Stiri Juniori U16 Feminin

România începe cu dreptul participarea la Campionatul European U16 Feminin - Divizia B

România începe cu dreptul participarea la Campionatul European U16 Feminin - Divizia B

România a debutat joi, 10 august, la Campionatul European U16 Feminin - Divizia B de la Podgorica cu un meci în fața selecționatei similare a Elveției. „Acvilele” au reușit să obțină un succes categoric, 70-33, în deschiderea grupei A.

România: Anisia Constantinescu, Carina Dănciulescu, Ioana Savu-Istrătescu, Petra Matei, Ana Manea

Elveția: Lidia Bernasconi, Zilan Ozupekce, Marta Matic, Grace Adeyanju, Aline Mastelic

Cele două naționale au început cu ratări pe linie în primele două minute ale partidei și Dănciulescu a marcat în premieră, iar peste câteva zeci de secunde s-a făcut 4-0. Matic a adus primele puncte pentru Elveția și Petra Matei a făcut 6-2 la jumătatea sfertului cu o reușită de la semi-distanță și Popovic a răspuns cu un coș din spatele arcului de cerc. Oponentele au intrat într-un run de 8-1, Dănciulescu fiind cea care a oprit seria cu reușite consecutive și a egalat la 10-10, pentru ca la finalul sfertului inaugural scorul să fie 21-12 în dreptul României, cu un ultim coș din partea lui Savu-Istrătescu aproape de expirarea timpului.

Diferența a devenit una formată din două cifre în startul următorului sfert și Savu-Istrătescu a prelungit perioada excelentă a tricolorelor cu un layup la 24-12. Elveția a ajuns la 14 posesii pierdute în nici 14 minute de joc și run-ul României s-a mărit la 16-0, moment în care oponentele au cerut un timp de odihnă aproape de jumătatea celui de-al doilea sfert. Grace Adeyanju a marcat primele puncte ale Elveției în acest parțial la 28-14 și diferența a continuat să crească în următoarele minute, Silvia Pop fiind precisă la 35-18, pentru ca la finalul primei reprize ecartul să fie de 14 lungimi: 36-22.

Elveția a putut să deschidă puțin mai bine repriza secundă, dar diferența a rămas constantă de 12-14 puncte în primele minute din al treilea sfert, iar Salamon a dus scorul la 41-26 după ce și-a împărțit perechea de libere. Ecartul a devenit de 20 de puncte cu and-one-ul pe care l-a reușit Petra Matei și Carina Dănciulescu a făcut 48-29 cu trei minute rămase pe cronometru din acest sfert. Tricolorele au reușit să pună alte patru puncte pe tabelă până la finalul timpului și scorul a fost 52-29.

Tripla lui Dănciulescu a adus primele puncte României în sfertul patru și Ana Manea a dus scorul apoi la 59-29 și nu peste mult timp a urmat un time-out din partea Elveției. Tricolorele au ajuns la 13-0 în acest sfert și cu două minute și jumătate până la final oponentele au cerut un nou timp de odihnă, pentru ca în cele din urmă tabela să indice scorul de 70 la 33. Elveția a pierdut în 36 de rânduri posesia pe parcursul meciului și a marcat doar 11 puncte în repriza secundă.

Petra Matei a încheiat cu 13 puncte, 9 recuperări și 5 intercepții, în double figures fiind și Ioana Savu-Istrătescu (12 puncte, 7 recuperări, 2 intercepții), Silvia Pop și Carina Dănciulescu (ambele cu 11 puncte).

Din tabăra Elveției cele mai eficiente sportive au fost Emilia Popovic (11 puncte, 4 recuperări, 3/4 din acțiune) și Grace Adeyanju (10 puncte, 6 recuperări, 3 capace).

Naționala feminină U16 va juca al doilea meci la acest turneu continental vineri, 11 august, de la ora 19.30 în compania Austriei.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!