Stiri Juniori U16 Feminin

Naționala feminină a României obține al doilea succes la Campionatul European U16 din Muntenegru

Naționala feminină a României obține al doilea succes la Campionatul European U16 din Muntenegru

România a trecut la 2-0 bilanț în grupa A de la Campionatul European U16 Feminin - Divizia B în urma succesului cu 65 la 48 în confruntarea de vineri, 11 august, cu Austria.

Austria: Paulina Hofer, Maria Brunner, Christina Elisabeth Koeppel, Lara Mayr, Anna Schmid

România: Anisia Constantinescu, Ioana Savu-Istrătescu, Carina Dănciulescu, Petra Matei, Raisa Simion

„Acvilele” au început perfect jocul și Dănciulescu a făcut 12-1 după trei minute, Koeppel fiind autoarea primei reușite din acțiune pentru Austria. Tricolorele au refăcut un avantaj din două cifre și la jumătatea sfertului inaugural s-a ajuns la 16-5, pentru ca diferența să urce în continuare, Dănciulescu și Savu-Istrătescu fiind cele care au dus situația la 24-9. Silvia Pop a avut o reușită din acțiune la 30-11 și Ana Pleș a dus ecartul la +20 cu patru minute înaintea pauzei, de unde Austria a putut să reducă ușor. Tricolorele au fost fără coș marcat în ultimele două minute și jumătate ale reprizei și la vestiare s-a intrat cu 37-22.

Liberele Ioanei Savu-Istrătescu au fost urmate de șase puncte la rând din partea Austriei și Petra Matei a oprit run-ul acesta la jumătatea sfertului trei, când s-a făcut 40-28. Rebhahn-Roither a redus deficitul la nouă lungimi și Dănciulescu a răspuns tot cu un coș de afară, pentru ca scorul după 30 de minute să fie 47-33. Hofer a dezghețat tabela după mai bine de două minute fără vreo reușită pentru cele două naționale și Brunner a fost precisă pentru 47-37, după care Savu-Istrătescu a răspuns tot cu un coș de două puncte. Dănciulescu a ținut România la peste 10 puncte în față și cu trei minute rămase pe cronometru scorul a fost 54-43, pentru ca într-un final „acvilele” să se impună cu 65 la 48.

Carina Dănciulescu (20 de puncte, 7 recuperări) și Ioana Savu-Istrătescu (13 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții) au fost principalele marcatoare ale României. Singura în double figures din echipa Austriei a fost Paulina Hofer (10 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive).

Tricolorele au ajuns la 2-0 bilanț în grupa A și se vor duela sâmbătă, 12 august, cu Slovacia. Partida va fi transmisă pe YouTube FIBA - The Basketball Channel de la ora 17.00.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!