Stiri Juniori U16 Feminin

România U16 Feminin pierde duelul cu Austria de la Campionatul European - Divizia B

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
22.08.2022

România U16 Feminin pierde duelul cu Austria de la Campionatul European - Divizia B

România a pierdut al treilea meci de la Campionatul European U16 Feminin - Divizia B. Tricolorele au cedat luni, în fața reprezentativei similare a Austriei, cu scorul de 64-68. Acvilele au un bilanț de 1-2 la turneul final de la Podgorica.

România: Ilinca Belegante, Iris Barbu, Greta Nemes, Carla Tenu, Elena Agnes Zane

Austria: Sina Hollerl, Jordis Reisner, Victoria Matzka, Ella Reisner, Iva Sanseovic

Partida a debutat cu un run de 0-7 al austriecelor condus de Reisner, Sanseovic și Hollerl. Tănase a marcat prima pentru tricolore cu un coș de la distanță. Acvilele au venit la o singură posesie diferență după reușita la inel a lui Belegante. Reisner a replicat cu un and-one. Sanseovic a dus scorul la 5-12 de la linia de libere, înainte ca Belegante să reușească a doua triplă a sfertului pentru România. Scorul după un sfert a fost 10-19.

Al doilea parțial a debutat cu un layup al lui Nemes. Belegante a lovit din nou de afară și a redus diferența la cinci lungimi (15-20). Reisner a oprit momentul bun al României cu un layup în tranziție. Tenu a răspuns imediat cu un coș din interior. Româncele au continuat evoluția excelentă de la distanță, iar Istrătescu a lovit și ea din spatele semicercului. Mayr a dus scorul la 22-30. Avansul adversarelor a intrat în double-digits după layup-ul lui Reisner. La pauza mare, Austria conducea cu 25-36.

Reisner a dezghețat tabela în a doua jumătate cu un coș la inel. Belegante a lovit prima pentru tricolore, înaintea triplei Ellei Reisner. Matzka i-a urmat exemplul și a dus scorul la 27-44. Tricolorele nu au reacționat nici după timpul de odihnă și au încasat un coș după eurostep-ul lui Hollerl. Risner a dus scorul la 27-48 înaintea unui layup al lui Munteanu. Tripla lui Pap a dus avantajul la 24 de puncte, înaintea unui run de 10-0 care a avut-o pe Carmaciu în prim plan. Aceasta a reușit două triple consecutive. 39-53 a fost scorul înaintea sfertului patru.

Belegante a deschis ultimul act cu o triplă. Carmaciu a reușit și ea un layup și run-ul Acvilelor ajungea la 15-0. Matzka a lovit cu un coș de la distanță. Nemes a dus scorul la 48-59 în tranziție. Agnes Zane a marcat și ea la inel, iar România venea la șase lungimi prin tripla lui Belegante. Agnes Zane a reușit un and-one și tricolorele erau la o posesie distanță. Hollerl le-a tăiat aripile gazdelor cu o triplă cu panoul. Carmaciu a pierdut o minge pe contraatac și i-a permis lui Reisner să marcheze la inel. În cele din urmă, Austria s-a impus cu 64-68.

Greta Nemes a fost MVP-ul României. Ea a bifat un double-double cu 10 puncte, 11 recuperări 4 pase decisive și 5 intercepții. S-a remarcat și Ilinca Belegante, terminând cu 16 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, dar și Elena Agnes Zane cu 14 puncte și 7 recuperări. Jordis Raisner a fost cea mai bună jucătoare de pe teren și a încheiat cu 21 de puncte, 8 recuperări, 4 assist-uri, 3 intercepții și un capac. Sina Hollerl a terminat și ea în double-double (15 puncte și 13 recuperări, la care a mai adăugat 5 assist-uri, 3 intercepții și 4 capace).

Pentru România, următorul meci de la Campionatul European U16 Feminin – Divizia B va avea loc mâine, 23 august, de la ora 15:15, împotriva reprezentativei similare a Slovaciei.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!