Stiri Juniori U18 Feminin

Reacția oficială FRB: Arbitrii partidei CSU Sibiu - SCM Timișoara au fost suspendați o etapă

Reacția oficială FRB: Arbitrii partidei CSU Sibiu - SCM Timișoara au fost suspendați o etapă

Federația Română de Baschet a emis un comunicat al Comisiei Centrale a Arbitrilor cu referire la meciul dintre BC CSU Sibiu și SCM Timișoara, din ultima etapă a turului din grupa valorică A în LNBM. CCAB s-a sesizat despre situația apărută la finalul timpului regulamentar în urma discuțiilor din mediul online. S-a analizat faza de la libera lui Cooper și s-a constatat că au existat greșeli de arbitraj, dar consideră că acestea nu au influențat rezultatul final. Arbitrii au fost suspendați o etapă.

Finalul timpului regulamentar al meciului din etapa a 7-a a ridicat discuții. După libera ratată de Cooper, acesta a recuperat ofensiv și a înscris, ducându-și echipa la 81-84 la egalitate. Scorul la finalul celor 40 de minute a fost 84-84. La faza recuperării s-a vorbit că pivotul a intrat prea devreme în spațiul de trei secunde.

Iată comunicatul CCAB, de pe site-ul federației:

„În urma situației aparute la finalul timpului regulamentar al meciului din LNBM, dintre BC CSU Sibiu și SCM Timișoara, precum și a discuțiilor din mediul online, CCAB s-a sesizat și a constatat următoarele:

1. Conform Regulamentului Oficial al Jocului de Baschet, unui jucător aflat la urmărire, la o ultimă aruncare liberă, nu îi este permis să intre în spațiul de 3 secunde ÎNAINTE ca mingea să părăsească mâna aruncătorului. Din imaginea de mai jos, se observă clar că nu mai puțin de 2 jucători de la SCM Timișoara și un jucător de la BC CSU Sibiu intră în spațiul de 3 secunde ÎNAINTE ca mingea sa părăsească mâna jucătorului Cooper, aflat la linia de aruncări libere:

În aceste condiții, arbitrii ar fi trebuit să fluiere, să întrerupă acțiunea și să dicteze repetarea aruncării libere.

2. În momentul în care mingea mai are de parcurs o distanță foarte mică până să atingă inelul, ca timp, aproximativ 0.2 secunde, jucătorul aflat la linia de aruncări libere, Cooper, pășește în spațiul de 3 secunde, după cum se vede mai jos:

Conform regulamentului, abaterea există, dar a fost extrem de greu de sesizat de către arbitrii în timpul meciului.

Ca urmare, CCAB a constatat că au existat greșeli de arbitraj atât pe parcursul căt și în finalul partidei, greșeli care însă nu au influențat rezultatul final al meciului”, se arată în comunicatul CCAB.

Brigada de arbitri de la acest meci a fost formată din Bogdan Podar, Laurențiu Grigoraș și Matei Bănică, după cum apare în statistica partidei de pe site-ul FRB. Aceștia au fost sancționați cu o etapă suspendare, conform aceluiași comunicat.

„În concluzie, CCAB a decis suspendarea pentru o etapă a arbitrilor delegați la partida BC CSU Sibiu – SCM Timișoara. Ca efect imediat, aceștia au fost scoși din programul meciurilor tur din faza a doua a Cupei României, masculin.

În același timp, reamintim tuturor echipelor că, în conformitate Regulamentele Oficiale ale Federației Române de Baschet, mai exact Cap 21 din RGOCB, există o procedură regulamentară în caz de protest pentru astfel de situații”, mai scrie în comunicat.

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!