Stiri Juniori U16 Feminin

România U16 câștigă la limită duelul cu Irlanda de la Campionatul European Feminin - Divizia B

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
26.08.2022

România U16 câștigă la limită duelul cu Irlanda de la Campionatul European Feminin - Divizia B

România a câștigat la limită, scor 55-54, meciul cu Irlanda de la Campionatul European U16 Feminin - Divizia B. Tricolorele au fost cât pe ce să piardă un avantaj de șase puncte pe final de meci.

România: Elena Agnes Zane, Ilinca Belegante, Karina Munteanu, Iris Barbu, Carla Tenu

Irlanda: Leah Mc Mahon, Aisling Moran, Kelly Bracken, Shauna Curran, Emma Tolan

Irlandezele au deschis balul cu un coș de trei puncte ale lui Curran. Tenu a marcat prima pentru tricolore, dar Bracken a răspuns cu un layup în tranziție. Scorul era doar 5-5 după patru minute de joc, datorită unui and-one al lui Belegante. Boyce a răspuns repede de la semi-distanță. Gilligan a dus avantajul Irlandei la două posesii, dar Carmaciu și Belegante au reușit egalarea. Acvilele nu au fost în stare să treacă la conducere în primul sfert, dar erau conduse la o singură lungime, 14-15, după 10 minute.

Sfertul al doilea a debutat cum nu se putea mai rău pentru românce. Un run de 8-0 al adversarelor, început cu tripla lui Bowdren făcea ca scorul de pe tabelă să fie 14-23. Tricolorele au răspuns prin Agnes Zane care a redus diferența la șapte puncte. Ea i-a pasat apoi Karinei Munteanu care a finalizat la inel. În cele din urmă, România a venit la o singură posesie (24-26) datorită triplei lui Belegante. Tolan a replicat cu coș pe recuperare ofensivă. În cele din urmă, scorul la pauza mare era 32-29.

Tricolorele au lovit primele în a doua jumătate, prin liberele lui Belegante. Curran a răspuns imediat cu o triplă. Tănase a dus diferența la doar o posesie, înaintea unui nou coș de afară al lui Curran. A urmat un run de 7-1 al româncelor prin care egalitatea era restabilită la 39. După mai multe minute în care cele două formații s-au anihilat reciproc, Karina Munteanu a reușit să înscrie printr-un layup și să aducă România pentru prima oară în avantaj. Tot ea a stabilit și scorul după trei sferturi: 44-41.

Greta Nemes a mărit avantajul Acvilelor de la linia de libere. Irlandezele s-au apropiat din nou la o singură posesie tot de la linia de pedeapsă. Carmaciu și Mc Mahon s-au duelat apoi în reușite pe pătrunderi spectaculoase. Tabela indica 48-45 după aceste două acțiuni. Adversarele au venit la o singură lungime după o reușită de la semi-distanță a lui Curran. Răspunsul Martei Carmaciu n-a întârziat să apară. Belegante a dus scorul la 53-47 cu o triplă crucială. Tolan a marcat după un timeout cerut de irlandeze. Moran a dus scorul la 52-55 cu o triplă. Mc Mahon a redus diferența la un punct cu aproximativ un minut înainte de final. Scorul final a fost totuși 55-54 pentru România.

Ilinca Belegante a fost MVP-ul României și totodată singura jucătoare în double-digits. Ea a terminat cu 19 puncte, 6 recuperări și 4 intercepții. 

Acvilele vor juca mâine pentru locul 13 la Campionatul European U16 Feminin - Divizia B, împotriva reprezentativei Ucrainei. Meciul este programat de la ora 12:30.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!