Stiri Juniori U16 Feminin

U16: România a suferit prima înfrângere la Campionatul European din Muntenegru

U16: România a suferit prima înfrângere la Campionatul European din Muntenegru

Naționala feminină a României a disputat luni, 14 august, ultima partidă din grupa A în cadrul Campionatului European U16 Feminin - Divizia B, duelul cu Lituania terminându-se cu succesul balticelor: 54-83. Rezultatul trimite România pe locul al doilea și într-un duel în sferturi cu gazda întrecerii continentale, Muntenegru.

România: Anisia Constantinescu, Ioana Savu, Carina Dănciulescu, Silvia Pop, Petra Matei

Lituania: Daniele Paunksnyte, Karolina Draksaite, Emilija Vaitkute, Ugne Viscinyte, Rusne Utkaite

Savu a dus scorul la 5-2 după două minute și Paunksnyte a ajutat Lituania peste câteva atacuri să preia în premieră conducerea, iar la jumătatea sfertului Rusoviciute a ajuns la linia liberelor pentru 5-9. Dănciulescu a oprit seria de ratări din partea României și elevele lui Carmin Popa au putut să revină în față pe tabelă după liberele transformate de Petra Matei și Popescu-Antohi a înscris după o recuperare ofensivă la 12-9. Cele două naționale au întâmpinat probleme în ofensivă în destule momente și Dănciulescu a avut un floater urmat de tripla lui Mockeviciute, pentru ca scorul la finalul sfertului să fie 18-17.

Patru puncte la rând au marcat „acvilele” în debutul celui de-al doilea sfert și Mockeviciute a întrerupt o serie de ratări pentru Lituania, iar după coșul lui Paunksnyte s-a ajuns la 22-23 și a urmat un time-out în tabăra României. Cârmaciu a redus diferența la trei puncte pentru câteva secvențe, până la liberele precise ale lui Mockeviciute de la 24-29 și Matei a avut nevoie de îngrijiri medicale după o acțiune în căciulă. Balticele au reușit desprinderea la trei posesii spre finalul reprizei și Viscinyte a dus scorul la 26-36, iar la pauză avantajul adversarelor a fost de 15 lungimi: 28-43.

Lituania a continuat desprinderea și Paunksnyte a beneficiat de o liberă suplimentară pentru 29-49, tot ea fiind apoi precisă din spatele arcului de cerc și a ajutat Lituania să depășească pragul celor 50 de puncte marcate în acest duel. România a răspuns cu cinci puncte consecutive și Manea a făcut 36-52, iar Mockeviciute și Paunksnyte au contribuit pentru formarea unei diferențe de peste 20 de puncte, moment în care Carmin Popa a cerut time-out la 36-59. Tricolorele au reușit să reducă treptat din handicap și parțiaul s-a încheiat cu 45-63.

Echipele au avut un debut aproape identic de sfert decisiv și Mockeviciute a punctat din spatele arcului de cerc, iar imediat Pleș a răspuns cu un floater la 52-70. Matei a fost trimisă la linia de fault pentru două aruncări și a refăcut ecartul de 18 puncte și Rusoviciute a înscris un coș de afară pentru 54-75 cu mai puțin de patru minute până la final, îar Lituania a reușit să obțină în cele din urmă un succes clar: 54-83.

Carina Dănciulescu și Ioana Savu au adunat câte 9 puncte și au fost principalele marcatoare ale României, iar Raisa Simion le-a urmat cu 8 puncte.

În replică, Daniele Paunksnyte a contribuit cu 28 de puncte și 6 recuperări la victoria Lituaniei, iar Juste Mockeviciute a adunat 22 de puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții. Cele două sportive au adunat împreună 7 aruncări bune din spatele arcului de cerc dintr-un total de 15 încercări.

Naționala feminină a României a încheiat faza grupelor la Podgorica cu 3-1 bilanț și se va duela joi, 17 august, cu Muntenegru în sferturile Campionatului European U16 - Divizia B.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!