Stiri Juniori U16 Feminin

România U16 irosește un avantaj de 12 puncte în ultimul sfert și pierde cu Islanda

România U16 irosește un avantaj de 12 puncte în ultimul sfert și pierde cu Islanda

Naționala feminină a României a pierdut partida cu Islanda, scor 62-68 la Campionatul European U16 - Divizia B, deși a condus cu +12 la începutul sfertului decisiv și va continua să lupte pentru locurile 13-16. Următoarea adversară a tricolorelor este Irlanda.

România: Carla Tenu, Ilinca Belegante, Iris Barbu, Agnes Zane, Greta Nemes

Islanda: Isold Saevarsdottir, Anna Margret Hermannsdottir, Erna Osk Snorradottir, Fjola Gerdur Gunnarsdottir, Dzana Crnac

Nordicele s-au desprins la 6-0 în debutul întâlnirii, Agnes Zane fiind autoarea primului punct pentru România și apoi Munteanu reducea la 6-3, dar răspunsul a venit imediat prin Snorradottir de la distanță. După minute consecutive în care diferența era de două posesii, Crnac a putut să scuture plasa din colțul terenului și făcea 12-4 pentru Islanda, naționala României având până în acest punct 7 posesii pierdute. Carla Tenu avea să-și transforme liberele și cu coșurile lui Savu, respectiv Muntenu diferența handicapul scădea la patru puncte, 14-10, finalul sfertului inaugural aducând scorul 16-10 pentru Islanda.

Belegante a marcat primele puncte din sfertul secund la capătul unui contraatac (16-12), islandezele replicând prin Snorradottir și Guthmundsdottir (20-14) după ce tricolorele au ratat mai multe oportunități de a reduce diferența. Agnes Zane a înscris mai întâi de la linia de fault, apoi din acțiune pentru 20-17, Karina Munteanu călcând afară pe o posesie importantă și în cealaltă parte a terenului Snorradottir a beneficiat de o liberă suplimentară, dar a irosit-o și tot Zane era apoi precisă pentru 22-19. Islanda a pus din nou trei posesii între, 27-19, Zane având câteva atacuri mai târziu un three-point play și Cârmaciu puncta la capătul unei faze rapide, avantajul Islandei fiind de două puncte (28-26). Situația s-a egalat cu un minut și jumătate înaintea pauzei, 30-30 cu reușita lui Iris Barbu, la cabine intrându-se cu 33-30 în favoarea tricolorelor, la capătul unui run de 11-3 în ultima parte a sfertului.

Karina Munteanu a pus cinci puncte între în debutul reprizei secunde, 35-30, islandezele venind cu răspunsul pentru a păstra un ecart de o singură posesie. Aproape de jumătatea sfertului al treilea s-a făcut +6 pentru tricolore cu liberele lui Savu, iar pe un atac viitor Daria Tănase era faultată pe aruncare (42-34). Ulterior, Cârmaciu ducea diferența la +9, scor 45-36, iar spre finalul parțialului diferența a rămas constantă de trei posesii și România avea să conducă la un ecart format din două cifre, 51-41 cu liberele transformate de Cârmaciu.

Naționala României a continuat să se desprindă și cu reușita Ioanei Savu s-a făcut 53-41, apoi Islanda prinzând patru puncte la rând și Crnac reducea la 53-45. Snorradottir continua seria bună a nordicelor și acestea aveau să se apropie la trei puncte, 54-51 și peste câteva zeci de secunde Crnac avea un layup cu care avantajul tricolorelor era minim. Zane și-a ratat ambele libere la 54-53, Snorradottir fiind iar precisă și run-ul Islandei devenea de 14-3, apoi Zane rata iar de la linia de fault și Belegante irosea o triplă fără să fie presată în colțul terenului. Cele două naționale au mers cap la cap în următoarele minute (58-58), româncele irosind mai multe oportunități să treacă în avantaj la scor egal și Saevarsdottir marca pentru 62-60, tot ea mărind avantajul la două posesii cu 24 de secunde până la final, scorul final fiind 68-62.

Tricolorele vor continua cu un meci împotriva Irlandei, vineri (26.08) de la ora 17.30 în direct pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

Agnes Zane a contribuit cu un double-double pentru România, 19 puncte și 15 recuperări, alături de 7 intercepții, iar Ilinca Belegante a fost următoarea marcatoare, cu 11 puncte, 7 recuperări și 3 intercepții.

Isold Saevarsdottir a fost și ea aproape de double-double, cu 23 de puncte, 9 recuperări și 6 intercepții, urmată de Erna Osk Snorradottir (14 puncte, 5 recuperări) și Dzana Crnac (13 puncte, 6 recuperări, 3 intercepții).

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii