Stiri Juniori U16 Feminin

TF U16 Feminin - Dan Dacian București a cucerit titlul național

TF U16 Feminin - Dan Dacian București a cucerit titlul național

Dan Dacian București a câștigat duminică, 1 mai, finala sezonului 2021-2022 în Campionatul Național U16 Feminin, scor 71-45 împotriva echipei CS Olimpia București în încheierea Turneului Final desfășurat la Ploiești.

Olimpia: Constantinescu, Rizea, Moroiu, Matei, Udrea

ACS Dan Dacian: Belegante, Crăciun Barbu, B. Sârbu, Tenu

Olimpia a condus doar în primele trei minute ale finalei, cel mult cu 8-5, de unde Dan Dacian București a întors cu un run de 9-0 și și-a format un avantaj de trei posesii, 23-15 la finalul primului sfert. Diferența a trecut de +10 în continuare, la cabine intrându-se totuși cu nouă puncte în față, 33-24, în repriza secundă ecartul continuând să crească. Olimpia a putut să marcheze 21 de puncte în următoarele 20 de minute și într-un final s-a terminat cu 71 la 45 pentru Dan Dacian București.

Ilinca Belegante a încheiat cu 21 de puncte și 14 recuperări, iar din tabăra învinselor principala marcatoare a fost Petra Dora Matei (15 puncte, 15 recuperări).

Antrenorul Dan Dacian s-a bazat pe următorul lot de jucătoare la acest Turneu Final: Carla Tenu, Ana Manuela Manea, Ilinca Barbu, Mara Harabula, Ilinca Belegante, Marta Cârmaciu, Larisa Sârbu, Maria Andreea Tănăsoiu, Andreea Cristina Crăciun, Iris Barbu, Bianca Sârbu, Brigitta Maria Ganea, Daria Zorlescu.

Sepsi-SIC, medaliata cu bronz

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a câștigat finala mică, 75-73 în disputa cu CSȘ Nr. 4 Champions București și a obținut astfel medaliile de bronz. Greta Nemes a avut 32 de puncte și 12 recuperări pentru covăsnence, iar Maria Gabriela Mîndruț și Ioana Nistor au contribuit cu câte 14 puncte pentru CSȘ Nr. 4 Champions București.

În jocurile de clasament s-au înregistrat următoarele rezultate: Sportul Studențesc București - CSM Ploiești 53-66, LPS Alba Iulia - CS Universitatea Valbon Arad 56-60.

Clasamentul CN U16 Feminin în urma Turneului Final:

  1. Dan Dacian București
  2. Olimpia București
  3. Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe
  4. CSȘ Nr. 4 Champions București
  5. CSM Ploiești
  6. Sportul Studențesc București
  7. CS Universitatea Valbon Arad
  8. LPS Alba Iulia

*foto: YouTube CSȘ Ploiești Basketball Fans

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!