Stiri Juniori U16 Feminin

U16: România pierde cu Marea Britanie în penultimul meci de la Campionatul European

U16: România pierde cu Marea Britanie în penultimul meci de la Campionatul European

Naționala feminină a României va juca pentru locurile 7-8 la Campionatul European U16 - Divizia B din Muntenegru, după ce a pierdut vineri (18.08) duelul cu Marea Britaniei, scor 53-67. În ultimul joc de la Podgorica, tricolorele vor avea în față o fostă adversară din faza grupelor.

România: Vivien Salamon, Ioana Savu, Anastasia Popescu-Antohi, Ana Manea, Petra Matei

Marea Britanie: Irene Oboavwoduo, Ayla Habbal, Athena Thompson, Emma Briggs, Haley Wright

Partida a început mai bine pentru britanice, care au reușit să se desprindă la 2-10 și după tripla lui Habbal a urmat un timp de odihnă din partea României. Matei și Salamon au contribuit la reducerea handicapului, iar Verbeeten și-a împărțit perechea de libere cu puțin peste două minute minute rămase din sfertul inaugural (8-16), pentru ca tricolorele să poată încheia într-o notă mai bună și tabela a indicat 15-18.

Britanicele au avut cinci puncte consecutive în debutul celui de-al doilea sfert și s-a ajuns la 15-23, tripla lui Dănciulescu fiind cea prin care tricolorele au oprit o perioadă de trei minute fără coș marcat. Petra Matei a avut o intercepție în urma căreia a scăpat spre panoul advers și a scos două aruncări libere (21-25) și România a irosit apoi o posesie importantă prin care ar fi putut să scadă în continuare din deficit. Dănciulescu a adus „acvilele” la un punct în urmă cu trei minute înaintea pauzei și Rugette a răspuns în cealaltă parte a terenului, iar la vestiare s-a intrat cu 26-27.

Repriza secundă a debutat cu un run de 9-2 pentru Marea Britanie și Raisa Simion a fost cea care a marcat punctul cu numărul 30 pentru România. Naționalele au continuat să piardă posesii într-o manieră ușoară, Oboavwoduo fiind cea care a făcut 30-39 la jumătatea celui de-al treilea sfert, iar mai apoi Salamon a ajuns la linia de fault și și-a împărțit perechea de aruncări. Britanicele au refăcut o diferență din două cifre în următoarele minute și au putut să încheie sfertul cu 36-48.

Oponentele au ajuns la 18 puncte în față cu layup-ul lui Thompson și selecționerul Carmin Popa a cerut time-out la 37-55, iar Briggs a majorat diferența după acel moment. Matei și Simion au adus primele puncte din acțiune pentru România în acest parțial și s-a făcut 41-57, tot Matei fiind cea care a continuat run-ul tricolorelor până la tripla lui Thompson de la 44-62. Diferența a rămas una formată din două cifre până la finalul întâlnirii și Marea Britanie a reușit să se impună cu 53 la 67.

Petra Matei a fost cea mai eficientă jucătoare din tabăra României cu cele 11 puncte, 5 recuperări și 4 intercepții. Vivien Salamon a urmat-o cu 8 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări și 3 intercepții, iar Carina Dănciulescu, Raisa Simion și Marta Cârmaciu au avut toate câte 7 puncte.

Athena Thompson a contribuit cu 15 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive și 2 capace pentru Marea Britanie, în timp ce Irene Oboavwoduo (14 puncte, 5 recuperări, 3 intercepții) și Haley Wright (11 puncte, 9 recuperări) au fost următoarele pe lista marcatoarelor.

În ultimul joc de la Campionatul European U16 Feminin - Divizia B din Muntenegru, naționala României va juca sâmbătă (19.08) în fața Lituaniei pentru locurile 7-8. Partida va debuta la ora 14.30.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!