Stiri Juniori U16 Feminin

TF U16 Feminin - CS Olimpia București și Dan Dacian București sunt finalistele Campionatului Național

TF U16 Feminin - CS Olimpia București și Dan Dacian București sunt finalistele Campionatului Național

CS Olimpia București și Dan Dacian București se vor duela pentru titlul național la categoria U16 Feminin, după ce s-au impus sâmbătă, 30 aprilie, în semifinalele Turneului Final de la Ploiești.

Olimpia a intrat prima pe parchet în semifinale, contra lui CSȘ Nr. 4 Champions București, Olimpia nefiind condusă deloc în acest duel. După 19-8 la finalul primul sfert, la cabine s-a intrat cu 32-21 și pe parcursul reprizei secunde CSȘ Nr. 4 Champions a putut marca tot 21 de puncte, Olimpia București câștigând cel mai clar sfertul cu numărul patru (22-8). S-a terminat cu 68-42 pentru CS Olimpia, care ajunge în finală fără să piardă la acest Turneu Final.

Petra Dora Matei a încheiat cu 26 de puncte, 24 de recuperări și 12 posesii pierdute pentru Olimpia, Eliana Petrescu și Agnes Zane fiind cele mai bune marcatoare de la CSȘ Nr. 4 Champions București, cu câte 9 puncte.

CS Olimpia București are 14-5 bilanț în acest sezon al CN U16 Feminin.

Cealaltă semifinală a fost fără istoric, Dan Dacian București trecând într-o manieră categorică de Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe. Covăsnencele n-au marcat niciodată 10 puncte într-un sfert, cel mai bun parțial din acest punct de vedere fiind ultimul, cu 9 puncte reușite. Dan Dacian București a trecut cu 74-24, avantajul maxim fiind de 53 de puncte între.

Iris Barbu și Ilinca Belegante au reușit câte 11 puncte pentru Dan Dacian București, iar Milica Lazic a terminat cu 8 puncte și 11 recuperări pentru Sepsi-SIC.

Gruparea din București este singura care n-a pierdut în acest sezon al Campionatului Național U16 Feminin, având 20-0 bilanț până în acest moment.

Finala dintre CS Olimpia București și Dan Dacian București va avea loc duminică, 1 mai, de la ora 15.00. Finala mică, în care se întâlnesc CSȘ Nr. 4 Champions București și Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, o să înceapă la ora 13.00. Ambele partide vor putea fi urmărite pe YouTube CSȘ Ploiești Basketball Fans.

Celelalte rezultate ale zilei:

Sportul Studențesc București - LPS Alba Iulia 48-32

CSM Ploiești - CS Universitatea Valbon Arad 81-46

În meciul pentru locul 5 o să se întâlnească Sportul Studențesc București și CSM Ploiești (duminică, 1 mai, ora 11.00), și pentru locul 7 se duelează LPS Alba Iulia și CS Universitatea Valbon Arad (duminică, 1 mai, ora 09.00).

*foto: YouTube CSȘ Ploiești Basketball Fans

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!