Stiri Juniori U20 Masculin

Arbitrajul din duelurile Sibiu – Oradea și Vâlcea – Craiova a fost analizat de un observator video FIBA

Arbitrajul din duelurile Sibiu – Oradea și Vâlcea – Craiova a fost analizat de un observator video FIBA

În cursul zilei de miercuri, 6 decembrie, Colegiul Central al Arbitrilor de Baschet a emis un comunicat, pe site-ul oficial al Federației Române de Baschet, în care a publicat concluziile analizei făcute de observatorul video FIBA după două meciuri din etapa a 11-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Mai exact, este vorba de duelurile CS Vâlcea 1924 vs. SCM U Craiova (77-78) și CSU Sibiu vs. CSM Oradea (85-95). Concluziile observatorului video au fost că niciuna dintre cele două confruntări nu a fost influențată de deciziile de arbitraj și că nicio echipă nu a fost defavorizată.

De altfel, cinci din cei șase arbitri (Alin Faur x 2, Laurențiu Grigoraș, Sorin Drugău, Vlad Cotrobaș) au primit calificativul „standard”, în timp ce Dragoș Barbu, care a arbitrat disputa din Sala Transilvania, a primit calificativul „sub standard”, fiind suspendat pentru o etapă.

De asemenea, atât jocul dintre Vâlcea și Craiova, cât și cel dintre Sibiu și Oradea au fost caracterizate ca având o dificultate normală, care „nu a ridicat probleme arbitrilor prin situații complexe”.

Această decizie de a apela la observatorul video FIBA a venit după ce arbitrajul a fost contestat în ambele partide, în special în cea de la Sibiu, la finalul căreia Cristian Achim, antrenorul vicecampioanei României, a declarat următoarele:

„Domnul antrenor (n.r. Tomas Rinkevicius) am văzut că, după meciul de la Râmnicu Vâlcea, a cerut mai mult respect. Achiesez total. Achiesez total. Doar că respectul trebuie să înceapă cu noi înșine. Respectul trebuie să înceapă cu noi înșine. Respectul pe care l-a cerut domnul antrenor și, probabil că se referea la arbitri la Râmnicu Vâlcea, a fost pe deplin acordat astăzi. Rar să vezi un raport al aruncărilor libere de 39 la 8. Rar să vezi așa ceva. Noi am avut la pauză două aruncări libere doar și acelea din faulturi tehnice. Deci noi n-am primit niciun fault, ca și cum, cum să spun eu, totul ar fi fost foarte curat. Sunt foarte trist că se întâmplă astfel de lucruri aici”, conform paginii de Facebook a clubului sibian.

Raportul faulturilor a fost 16 la 29, iar cel al aruncărilor libere a fost de 39 la 8. Cu toate acestea, conform observatorului video, arbitrajul a fost unul normal, fără să dezavantajeze niciuna dintre cele două tabere.

Comunicatul Colegiului Central al Arbitrilor poate fi consultat la următorul LINK.

*foto: Facebook – BC CSU Sibiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Plata o plomo!
    Practic nu s-au găsit pe parchet resturi nici măcar din echipamentul jucătorilor noștri, așa că de altele mai rele ce să mai vorbim, ADN insuficient pentru un dosar penal. Niște scuipați mai trebuie din cînd în cînd, dacă lubrifierea gîților galeriei locale o cere, ca să nu li se umfle burțile și să crape tricourile lor și așa destul de mici... Dar dintr-atîta nu se face mare caz, că nu sîntem olandeji (care joacă cu autohtonii), ci vrem să fim ca sîrbii care-și dau drumul la temperament și la semințe, dar numai ei au voie că-s patrioți! În rest despre respect un singur lucru mai este de spus: " plata o plomo"

    cu 4 luni în urmă (07.12.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    Esti tare
    simpatica draguto.
    Sa fie niste firave manifestari de puritanism selectiv sau e diplomatie de pe Strasse?

    cu 4 luni în urmă (07.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!