Stiri Juniori U16 Feminin

România a încheiat pe locul 8 la Campionatul European U16 Feminin - Divizia B

România a încheiat pe locul 8 la Campionatul European U16 Feminin - Divizia B

Naționala feminină a României a pierdut ultimul joc de la Campionatul European U16 Feminin - Divizia B, scor 56-65 în fața Lituaniei în duelul pentru locurile 7-8. În urma rezultatului de sâmbătă, 19 august, jucătoarele lui Carmin Popa au încheiat întrecerea din Muntenegru pe poziția a 8-a.

România: Anisia Constantinescu, Carina Dănciulescu, Ana Pleș, Silvia Pop, Petra Matei

Lituania: Rosita Rusoviciute, Daniele Paunksnyte, Karolina Draksaite, Emilija Vaitkute, Ugne Viscinyte

Tricolorele au avut un start excelent de meci și Petra Matei a făcut 6-1 de la linia de fault, după care Galvanauskaite a redus ecartul la un singur punct. România a rămas la conducere în minutele următoare și Vivien Salamon a făcut 11-8 cu o reușită de la semi-distanță și până la finalul sfertului de debut s-a ajuns la o diferență maximă de patru puncte, pentru ca perioada să se încheie cu 16-14.

Lituania a continuat perioada bună din finalul primelor 10 minute și a reușit să preia conducerea, iar la 16-20 a venit un timp de odihnă din partea selecționerului Carmin Popa. Silvia Pop a redus deficitul la două puncte, după care în urma unei posesii pierdute, Mockeviciute a refăcut ecartul de patru puncte și cu tripla lui Draksaite s-a ajuns la 18-25. Tricolorele au putut să se apropie la trei lungimi, dar Lituania a răspuns imediat și s-a făcut 22-30, iar cu patru minute înainte de pauză diferența a devenit una formată din două cifre. Scorul pauzei l-a stabilit Gela Kacinskaite, 27-36 în favoarea balticelor, care au controlat cel de-al doilea sfert.

Oponentele au refăcut un ecart din două cifre la reluarea partidei și Rusoviciute a înscris pentru 29-42, iar Simion a fost cea care a ajutat România să depășească borna celor 30 de puncte marcate, în timp ce Utkaite a răspuns imediat cu o triplă. Constantinescu a avut reușite consecutive din acțiune pentru 38-47 și până la finalul sfertului cu numărul trei au venit patru puncte din tabăra balticelor pentru ca tabela să indice 38-51.

Un singur punct s-a înscris în primele trei minute și jumătate ale sfertului decisiv, iar Salamon a ajuns apoi la linia de fault și Constantinescu a făcut 42-52. Mockeviciute a dus diferența la +14 și Carmin Popa a cerut un timp de odihnă cu puțin sub cinci minute până la final și Popescu-Antohi a reușit imediat să înscrie din căciulă. Tricolorele s-au apropiat cel mult la 6 lungimi în minutele rămase pe cronometru și în cele din urmă Lituania a avut câștig de cauză cu 56 la 65.

Vivien Salamon a fost singura în double figures la puncte pentru România în acest joc (12 puncte, 5/10 din acțiune). Petra Matei a contribuit cu 9 puncte, 5 recuperări și 4 intercepții, iar Marta Cârmaciu și Anisia Constantinescu au avut câte 7 puncte.

Juste Mockeviciute a adunat 12 puncte, 3 recuperări și 2 intercepții pentru învingătoare, Karolina Draksaite a contribuit cu 11 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, iar Daniele Paunksnyte a terminat cu 10 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții.

România U16 a terminat această întrecere cu un total de 3 victorii și 4 înfrângeri, bilanț suficient pentru locul 8 în Divizia B.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!