Stiri Juniori U16 Feminin

Presiune pe CSM București

Adrian Micinic

Adrian Micinic
31.01.2013

CSM București a încheiat serie jocurilor consecutive împotriva tridentului care a acaparat podiumul precedentei ediții de campionat și care a pătruns în semifinalele actualei ediții din Cupa României.

Formația din capitală nu a trecut peste acest șir de jocuri prea bine, problemele extra-baschetbalistice având o oarecare influență și asupra jocului prestat de echipă. Desigur, acest lucru nu înseamnă că CSM-ul ar fi învins dacă problemele financiare ar fi fost rezolvate, dar e limpede că acest aspect a fost o frână importantă pentru reprezentanta capitalei.

În condițiile în care situația financiară nu s-a schimbat, CSM București se pregătește de o serie de trei meciuri în care pornește în mod evident cu prima șansă. Este vorba despre o serie ce include două deplasări și meciuri împotriva lui Timba (deplasare), Giurgiu (acasă) respectiv Farul (deplasare).

Dacă elevii lui Hristu Șapera își propun să joace din nou în playoff aceste meciuri trebuie să se încheie cu victorii. Orice pas greșit în fața echipelor de bătut prin prisma statutului actual al echipei bucureștene poate să o scoată din tabloul pentru playoff. Prin prisma situației din clasament a adversarilor amintiți, respectiv a faptului că un pas greșit poate fi decisiv. CSM-ul trebuie să învingă, iar în această situație este interesant de urmărit orice echipă. Atunci când există probleme și atunci când trebuie să joace sub presiune.

CSM-ul ocupă locul al 7-lea în clasament și pare să se lupte cu Energia Rovinari pentru un loc în playoff. Desigur, din punct de vedere matematic sunt mai multe echipe implicate în lupta pentru o poziție între primele opt, însă realist vorbind reprezentanta Bucureștiului se află în dispută cu gruparea din județul Gorj.

Tocmai de aceea, Șapera are nevoie de victorii pentru a se menține în fața Energiei Rovinari. Meciul direct va avea loc la Târgu Jiu, iar confruntarea tur, de la Arena de Baschet, a fost adjudecată de către olteni cu scorul de 96-88. Așadar, actualmente Energia are avantaj în caz de egalitate în doi și în plus dispută jocul retur pe teren propriu.

Până la întâlnirea directă ambele echipe au câte cinci jocuri de disputat, iar programul este asemănător. Energia joacă la Mediaș, însă apoi întâlnește Timba, Giurgiu și Farul. Adică aceleași echipe pe care le întâlnește și CSM-ul. În plus, ambele vor juca împotriva lui BC Mureș. Diferă doar locul de desfășurare al acestor partide.

Cert este că presiunea apasă în acest moment pe CSM București. Atât prin prisma poziției din clasament și a faptului că această echipă s-a aflat în jumătatea superioară a clasamentului pe parcursul întregului campionat, cât și prin faptul că trebuie să joace la același nivel chiar dacă există anumite probleme care ar deranja orice om. Rămâne de văzut în ce măsură CSM București poate să fie competitivă în condiții extreme.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!