Stiri Juniori U18 Feminin

U-BT Cluj-Napoca începe cu dreptul semifinala cu FC Argeș Basketball

U-BT Cluj-Napoca începe cu dreptul semifinala cu FC Argeș Basketball

Joi, 25 aprilie, BTarena a găzduit primul meci al seriei dintre U-BT Cluj-Napoca și FC Argeș Basketball, din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Alb-negrii au controlat jocul de la început până la final și s-au impus la 20 de puncte: 91-71.

U-BT Cluj-Napoca: Bryce Jones, Karel Guzman, Mihai Măciucă, Jarell Eddie, Emanuel Cățe

FC Argeș Basketball: Corey Allen, Tudor Fometescu, Alin Andrieș, CJ Jones, Nikola Jevtovic

După cum prefațam și în avancronică, disputa a început cu duelul dintre Cățe și Jevtovic, fiecare izbutind să înscrie câte un coș. Apoi Eddie a ieșit la rampă, marcând două triple, iar Guzman și-a trecut și el în cont o reușită de la distanță. Oaspeții au părut fără soluții în ofensivă în primele minute ale jocului dar treptat au găsit tot mai ușor coșul, remarcându-se Jones și Allen. Gazdele au pierdut, pentru un scurt moment, conducerea, după coșurile lui Fometescu și Andrieș, însă revenirea pe teren a lui Măciucă a dus la un final bun de sfert al acestora: 28-22.

Tot Măciucă a contribuit și la primul coș al actului secund, înscris de Patrick Richard, după care au urmat două reușite ale lui Raijon Kelly și Bryce Jones. După un time-out al lui Nebojsa Vidic, Allen a marcat șapte puncte consecutive pentru echipa sa, iar Mihai Gavrilă s-a remarcat și el din spatele semicercului, aducându-i pe alb-violeți la o posesie de adversari: 36-34. Allen a continuat să facă spectacol în ofensivă și și-a mai trecut în cont încă opt puncte, în ciuda unui timp de odihnă solicitat de Mihai Silvășan. În ciuda evoluției excelente a americanului, care avea 20 de puncte la pauză, U-BT a terminat mai bine repriza și conducea cu 49 la 45.

După pauză, Măciucă a fost fără milă în fața fostei sale echipe și a reușit două triple însă, din cauza problemelor cu greșelile personale, Silvășan s-a văzut nevoit să îl schimbe. După un coș de la distanță al lui DJ Seeley, a urmat un parțial de 7-0 al argeșenilor, care s-au apropiat din nou la două posesii: 58-52. Clujenii au răspuns cu un run de 6-0, căruia i-a pus capăt Radu Voinescu, printr-un coș marcat pe contraatac. La finalul penultimei secvențe, David Lăpuște a transformat una din cele patru libere primite, și a dus scorul la 67-55.

Actul decisiv a început cu șapte puncte marcate de Allen și Jones, care le-au dat speranță piteștenilor că pot reveni în meci. Campioana en-titre a gestionat foarte bine acest moment și, după un coș al lui Măciucă, s-au distanțat la 14 puncte: 76-62. Bryce Jones s-a remarcat cu două triple și apoi Cățe a dus diferența la 19 puncte, 84-65, cu puțin peste trei minute rămase până la final. FC Argeș Basketball nu a mai avut forța de a reveni, iar U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 91 la 71.

Liderii învingătoarei au fost Bryce Jones (19 puncte, 5 pase decisive), Mihai Măciucă (16 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări), Andrija Stipanovic (13 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive) și Emanuel Cățe (8 puncte, 10 recuperări).

De partea cealaltă, cel mai bun jucător a fost, fără discuție, Corey Allen: 29 de puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive.

Meciul al doilea este programat sâmbătă, 27 aprilie, la ora 19:00, tot în BTarena.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

7 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Chiar daca....
    ... au fost destule sincope, dar reușești peste 90 puncte, înseamnă că ai valoare. Măciuca din nou foarte bun(devine pleonasm această afirmație) iar Mejeris un monument de seriozitate. MereU nUmai U.

    cu 1 săptămână în urmă (25.04.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Joc dezagrabil
    In afara de 3-4 jucatori restul joaca la misto.

    cu 1 săptămână în urmă (25.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca John Ioan:

      Echipa clar nu mai e
      La fel de concentrata ca pana in Martie. Joaca strict cat au nevoie pentru a castiga fara prea mari emotii. Uneori nu le iasa nici asta, dar cert e ca e greu ca cineva sa le puna probleme si ei stiu asta in sinea lor..

      cu 1 săptămână în urmă (25.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca John Ioan:

      Sper
      Ca in finala sa joace la turatie maxima ca sa obtinem niste victorii memorabile cu Oradea.

      cu 1 săptămână în urmă (25.04.2024)
    • CSM CSU Oradea b4:

      Memorabil
      Când ești clar favorit în finală și nu faci decât să îți confirm acest statut nu e nimic memorabil.

      cu 1 săptămână în urmă (26.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Nu e vina jucatorilor de la U
      Ca jectovici se lupta mai mult cu scaunele decat cu pivotii nostri.

      Altfel Pitesti mi s-a parut o echipa bine pregatita si mi-a placut de antrenorul lor. Seria pentru bronz o sa fie interesanta.

      cu 1 săptămână în urmă (26.04.2024)
    • varu silvois:

      .....antrenorul lor.....
      Ușor, ușor, dar necesita timp și asumarea unei obiectivități reale, tot mai mulți participanți ai forumului, se raportează la....antrenorul lor!!! Avem și ....noi!!!!

      cu 1 săptămână în urmă (26.04.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!