină a României câștigă în prelungiri cu Luxemburg la Europeanul U16 - Divizia B

Naționala feminină a României câștigă în prelungiri cu Luxemburg la Europeanul U16 - Divizia B

România a putut să obțină cu destule emoții prima victorie de la Campionatul European U16 Feminin - Divizia B, scor 70-66 cu Luxemburg, în urma unei reprize de prelungiri. Tricolorele stau cu 1-1 la general în grupa D din cadrul turneului continental organizat în Muntenegru.

România: Carla Tenu, Ilinca Belegante, Iris Barbu, Elena Agnes Zane, Greta Nemes

Luxemburg: Laura Lorusso, Seila Skrijelj, Emma Blasen, Isa Emilia Hamalainen, Joyce Isi Etute

În urma mai multor atacuri ratate, România a fost cea care a deschis scorul prin Zane, iar nu la mult timp după acel moment Belegante făcea 5-0. Diferența a devenit de trei posesii cu coșul de la semi-distanță reușit de Ilinca Belegante (8-0), ambele naționale jucând însă cu extrem de multe greșeli. Luxemburg avea să înscrie după mai bine de șase minute de la startul partidei, Hamalainen punând două puncte în dreptul oponentelor după o fază în viteză și ulterior handicapul oponentelor era de o singură posesie, cu un nou layup, de data asta prin Joyce Isi Etute și tricolorele cereau time-out la 8-6. Luxemburg a preluat conducerea după încă un layup semnat de Isi Etute și scorul la finalul primului sfert era 11-10 pentru adversare. România a avut 6 minute fără punct marcat și stătea cu 4/16 din acțiune, respectiv 8 posesii pierdute.

Asemenea primului sfert, și în al doilea a fost nevoie de multiple posesii până la primul coș, Isi Etute împărțindu-și în primă fază liberele, apoi cu o recuperare ofensivă transformată în două puncte făcea 14-10, Greta Nemes replicând cu o singură transformată din două. Belegante scutura plasa de la distanță și restabilea egalitatea, 14-14, România revenind la conducere cu puțin sub 3 minute înaintea pauzei, Karina Munteanu fiind responsabilă cu coșul (16-15). Belegante a înscris din nou de la distanță și mărea ecartul la două posesii, iar la pauză avea să se intre cu 24-15, tripla lui Munteanu reprezentând ultima reușită, după un run de 10-0 în ultimele minute ale primei reprize.

Seria excelentă pentru tricolore a continuat și în debutul sfertului trei, ajungându-se la 32-17 pe tabelă cu reușita lui Cârmaciu, apoi Zane a apropiat naționala României de pragul celor 20 de puncte între cu three-point play-ul de la 37-20. Luxemburg a pus patru puncte la rând pe tabelă și a ratat ocazia să se apropie și mai mult, în cealaltă parte a terenului Munteanu înscriind ușor, 39-24. Cârmaciu a oprit o nouă perioadă cu coșuri consecutive pentru oponente și făcea 42-28, pentru ca la finalul sfertului să fie 46-33 pentru România.

Luxemburg a avut o serie de 10-2 în primele două minute și jumătate din sfertul patru, iar Isi Etute transforma libera suplimentară de la 48-43 care forța banca tehnică a României să ceară time-out. Nici această întrerupere n-a putut ajuta naționala tricoloră să marcheze și Luxemburg a completat revenirea de la -17 pentru a egala prin Geelen la 48-48. Skrijelj a fost lăsată liberă în colț după o repunere și înscria de la distanță, 51-48 și după tripla lui Hamalainen a urmat încă un time-out pentru România. Savu Istrătescu oprea pentru moment seria adversarelor și Belegante puncta pentru 57-52 în favoarea lui Luxemburg, diferența devenind minimă după reușita lui Zane (57-56). Tricolorele au revenit la conducere grație lui Nemes, 58-57, dar Geelen avea să puncteze iar de la distanță, Elena Agnes Zane egalând cu patru secunde rămase din timpul de joc și meciul intra în prelungiri, 60-60.

Hamalainen marca prima în overtime, de la distanță, apoi România a răspuns cu un run de 8-0, Zane fiind cea care făcea 68-63. Geelen a ratat două libere importante pentru Luxemburg, dar Hamalainen reușea să înscrie de trei puncte și strângea scorul iar, 68-66, adversarele irosind ocazia să trimită meciul în a doua repriză de prelungiri și s-a terminat cu 70-66 pentru România.

Urmează o zi liberă pentru „acvile”, după care un duel luni, 22 august, de la ora 19.45 cu Austria în direct pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

Ilinca Belegante a contribuit cu 20 de puncte și 8 recuperări la victoria tricolorelor, iar Elena Agnes Zane a terminat cu double-double (17 puncte, 11 recuperări, 5 intercepții).

Isa Hamalainen a avut 19 puncte și 8 recuperări pentru Luxemburg, secondată de Joyce Isi Etute (18 puncte, 22 de recuperări) și Emma Blasen (11 puncte, 4 recuperări, 3 assist-uri).

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!